Principalele declarații făcute de liderul sindical Dumitru Costin:
- Niciun act normativ de pe planeta asta nu va putea să acopere multitudinea de spețe cu caracter special care pot apărea în realitate.
- Însă, până una alta, trebuie și niște măsuri minimale de securizare când se alocă și se cheltuie banii publici. Pentru că banii nu sunt de la firme, sunt bani publici.
- Angajatorii nu sunt fericiți cu această măsură, pentru că mai întâi se face o verificare minimală dacă nu cumva jobul acela se poate presta în regim de telemuncă.
- Dacă nu se poate cu telemunca, atunci pentru angajatori va fi tristețe. Trebuie găsite soluții în interiorul companiei. Cineva trebuie să îți facă munca atât timp cât ești acasă și ai grijă de copiii tăi.
Este posibil să apară și abuzuri din partea angajatorilor, care să spună „Lasă-mă cu astea, eu am nevoie de tine aici, la muncă. Nu pot să îmi întrerup fluxul de producție pentru o chestie a ta, de familie”.
Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical:
- Contractul de muncă rămâne în continuare, nu s-a desființat, de aceea ar fi un abuz din partea angajatorului să facă un asemenea lucru.
- La sfârșitul lunii august, am informații de la Fisc, un pic peste 50% din totalul firmelor active din România aveau restanțe la plata taxelor și impozitelor. Pe cale de consecință, România se împrumută de pe piețele private.
Părinții ai căror copii învață online, integral sau parțial,
pot primi zile libere plătite cu 75% din salariu din salariul brut, dar nu mai
mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, dacă trebuie să îndeplinească mai
multe condiții.
Emisiunea poate fi urmărită de la ora 13.15, pe site-ul Libertatea și pe pagina de Facebook.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!