Abu al-Amine, cunoscut și ca Fateh al-Sharif, era, de asemenea, președintele asociației profesorilor UNRWA din Liban. Hamas l-a descris drept liderul său din Liban și membru al direcției din străinătate.

Potrivit unui comunicat emis de Hamas, al-Amine a fost ucis alături de mai mulți membri ai familiei sale. Presa libaneză scrie că atacul care l-a vizat pe al-Amine a fost primul efectuat de israelieni asupra taberei de refugiați din El-Buss, în sud-vestul Libanului.

În martie, Abu al-Amine a fost suspendat pentru o perioadă de trei luni din postul deținut la UNRWA din cauza încălcărilor procedurilor acestei agenții umanitare a ONU dedicată refugiaților palestinieni. O anchetă în cazul său a fost deschisă în urma unui comentariu făcut pe 7 octombrie 2023, când Hamas s-a dedat unui atac fără precedent asupra teritoriului israelian. „Allah Akbar”, a scris al-Amine în acea zi pe rețelele sociale.

Zeci de militanți au manifestat în fața sediului UNRWA din Liban împotriva deciziei cu privire la suspendarea lui al-Amine. Prezent la manifestație, al-Amine a declarat: „Munca nu ne va mai umili. Munca nu ne va mai face să renunțăm la drepturile noastre și la demnitatea noastră”.

Lideri Hezbollah eliminați de israelieni Sursa: Daily Mail

Sud-vestul Libanului este principala zonă de activitate a militanților Hamas aflați în această țară și locul declanșării unor tiruri către Nahariia și periferia orașului Haifa, notează i24NEWS.

Pe de altă parte, trei lideri ai Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP) au fost ucişi într-un atac care a vizat cartierul Kola din Beirut. Este vorba de primul efectuat de israelieni în limitele capitalei Libanului de la escaladarea ostilităților cu mișcarea șiită libaneză Hezbollah.

Urmărește-ne pe Google News