În funcţie de rezultate, Raluca Prună spune că ar putea fi luate măsuri drastice. Între timp însă, la Senat a fost depus un proiect de lege pentru abrogarea articolului care a permis găsirea acestei “portiţe”.
Numărul mare de “tratate” ştiinţifice publicate de deţinuţii scriitori dornici să iasă mai repede din închisoare, dar de negăsit public pentru a fi analizate, determină reacţii ferme din partea autorităţilor.
Încă de la instalarea pe funcţia de ministru al justiţiei, Raluca Prună s-a arătat a fi împotriva modului lejer în care sunt luate de bune “operele” infractorilor. Zilele trecute însă, oficialul a anunţat că are în lucru verificări privind procedurile urmate de fiecare condamnat care şi-a descoperit la zdup talentul literar sau abilităţi de cercetător.

Lege împotriva imposturii

“Doresc să înţeleg cum s-a aplicat procedura. Dacă voi constata că s-a aplicat defectuos, nu o să fiu timidă în a propune măsuri”, a precizat Raluca Prună. În paralel cu verificările ministrului, la Senat a fost depusă o propunere de modificare a articolului de lege care a creat “portiţa” ce a dat posibilitatea condamnaţilor ca pentru fiecare carte scrisă şi publicată să poată beneficia de o reducere de 30 de zile din pedeapsă. De acest ajutor au beneficiat la început, destul de puţini oameni.
Din 2007 şi până în 2010, a fost pubicată o singură lucrare pe an. Uşor, uşor, numărul “talentaţilor” a crescut văzând cu ochii – 3 cărţi în 2011, 6 în 2012, 11 în 2013, 69 în 2014 şi 331 de lucrări ştiinţifice anul trecut. Printre deţinuţii faimoşi care au obţinut reducerea pedepsei, după ce au scris mai multe lucrări ştiinţifice, se numără omul de afaceri Dinel Staicu, fostul senator Dan Voiculescu, fostul jurnalist Dan Diaconescu şi oamenii de afaceri Cristian Borcea şi Gigi Becali.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News