„Nimeni nu a explicat cum ar trebui să arate victoria”, a declarat Liudmila Narusova, într-un interviu de aproape o oră, acordat Forbes Rusia.
„Dacă ne gândim la obiectivele declarate inițial. de denazificare și demilitarizare, întreaga armată ucraineană ar fi trebuit să fie distrusă cu mult timp în urmă”, a adăugat Narusova, aleasă în Duma de Stat, Camera Inferioară a parlamentului rus, în 1995, și membru al Consiliului Federației Ruse de zeci de ani.
Narusova a subliniat că „soldații ruși luptă acum împotriva trupelor ucrainene înarrmate de NATO”. „Înseamnă că demilitarizăm NATO?”, a întrebat ea retoric. „Acest obiectiv este de neatins”, a concluzionat Narusova.
Nu sunt primele critici formulate public de Narusova. La doar câteva zile de la începutul războiului, în februarie anul trecut, ea a afirmat că „nu se identifică deloc cu reprezentanții statului care s-au pronunțat în favoarea războiului”.
În martie 2022, în fața Consiliului Federației Ruse, ea a evocat despre pierderile grele ale Rusiei.
Experții independenți spun că noile declarații ale politicienei sunt un semn că elitele Kremlinului au început să se teamă și transmit un semnal clar că percepția publicului rus asupra războiului s-a schimbat.
În 1991, Vladimit Putin a demisionat oficial din rezerva activă a KGB. El s-a întors în Leningrad, acum numit Sankt-Petersburg, și a lucrat pentru primul primar democrat al orașului și fostul său profesor de drept, Anatoli Sobciak (1991-1996).
Când Sobciak a pierdut alegerile, noul edil i-a oferit lui Putin un loc de muncă, dar acesta a refuzat: „Este mai bine să fii spânzurat pentru loialitate decât să fii răsplătit pentru trădare”.
Foto: Profimedia