„Ziua de vineri cred că este importantă din perspectiva evaluării modului în care continuăm. Nu există situația în care nu se finalizează situațiile școlare sau examenele. Toată lumea va avea examenele date, toată lumea va avea mediile încheiate”, a transmis Ligia Deca.
Potrivit ministrului educației, calendarul va depinde de alegerea federațiilor sindicale și cadrelor didactice care se află în grevă, dar și acolo, din nou, „facem un pas către dumnealor”.
„Venim cu această garanție suplimentară prin memorandum al Guvernului, în ideea de a adăuga încredere în acest proces în care cu toții ne dorim mai multă finanțare pentru educație și pentru salarizarea cadrelor didactice”, a spus Ligia Deca.
Ministerul Educației a publicat marți seară, 6 iunie, un proiect de modificare a regulamentului de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin care situația școlară a elevilor să fie încheiată cu doar două note la fiecare disciplină.
Potrivit proiectului, la articolul 107, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu următorul cuprins: „(4^1) În anul școlar 2022-2023, în situații excepționale, neimputabile elevului sau familiei acestuia, inclusiv în situații medicale care conduc la un număr de absențe de cel mult 50% din numărul de ore de curs prevăzut într-un an școlar la o disciplină/un modul, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”.
În mod normal, la o materie, un elev trebuie să aibă minimum N+3 note, adică profesorul pune cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie.
Conform calendarului, Bacalaureatul ar trebui să înceapă pe 12 iunie, cu probele de competență, iar Evaluarea Națională, pe 19 iunie.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro