Limbajul secret al terorii a fost descifrat. Cel putin asa sustin anchetatorii germani dupa ce un membru al organizatiei al-Qaida, detinut intr-o inchisoare din Hamburg, a decis sa vorbeasca. El le-a oferit politistilor cuvintele cheie prin intermediul carora teroristii din intreaga lume isi transmit diverse mesaje. Cotidianul american „New York Times” a publicat recent cateva din marturiile facute de palestinianul Shadi Abdullah, acuzat de anchetatorii germani de legaturi cu reteau terorista al-Qaida. Barbatul in varsta de 26 de ani a fost retinut in aprilie 2002, fiind banuit ca a servit drept garda de corp lui Osama ben Laden si ca i-ar fi cunoscut pe cativa din membrii celulei teroriste din Hamburg care au planuit atentatele de la 11 septembrie 2001, din SUA. Abdullah a promis acum ca va dezvalui limbajul secret al teroristilor daca justitia germana va fi mai ingaduitoare cu el. Un oficial american a declarat, sub protectia anonimatului, ca e vorba de „cele mai utile informatii obtinute vreodata despre modul de actiune si comunicare al gruparilor teroriste”. Mai mult, se pare ca cel putin doua atentate au fost dejucate in ultimele saptamani datorita dezvaluirilor facute de palestinian.
Iata cateva din cuvintele cheie pe care Shadi Abdullah le-a oferit anchetatorilor:
l „Fetita” sau „bebelus”. Se refera la necesitatea procurarii de acte de identitate si permise de conducere false pentru tarile SUA, Canada sau Australia.
l „Jucarie”. Este vorba despre arme care trebuie procurate pentru dotarea unei celule teroriste aflate in „asteptare” intr-o anumita tara europeana.
l „Sapte mari”. In realitate, teroristii care folosesc aceasta expresie se refera la procurarea unei vize false de intrare in tarile europene care fac parte din grupul Schengen.
l „Mut”. Se refera la un pistol dotat cu amortizor, care urmeaza sa fie folosit pentru comiterea unor asasinate politice sau deturnarea unui avion.
l „Mar”. Astfel este denumita o grenada ofensiva ce urmeaza sa fie folosita in zonele aglomerate din marile orase europene sau americane. In functie de tara de provenienta a acesteia se mai folosesc expresiile „mar rusesc”, „mar nigerian”, etc.

 
 

Urmărește-ne pe Google News