De doar două minute a avut nevoie Israelul să identifice poziția țintei după contactul dintre cei doi. Hassan Nasrallah a murit în urma unui atac aerian asupra unui centru de comandă al Hezbollah dintr-o zonă suburbană a Beirutului.

Hassan Nasrallah și-a redus cercul de prieteni, însă nu a fost de ajuns să scape cu viață

Conștient că Israelul va face tot posibilul să îl elimine, Nasrallah a considerat că și-a luat toate măsurile de protecție împotriva „dușmanilor”. Tocmai de aceea, a decis ca doar un grup restrâns de oameni să îl întâlnească. Cu toate acestea, informațiile și evenimentele ne arată că în acest cerc au reușit să se infiltreze și agenți sub acoperire care lucrau pentru Israel.

Nasrallah este, de decenii, o țintă a serviciilor de informatii israeliene. Liderul a încetat să mai apară la TV din 2006, lucru care l-a făcut și mai greu de depistat. Acesta nu a fost nici la înmormântările comandanților uciși de rachete și drone în acțiunile recente.

Potrivit Reuters, rămășițele trupului neînsuflețit al lui Hassan Nasrallah au fost recuperate de la locul în care și-a găsit sfârșitul.

Hezbollah a confirmat sâmbătă decesul liderului său, după aproximativ 18 ore de tăcere. „Venerabilul, stăpânul rezistenței, slujitorul drept, a murit pentru a fi cu Stăpânul său”.

Videoclipuri cu „craterul” provocat de bombardamentul israelian asupra complexului în care se ascundea Nasrallah circulă de sâmbătă pe internet. Armata israeliană a declarat că „mai mult de 20 de teroriști Hezbollah” au fost uciși în lovitura de vineri asupra cartierului general al grupului din suburbiile Beirutului.

„Peste 20 de alți teroriști de diferite ranguri, care erau prezenți în cartierul general subteran din Beirut, sub clădirile civile și care au condus atacurile teroriste ale Hezbollah împotriva statului Israel, au fost uciși”, se arată în comunicatul armatei israeliene.

Urmărește-ne pe Google News