Numai anul trecut, într-un singur spital din Vilnius, capitala Lituaniei, au fost tratați în jur de 50 de copii care au încercat să se sinucidă.

Acum, odată cu propagarea jocului Albastră, apărut în Rusia, popularizat pe rețele de socializare și supranumit „jocul morții”, autoritățile și specialiștii din Lituania se tem că tinerii, oricum foarte vulnerabili, ar putea îngroșa și mai mult rândurile celor care își iau viața din cauza acestui joc uneori fatal.

Deocamdată, niciun minor din Lituania nu s-a sinucis din cauza acestui joc, dar cinci persoane sunt judecate pentru incitare la suicid.

În schimb, în România au apărut primele cazuri de sinucideri care ar putea avea legătură cu „jocul morții”. Un copil de 11 ani, din județul Dâmbovița, s-a spânzurat după ce ar fi jucat Balena Albastră.

Un adolescentul din Satu Mare s-a sinucis în podul șurii. Vorbea despre viața „ca un joc cu nivele” și ar fi jucat Balena Albastră.

De altfel, a început o campanie în România împotriva jocului Balena Albastră. Iată care sunt recomandările Poliției Române!

În combaterea acestui fenomen se implică și specialiștii, care explică psihologia jocului ”Balena Albastră”. Iată cum ajung copiii să vadă moartea ca pe o victorie!

Jocul Balena albastră a făcut peste 130 de victime doar în Rusia

Ce este jocul Balena Albastră?… se întreabă tot mai multă lume, mai ales că acest așa-zis joc a început să facă victime și în România, după ce a făcut peste 130 de victime în Rusia.

Inițial jocul a luat amploare în Rusia, unde a cauzat cele peste 130 de victime, dar acesta începe să fie tot mai recunoscut și răspândit.

Așadar, pentru o mai bună informare și pentru a fi în temă, atunci când copiii încep să pună întrebări, ar fi indicat să știți ce este jocul Balena Albastră și cum se joacă el.

Urmărește-ne pe Google News