Costel Corduneanu a primit trei ani de închisoare cu executare după ce a fost declarat vinovat că a plătit un hacker să îi spioneze laptopul fostei neveste, pentru a descoperi dacă aceasta face sau nu videochat.
Potrivit sursei citate, Costel Corduneanu a depus mai multe solicitări în instanţă pentru a fi eliberat, el invocând că, în urma unei decizii formulate de magistrații din Mehedinți, care i-au scăzut din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv, a întrunit fracţia necesară încă din vară.
Mai exact, un an şi două luni au fost scăzuţi din arestul preventiv petrecut în 2010-2011, în dosarul în care a fost în cele din urmă condamnat. Judecătorii au luat în calcul alte nouă luni de arest de-ale acestuia, potrivit HotNews.ro.
E vorba de o perioadă de încarcerare din 2004-2005, când Costel Corduneanu a fost acuzat de trafic de droguri. În acel dosar, Corduneanu a fost în cele din urmă achitat definitiv. Scăzând mai bine de doi ani de închisoare, Corduneanu a devenit eligibil pentru eliberare condiţionată pe 5 august 2020.
În ianuarie 2020, 24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu, judecați într-un dosar de crimă organizată, au scăpat după ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate.
În 2016, Tribunalul Maramureş pronunțase pedepse la închisoare pentru 25 dintre cei 27 de inculpaţi. Costel Corduneanu primea, atunci, opt ani de închisoare, în timp ce Vasile Călin, de pildă, era condamnat la 10 ani de închisoare.
Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor.
În timpul procesului, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors acasă la Iaşi.
Cordunenii au fost acuzaţi că s-au organizat pe paliere şi au derulat o „vastă activitate infracţională, de la şantaj, furturi, infracţiuni imobiliare sau bancare, înşelăciune etc.“.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro