15:01 – Acum 12 minute
15-10-2024

Ungaria dorește să crească achizițiile de gaze de la Gazprom din Rusia în 2025

Budapesta și compania rusă de stat Gazprom sunt în discuții privind achiziții suplimentare anul viitor, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, într-un interviu acordat RIA Novosti, agenție condusă de Kremlin, publicat pe 15 octombrie.

Măsura ar crește probabil dependența Ungariei de gazul rusesc, în ciuda eforturilor UE de a se debarasa de livrările rusești.

„Practic, vom crește volumele. Am semnat deja un (acord) pentru ultimul trimestru al acestui an, care acoperă volume suplimentare (de gaz) la un preț care asigură prețuri competitive”, a declarat Szijjarto.

14:42 – Acum 31 minute
15-10-2024

O prezentatoare din Ucraina a fost condamnată în lipsă la 8 ani de închisoare, în Rusia. Ce a spus în direct

Iannina Sokolova, 40 de ani, care lucrează la Canal 5, post care a aparținut fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko, a fost condamnată în lipsă, pe 14 octombrie, la 8 ani de închisoare din cauza apelurilor de a ucide ruși făcute la televiziunea online ucraineană NTA, a informat procuratura din Moscova pe canalul său de Telegram, relatează Kommersant și agenția rusă RBC.

Comitetul este condus de Aleksandr Batrîkin (71 de ani), fost coleg de liceu cu Vladimir Putin. Pentru a-i permite să continue în această poziție, Kremlinul a schimbat vârsta de pensionare pentru acest post-cheie.

13:17 – Acum 2 ore
15-10-2024

Rusia ar putea relua atacurile asupra sectorului energetic al Ucrainei în toamnă sau iarnă, avertizează un oficial

Ucraina se pregătește pentru atacuri rusești masive împotriva infrastructurii energetice în lunile de toamnă și iarnă, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksandr Lytvynenko, la 15 octombrie, Kyiv Independent.

„Odată cu începerea „sezonului de încălzire”, ne putem aștepta la atacuri rusești masive asupra sectorului energetic”, a declarat Litvinenko. „Sezonul de încălzire” se referă la perioada mai rece a anului, care începe de obicei la jumătatea lunii octombrie și durează până în aprilie.

Rusia a desfășurat în primăvară o campanie masivă de atacuri aeriene împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, similară celei lansate în toamna și iarna anului 2022-23.

12:24 – Acum 3 ore
15-10-2024

Kremlinul a declarat marți că un tratat planificat cu Coreea de Nord va prevedea „cooperare strategică” în toate domeniile

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că Moscova va împărtăși detalii suplimentare despre acord odată ce acesta va fi finalizat, potrivit Reuters.

Tensiunile au crescut în peninsulă după ce Coreea de Nord a aruncat în aer luni secțiuni ale drumurilor intercoreene și ale liniilor de cale ferată de pe partea sa de frontieră puternic fortificată, determinând armata Coreei de Sud să tragă focuri de avertisment.

11:10 – Acum 4 ore
15-10-2024

Câteva mii de soldați din Coreea de Nord vor fi trimiși în prima linie, ca infanterie de asalt, în războiul din Ucraina

Câteva mii de soldați din Coreea de Nord se antrenează în Rusia, iar până la sfârșitul anului ar putea fi transferați pe frontul din Ucraina, a declarat oficial din informațiile militar ucrainene, citat de Washington Post. Informațiile au fost confirmate și de surse ale publicației ucrainene Novoie Vremia.

11:04 – Acum 4 ore
15-10-2024

Rusia ar putea câștiga războiul din Ucraina abia în următorul an, afirmă un analist militar american

Federația Rusă va avea nevoie de cel puțin încă un an pentru a câștiga conflictul din Ucraina „sau să forțeze Kievul să abandoneze lupta”, potrivit evaluării date Rebekah Koffler, analist strategic de informații militare, la postul american de televiziune Fox News.

„Putin a subestimat nivelul de reacție pe care Rusia îl va primi din partea Ucrainei și nivelul de sprijin pe care l-a primit Kievul din partea SUA și Europa pentru a rămâne în luptă. În ciuda avantajului copleșitor pe care Rusia îl deține asupra Ucrainei în potențialul de luptă – arme, trupe, economia apărării și capacitatea de producție militaro-industrială – ar mai fi nevoie de cel puțin încă un an pentru a câștiga sau pentru a obliga Kievul să abandoneze lupta”, este concluzia analistei.

10:34 – Acum 5 ore
15-10-2024

Atac rusesc cu rachete S-300 asupra Nikolaev

Conform unei postări făcute de guvernatorul Vitaliy Kim pe aplicația de mesagerie Telegram, un complex de restaurante, clădiri rezidențiale și mașini au fost distruse.


https://twitter.com/blyskavka_ua/status/1846084352913863145?ref_src=twsrc%5Etfw 

Potrivit serviciilor de urgență, au izbucnit mai multe incendii în urma atacului, iar două dintre acestea au fost lichidate.

Armata Ucrainei a spus că trupele lui Vladimir Putin au utilizat șapte rachete S-300/400 pentru a ataca regiunea ucraineană. De asemenea, rușii au mai lansat 17 drone și alte două rachete asupra altor regiuni.


https://twitter.com/UkrReview/status/1846082120109736349?ref_src=twsrc%5Etfw 

Forțele aeriene au doborât 12 drone și alte patru nu au mai fost reperate, probabil ca urmare a războiului electronic.

În această lună, Rusia a atacat sudul Ucrainei, vizând infrastructura critică din regiunea Nikolaev și pe cea portuară din regiunea Odesa.

Rusia a lansat invazia în Ucraina în luna februarie a anului 2022. Deși a negat că ar viza civili și infrastructură civilă, mii de oameni au fost uciși în urma atacurilor.

Urmărește-ne pe Google News