Atacul de vineri, care, potrivit unei surse, a vizat o clădire de lângă o grădiniţă, a fost cel mai mortal într-un an de conflict între Israel şi miliţia Hezbollah libaneză susţinută de Iran.

A urmat unor două zile de atacuri în care pagerele şi walkie-talkie-urile folosite de membrii Hezbollah au fost detonate de la distanţă.

Libanul a pus atacurile pe seama Israelului, care nici nu a confirmat, nici nu a infirmat implicarea sa.

Khamenei a spus că Israelul nici măcar nu îşi ascunde diferitele forme de „crime neruşinate” din Gaza, Cisiordania, Liban şi Siria.

Demonstrație de forță cu racheta „Jihad”

„Nu se luptă cu bărbaţi luptători, ci cu oameni obişnuiţi”, a declarat Khamenei unui grup de trimişi din ţările musulmane la Teheran, în declaraţii difuzate la televiziunea de stat.

„Incapabili să-i rănească pe adevăraţii luptători din Palestina, aceştia îşi exprimă furia răutăcioasă asupra copiilor mici, pacienţilor din spitale şi şcolilor pline de copii mici”.

Tot sâmbătă, într-o demonstraţie de forţă, Iranul şi-a prezentat racheta balistică „Jihad”cu combustibil lichid, într-o singură etapă, cu un focos detaşabil puternic exploziv şi o rază de acţiune de 1.000 km, potrivit televiziunii de stat.

Rachetele au fost expuse, împreună cu alte echipamente militare, în timpul unei parade care marchează aniversarea începerii războiului din 1980-1988 cu Irakul.

Armata israeliană a susținut vineri, 20 septembrie, că nu vrea să amplifice tensiunile în regiune după atacul său aerian în suburbia sudică a capitalei libaneze Beirut, care a dus la moartea liderului unității de elită Hezbollah, Ibrahim Aqil, și a altor comandanți ai grupării proiraniene.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News