Codul portocaliu de furtuni emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil de azi de la ora 10.00 şi până duminică, ora 10.00, vizează zona litorală a județului Constanța.

„Vor fi averse și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25 – 30 l/mp și izolat de peste 40 – 50 l/mp”, precizează ANM.

În acelaşi interval este valabil şi un cod galben de furtuni în județul Constanța şi zona litorală a județului Tulcea.

„Local în județul Constanța și în zona litorală a județului Tulcea vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50 – 55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15 – 25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, transmite ANM.

Codul galben şi portocaliu de furtuni este valabil de azi, ora 10.00, şi până duminică, ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza și seara, local în zonele montane și în sudul țării.

Caniculă în vestul ţării

ANM anunţă un cod galben de caniculă, valabil de pe 31 august și până la 1 septembrie, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei și nord-vestul Transilvaniei

„În Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei și nord-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7… 10 grade Celsius peste mediile multianuale). Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34… 36 de grade Celsius, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17… 22 de grade Celsius”, arată ANM.

Codul galben de caniculă este valabil de sâmbătă, 31 august, până duminică, 1 septembrie.

Meteorologii precizează că săptămâna viitoare în vestul și sud-vestul teritoriului și local în rest se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezilor.

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Capitală, vremea va deveni călduroasă sâmbătă, cu o temperatură maximă de 32… 33 de grade Celsius. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 17… 19 grade Celsius.

Duminică, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade Celsius, iar minima va fi de 16… 18 grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News