Gabriela Firea a fost întrebată, de presă, cine va deschide listele PSD Bucureşti la alegerile parlamentare care au loc pe 1 decembrie.

„La Senat, domnul profesor Adrian Streinu-Cercel şi la Camera Deputaţilor – Mihai Ghigiu, care este preşedintele Tineretului Social Democrat”, a spus Gabriela Firea.

Cum arată lista PNL Bucureşti la alegerile parlamentare

Sebastian Burduja, liderul PNL Bucureşti, va deschide lista la Camera Deputaţilor în Capitală, în timp ce Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educaţiei, va ocupa primul loc la Senat, susţin surse din conducerea PNL, potrivit News.ro.

Conducerea PNL a validat lista organizaţiei Bucureşti pentru alegerile parlamentare. La Camera Deputaţilor, pe primul loc se află liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, cel care s-a clasat pe locul patru în cursa pentru Primăria Capitalei la alegerile locale din 9 iunie.

Locul doi pe lista PNL este ocupat de Andrei Baciu, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, urmărit penal de DNA în dosarul vaccinurilor anti-Covid.

Pe locul trei a fost aşezat Ionuţ Stroe, liderul PNL sector 4 şi purtătorul de cuvânt al partidului. Lista este completată de Octavian Oprea, fost secretar general al TNL, care şi-a pierdut funcţia în vara anului 2022, după ce, la o şcoală de vară a partidului, a scandat injurii la adresa PSD.

La Senat, lista va fi deschisă de fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Pe locul doi se află Monica Anisie, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Orban. Locul trei va fi ocupat de fostul europarlamentar Vlad Nistor.

Fostul premier Florin Cîţu, care viza un loc pe liste în Capitală, va candida pentru un post de senator la Galaţi.

Urmărește-ne pe Google News