Presa din Hexagon arată că politicianul francez a confundat, de fapt, România cu Bulgaria sau Slovacia.

Wauquiez, șeful partidului „Republicanii”, a fost invitat la postul France Inter. El s-a enervat după ce i-a fost pusă o întrebare despre premierul ungar Viktor Orban, scrie Agerpres.

„Există astăzi în Europa un anumit număr de ţări care pun o problemă asupra funcţionării democraţiei. Şi sunt uimit să văd uneori indignarea selectivă de care, de altfel, dăm dovadă în această dimineaţă, punându-ne toate tunurile pe Ungaria (…) Dar de România nu mă întrebaţi. Una dintre colegele voastre (jurnaliste n.red) a fost ucisă în România, ţară condusă de socialişti„, a afirmat Laurent Wauquiez.

El mai susține că „în România” există un guvern care este „susținut de Emmanuel Macron”.

Liderul extremist mai spunea, în urmă cu o săptămână, exact același lucru.

„Aveţi în România un guvern care este susţinut de Emmanuel Macron şi unde a fost asasinată o jurnalistă, ceea ce pune o mare problemă pentru libertatea presei”, a pretins atunci Laurent Wauquiez.

Informația este, evident, falsă, după cum constată și presa franceză, care se întreabă dacă nu cumva a el a făcut o confuzie cu Bulgaria (unde a fost violată și ucisă recent jurnalista Victoria Marinova sau Slovacia, unde a fost împușcat mortal jurnalistul Jan Kuciak).


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Turneul din SUA anunțat cu surle și trâmbițe de Adi Sînă se desfășoară… în restaurante!


FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News