Primul cod galben de furtuni, valabil până diseară, la ora 23.00, vizează Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, sudul Transilvaniei, nordul și estul Munteniei, nord-estul Olteniei, local în Carpații Orientali și Meridionali.

Județele aflate sub cod galben de ploi în intervalul 29 august, ora 10 – 29 august, ora 23

În intervalul menționat vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze, în general, de 50…60 km/h) și vijelii. Izolat vor fi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Ulterior, de la ora 23.00, va intra în vigoare un cod portocaliu și galben de furtuni, valabil pentru județul Tulcea și zona continentală a județului Constanța, până mâine dimineață, la ora 10.00.

Județele aflate sub cod portocaliu și galben de ploi în intervalul 29 august, ora 23 – 30 august, ora 10

Aici vor fi averse și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Vremea la București

Pentru Capitală, ANM anunță că joi, vremea va fi în general instabilă, cu valori termice apropiate de mediile climatologice. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza, vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Urmărește-ne pe Google News