Președina PAS, Maia Sandu, l-a criticat dur pe  Igor Dodon, precizând că problemele reale ale moldovenilor, nu au nicio importanță pentru Dodon, iar prioritățile lui sunt altele.

„Cum se mențin hoții la putere (o rețetă simplă): fraudezi alegerile, aduci la putere un Președinte de carton, distrugi sistemul de justiție numind corupți în funcții, mimezi o relație de opoziție între guvernare și instituția prezidențială, îți subordonezi majoritatea canalelor media și manipulezi societatea cu teme false și probleme inventate. Steagul UE, limba de pe site-ul Președinției, cetățenia fostului Președinte al României – astea constituie prioritățile lui Dodon și de astfel de subiecte „urgente” va fi preocupat în următorii ani. Desigur, depinde ce indicații va primi”, a scris Sandu pe pagina ei de Facebook.

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, afirmă că în loc să investigheze furtul miliardulu13:04:12i, Dodon „ și-a făcut de lucru și a semnat un decret de retragere a cetățeniei a lui Băsescu”.

„În loc să se adreseze instituțiilor internaționale de investigație cu solicitarea de a interveni și a aduce miliardele furate acasă, în loc să ceară alegeri anticipate pentru a schimba o putere compromisă iremediabil, urâtă de circa 90 la sută din concetățeni, în loc să ia atitudine față de majorarea galopantă a prețurilor și tarifelor, acesta și-a făcut de lucru și a semnat un decret de retragere a cetățeniei moldovenești fostului președinte al României, Traian Băsescu. Motivarea gestului său nesăbuit și inoportun este pe cât de ridicolă, pe atât de gravă. Afirmând că retrage cetățenia lui Băsescu pentru că i-a fost acordată ilegal, Dodon se transformă în mod nepermis în instanță morală și de judecată”, se arată într-un comunicat de presă emis de PPPDA.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat și el revoltat de decizia președintelui Dodon.

„Personajul umflat în pene a reușit să se descalifice și să încalce Constituția din prima săptămână de activitate, a manifestat frică și lașitate, a uitat că a jurat pe Constituție și a reușit să devină într-o saptamână de mandat mai respingător decât Voronin în 8 ani. În oricare stat european, pentru acest abuz s-ar fi pus problema declanșării procedurii de demitere pentru încălcarea Constituției…”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Urmărește-ne pe Google News