Update 03:57  Luis Urzua, 54 ani, ultimul miner care este salvat din subteran, ajunge la suprafaţă în uralele mulţimii.

Update 03:33  Ariel Ticona Yanez, 29 de ani, este penultimul miner care iese la suprafaţă. În timpul captivităţii, Ticona a devenit tatăl unei fetiţe, eveniment de la care a vizionat înregistrarea video. Fetiţa sa a primit numele Esperanza (n.r. – Speranţa).

Update 03:07  Pedro Cortez Contreras, 24 de ani, este antepenultimul ortac salvat cu ajutorul capsulei special proiectate pentru aducerea la suprafaţă a celor 33 de oameni blocaţi în subteran. 

Update 02:48  Raul Bustos Ibanez, 40 de ani devine cel de al 30-lea miner recuperat din adâncul pământului, Ironia sorţii a făcut ca Bustos să se apuce de minerit după ce a supravieţuit unui cutremur devastator în luna februarie. Bărbatul a decis atunci să se mute din sudul ţării şi să îşi găsească un job pe care îl considera „mai sigur”. 

Update 02:27  Cel de al 29-lea miner adus la suprafaţă este Juan Carlos Aguilar Gaeta. Bărbatul de 49 de ani a fost aşteptat la ieşire de soţia sa. Aceasta a declarat că, în ciuda coşmarului prin care a trecut, şi-a reîntâlnit omul într-o stare de spirit excelentă.

Update 01:51  Richard Villarroel Goday, 27 de ani, un mecanic care locuieşte cu mama şi sora sa, este cel de al 28-lea miner eliberat din închisoarea subpământeană.

Declarațiile vatmanului implicat în accidentul mortal din București. „Nu am avut nicio şansă să îl evit. Nu am mai dormit de atunci”
Recomandări
Declarațiile vatmanului implicat în accidentul mortal din București. „Nu am avut nicio şansă să îl evit. Nu am mai dormit de atunci”

Update 01:28 Franklin Lobos Ramirez devine al 27-lea miner salvat din infern. Bărbatul de 53 de ani este un foarte cunoscut fost fotbalist. În anii ’80, Ramirez a jucat în prima ligă din Chile, cea mai mare parte a carierei fiind petrecută la clubul Cobresol.

Update 01:02 Claudio Acuna Cortes, care a împlinit 56 de ani în timpul captivităţii subterane, este cel de al 26-lea miner recuperat din străfundul pământului.

Update 00:44 Renan Avalos Silva, 29 de ani, este cel de al 25-lea miner care vede lumina soarelui dupa mai bine de 2 luni. El este fratele lui Florencio Avales, primul miner scos la suprafaţa.

Update 00:06 Jose Henriquez Gonzales, în vârstă de 54 de ani, este cel de-al 24-lea ortac scos din mină. Gonzales are o experienţă de 33 de ani în minerit şi a lăsat de înţeles că se va lăsa de meserie după această perioadă în care a fost blocat în subteran, din cauza problemelor cardiace de care suferă. El a fost poreclit „Pastorul” grupului datorită faptului că organiza rugăciunea zilnică a grupului de mineri.

Update 23:45 Carlos Bugueno Alfaro, în vârstă de 27 de ani, este al 23-lea miner adus la suprafaţă de echipele de salvatori.

Update 23:08 Tată a trei copii, Samuel Avalos Acuna, în vârstă de 43 de ani, este al 22-lea miner eliberat.

Relațiile comerciale ale României cu „Axa răului”. De la șuruburi nord-coreene la fructe iraniene și produse petroliere rusești
Recomandări
Relațiile comerciale ale României cu „Axa răului”. De la șuruburi nord-coreene la fructe iraniene și produse petroliere rusești

Update 22:38 Yonni Barrios Rojas are 50 de ani şi este al 21-lea ortac eliberat din subteran. El este poreclit „Dr. House” datorită calităţilor sale ca infirmier, pe care şi le-a dovedit îngrijindu-şi mama diabetică. Un fapt inedit este acela că soţia lui Yonni a aflat după ce acesta a rămas blocat că minerul are o amantă iar apoi ambele femei s-au rugat pentru sănătatea sa.

Update 22:21 Dario Segovio Rojo, în vârstă de 48 de ani, a fost cel de-al 20-lea miner adus la suprafaţă de salvatori, spre bucuria surorii sale, Maria.

Update 21:40 Pablo Rojas Villacorta a devenit cel de-al 19-lea miner eliberat. Bărbatul are 45 de ani şi muncea de doar 6 luni în mină, atunci când a rămas blocat alături de cei 32 de colegi ai săi. Pablo este fratele mai mare al lui Esteban Rojas, minerul scos anterior din subteran.

Update 21:05 Cel de-al 18-lea miner a fost scos din subteran. Numele său este Esteban Rojas Carriz, are 44 de ani, şi a fost protagonistul unui moment emoţionant atunci când şi-a cerut iubita de soţie, într-una din videoconferinţele organizate în timp ce era încă blocat în mină.

0-299091-333.jpg

Update 19:50 Omar Reygadas este numele celui de-al 17-lea miner salvat.

Update 18:55 Numărul minerilor „aduşi din nou la viaţă” a ajuns la 16. Alţi 17 aşteaptă încă să le vină rândul.

Statele Unite și eventuala „finlandizare” a Ucrainei. De ce NATO nu are cum „să negocieze” cu Putin
Recomandări
Statele Unite și eventuala „finlandizare” a Ucrainei. De ce NATO nu are cum „să negocieze” cu Putin

Update 18:30 A 15-a persoană prizonieră la jumătate de kilometru sub pământ timp de 69 de zile a fost scoasă afară. Operaţiunile decurg conform planului, până acum, au declarat oficiali chilieni.

Update  17:39 Alte două persoane au fost scoase. Unul dintre cei prinşi în mină era un şofer care coborâse în subteran pentru a repara un vehicul.

Update 16:34 Cel de-al 12-lea miner adus la suprafaţă a primit de la colegii săi porecla „Alergătorul”, deoarece alerga câte 5 kilometri prin tuneluri pentru a se menţine în formă, deşi temperaturile erau de 30-35 de grade.

Update 16:05 A fost adus la suprafaţă şi cel de-al 11 miner, Jorge Galleguillos (56 de ani), după un alt coleg de-al lui a fost salvat din „închisoarea” San Jose.

Mario Sepulveda, cel de-al doilea miner scos miercuri din mina de la San Jose, a descris într-o scurtă declaraţie starea sa de spirit în timpul calvarului din subteran: Am fost şi cu Dumnezeu, şi cu Diavolul. M-am luptat cu ei şi am strâns mâna lui Dumnezeu. Era cea mai bună mână. Am ştiut întotdeauna că Dumnezeu ne va salva”, a declarat Sepulveda.

Update 14:50 Cel mai în vârstă miner a fost scos şi el din coşmarul subteran. Mario Gomez, în vârstă de 63 de ani, a căzut în genunchi cu steagul chilian strâns la piept şi a fost ajutat să se ridice de soţia sa care l-a îmbrăţişat. Bărbatul suferă de silicoză, o boală cronică pulmonară profesională, incurabilă, produsă prin acumularea particulelor de dioxid de siliciu. Nouă mineri au fost scoşi la suprafaţă în opt ore, de când au început operaţiunile de salvare.

Update 13:15 Încă 2 mineri au fost aduşi la suprafaţă. Jose Ojeda, în vârstă de 46 de ani, este bolnav de diabet şi pe parcursul celor două luni petrecute în subteran i-au fost coborâte mai multe tuburi cu medicamente. Cel de-al doilea, Claudio Yanez, în vârstă de 34 de ani, este supranumit „fumătorul” doarece el cerea în repetate rânduri să-i fie trimise pachete de ţigări. Viciul i-a fost refuzat de autorităţile din Chile, însă i-au trimis plasturi de nicotină.

0-299090-222.jpg

Update 12.10
Al şaselea miner scos la suprafaţă. În vârstă de 30 de ani, Osman Araya le-a strâns mâinile salvatorilor după care a fugit în braţele soţiei sale, Angelica Ancallpo. Operaţiunea de scoatere a minerilor din subteran a fost uşor întârziată de o problemă tehnică întâmpinată la capsula Phoenix, reparată între timp .

Update 10.40 Bolivianul Carlos Mamani, în vârstă de 23 de ani, şi cel mai tânăr membru al echipei, Jimmy Sanchez, în vârstă de 19 ani sunt următorii doi mineri chilieni care au ajuns la suprafaţă.

Operaţiunea de salvare a celor 33 de mineri blocaţi într-o mină din Chile a început marţi în jurul orei locale 23:20 /miercuri 02:20 GMT/ prin coborârea unui prim salvator în puţul adânc de 622 de metri, la bordul unei capsule speciale care îi va scoate la suprafaţă pe mineri.
0-298817-c1.jpg
Florencio Avalos a fost primul scos la suprafaţă teafăr, miercuri, în jurul orei 0.10 (6.10, ora României), după 68 de zile petrecute în mina San Jose din Chile, alături de 32 de colegi, un calvar subteran fără precedent. Imediat după ce a ieşit din nacelă şi-a strâns în braţe copilul de şapte ani, apoi pe soţia sa Monica, pe preşedintele chilian, Sebastian Pinera. După momentul emoţionant, Avalos a fost imediat ghidat spre spitalul de campanie instalat la mină, unde urmează să fie supus unei prime serii de examene medicale.

Mario Sepulveda, un al doilea miner, din cei 33 de mineri blocaţi din 5 august într-o mină din Chile, a fost scos la suprafaţă miercuri, la o oră după ce a fost adus primul miner.

Al treilea miner, Juan Illanes, în vârstă de 52 de ani, a ajuns şi la suprafaţă. Operaţiunile de salvare continuă, ceilalţi 30 de mineri blocaţi în mina din San Jose aşteptându-şi rândul pentru a fi transportaţi la suprafaţă cu capsula Phoenix.

Salvarea în desfăşurare a celor 33 de mineri blocaţi într-o mină din Chile este o operaţiune „fără precedent în istoria umanităţii”, a declarat miercuri preşedintele chilian Sebastian Pinera. Aceasta va dura aproximativ două zile.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Va fi înființat cel mai mic stat din lume. Se va afla la doar câteva sute de kilometri distanță de România
Știrileprotv.ro
Va fi înființat cel mai mic stat din lume. Se va afla la doar câteva sute de kilometri distanță de România
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Viva.ro
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Sorana Cîrstea, declarație de dragoste de ziua lui Ion Alexandru Țiriac. Poză rară, de cuplu, cu sportiva și moștenitorul lui Ion Țiriac
Libertateapentrufemei.ro
Sorana Cîrstea, declarație de dragoste de ziua lui Ion Alexandru Țiriac. Poză rară, de cuplu, cu sportiva și moștenitorul lui Ion Țiriac
Ce să nu mănânci niciodată înainte sau după ce ai băut cafeaua de dimineață. Obiceiul alimentar care generează o stare de oboseală și chiar și somnolență
FANATIK.RO
Ce să nu mănânci niciodată înainte sau după ce ai băut cafeaua de dimineață. Obiceiul alimentar care generează o stare de oboseală și chiar și somnolență
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
GSP.RO
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
Țara din Europa catalogată ca fiind cea mai nesigură dintre toate. Românii se zbat să ajungă aici, dar mulți străini au fost șocați de ce au văzut: ”Orașele sunt urâte”
FANATIK.RO
Țara din Europa catalogată ca fiind cea mai nesigură dintre toate. Românii se zbat să ajungă aici, dar mulți străini au fost șocați de ce au văzut: ”Orașele sunt urâte”
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
Unica.ro
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Creşterea Dunării ar putea aduce viituri în două judeţe. Debitul va atinge vârful la finalul săptămânii
Observatornews.ro
Creşterea Dunării ar putea aduce viituri în două judeţe. Debitul va atinge vârful la finalul săptămânii
Horoscop 23 septembrie 2024. Săgetătorii sunt invitați la profunzime, așa s-ar putea rezuma tendința care îi vizează în mod direct
HOROSCOP
Horoscop 23 septembrie 2024. Săgetătorii sunt invitați la profunzime, așa s-ar putea rezuma tendința care îi vizează în mod direct

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI