Primul care a reacţionat a fost preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.
„Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluții pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alții, nu. Ceea ce am văzut cu toții ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Îmbrâncirea și târârea în cătușe pe scările spitalului a unui om aflat în suferință nu au nimic de a face cu justiția. Justiția trebuie să se facă de către judecători și în sala de judecată, nu la televizor!”, a scris el pe Facebook.
Liderul PSD apreciază că „spectacolul public prin care se distrug viețile unor oameni trebuia să înceteze demult”.
„Politica e una, și acolo şi PSD a luat măsuri clare. Dar cine va răspunde pentru toată această umilință publică la care este supusă acum Sorina Pintea dacă, în final, va fi achitată la fel ca Ludovic Orban?!”, a mai scris Ciolacu.
Şi fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, a transmis un mesaj asemănător, tot pe Facebook, în care vorbeşte despre „un om aflat în suferinţă”.
„În prima parte a emisiunii România9 la care am participat aseară am urmărit câteva imagini dezolante cu un om suferind și slăbit adus în cătușe la spital. Cât de jos putem să coborâm cu spectacolul cinic al zăngănitului de cătușe, al setei de umilință publică sau de satisfacție a unor adepți ai circului politic și mediatic? Indiferent de apartenența politică, apreciez că într-un stat democratic trebuie să primeze prezumția de nevinovăție până la dovedirea acuzațiilor aduse”, a scris Teodorovici pe Facebook, miercuri dimineaţă.
El continuă: „În caz contrar, vă adresez întrebarea legitimă cine va răspunde pentru afectarea imaginii publice, politice, a carierei profesionale și, nu în ultimul rând, a sănătății Sorinei Pintea. Sorina este, din păcate, un om suferind care nu merita să fie astfel tratat nici de instituțiile statului, nici de „colegii” săi din PSD! Îi doresc să aibă tăria și rezistența atât de necesare în această luptă pentru justiție și pentru sănătate”.