Muhammad Hussein Sarour era membru Hezbollah încă din anii 80, iar de-a lungul timpului a dirijat și a comandat numeroase atacuri aeriene asupra Israelului, inclusiv cu rachete de croazieră sau drone încărcate cu explozibil. El este cel de-al 13-lea lider Hezbollah de rang înalt ucis de amata israeliană.


https://twitter.com/idfonline/status/1839307927531958336?ref_src=twsrc%5Etfw 

În replică, gruparea Hezbollah a lansat cel puțin 40 de rachete asupra nordului Israelului. O parte a lor au fost interceptate și distruse de apărarea antiaeriană israeliană, în timp ce altele au căzut în deșert.


https://twitter.com/mariresisting/status/1839280191765442779?ref_src=twsrc%5Etfw 

În paralel, aviația israeliană a lovit și infrastructura Hezbollah situată de-a lungul frontierei Siria-Liban. Potrivit părții israeliene, ea permitea grupării Hezbollah să transfere arme din Siria, pe care ulterior le folosea pentru lovirea de ținte civile din Israel.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 1

Noile bombardamente israeliene vin într-un context de escaladare a conflictului din Liban, la scurt timp după ce guvernul condus de premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins o propunere franco-americană de încetare a focului.

Iranul, care susține activ gruparea Hezbollah, a reacționat la escaladarea conflictului dintre Israel și Hezbollah. Într-o postare de pe pagina sa de Telegram, Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice din Iran s-a declarat gata să intre într-un război pe scară largă cu Israelul, în situația în care acesta atacă civili libanezi. Tot Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice a mai spus și că a trimis, prin țări terțe, Statelor Unite un „semnal clar” cu privire la o eventuală implicare directă.

Urmărește-ne pe Google News