10:51 - Acum 36 minute
05-10-2024

Un lider al Hamas a fost ucis într-un atac în nordul Libanului

Saeed Atallah, un lider al aripii armate a Hamas, Brigăzile al-Qassam, a fost ucis în vineri seară împreună cu trei membri ai familiei sale într-o lovitură efectuată de israelieni asupra unei tabere de refugiați palestinieni din orașul Tripoli, din nordul Libanului, scrie The Times of Israel.

10:49 - Acum 38 minute
05-10-2024

Atac cu rachete în nordul Israelului

Un baraj de cinci rachete a fost lansat din Liban spre nordul Israelului, declanșând alarmele antiaeriene în multe orașe din Valea Izreel și în zona Wadi Ara, inclusiv Nazaret.

Armata israeliană spune că unele dintre rachete au fost interceptate, în timp ce altele au căzut în zone nelocuite. Nu există informații despre victime.

10:47 - Acum 40 minute
05-10-2024

Șeful diplomației iraniene, în vizită la Damasc

Ministrul iranian de externe Abbas Araghchi a sosit la Damasc pentru discuții cu oficialii sirieni despre evoluțiile regionale și relațiile bilaterale, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Teheran.

Vizita lui Araghchi la Damasc are loc după cea efectuat vineri în Liban, unde șeful diplomației iraniene s-a întâlnit cu prim-ministrul interimar Najib Mikati și cu președintele Parlamentului Nabih Berri, un aliat al Hezbollah.

Calvarul unei românce care a avut o relație cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies din casă fără supravegherea lui”
Recomandări
Calvarul unei românce care a avut o relație cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies din casă fără supravegherea lui”
10:37 - Acum 50 minute
05-10-2024

Armata israeliană susține că a lovit centrul de comandă al Hezbollah, aflat într-o moschee dintr-un spital

Atacul a avut loc în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Martirului Salah Ghandour, din sudul Libanului. Potrivit armatei israeliene, lovitura cu drone a fost „precisă” și bazată pe informații. Hezbollah planifica de acolo „acte de teroare împotriva trupelor israeliene și a statului Israel”, a declarat armata israeliană într-un comunicat emis sâmbătă.

Armata israeliană dă asigurări că a avertizat localnii înainte de atac și a cerut ca „toate actele de teroare comise din spital să înceteze imediat”.

08:41 - Acum 3 ore
05-10-2024

Armata SUA a lovit 15 obiective Houthi din Yemen

Statele Unite au lovit vineri 15 obiective ale rebelilor houthi în Yemen, a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Forţele americane „au lansat astăzi lovituri asupra a 15 obiective houthi în zone din Yemen controlate de Houthi”, o mişcare rebelă susţinută de Iran, a declarat Centcom.

Rebelii houthi, care controlează zone întinse din Yemen, fac parte din aşa-numita „Axă a Rezistenţei” împotriva Israelului, condusă de Teheran şi care mai cuprinde mişcări susţinute de Iran în regiune, precum Hamas, Hezbollah şi grupări irakiene.

De la începutul războiului în Fâşia Gaza, declanşat pe 7 octombrie de un atac fără precedent al Hamas în teritoriul israelian, rebelii yemeniţi au lansat mai multe atacuri împotriva Israelului şi a navelor care ar avea legătură cu această ţară, în Marea Roşie şi în Golful Aden.

Adriean Videanu și soția sa sunt cei doi pensionari români de la care au fost confiscate bijuterii de 650.000 de euro, pe aeroportul din Munchen: „Nu am știut legislația UE”
Recomandări
Adriean Videanu și soția sa sunt cei doi pensionari români de la care au fost confiscate bijuterii de 650.000 de euro, pe aeroportul din Munchen: „Nu am știut legislația UE”
08:25 - Acum 3 ore
05-10-2024

Lupte la sol în sudul Libanului

„Soldaţii inamicului israelian au încercat din nou să avanseze spre împrejurimile satului Adaysseh” şi „confruntările continuă”, a comunicat Hezbollah sâmbătă dimineaţa, după ce anterior susținuse că i-a forţat pe soldaţii israelieni să se retragă din această zonă.

Pe de altă parte, Hezbollah a afirmat că a vizat trupe în regiunea Yarun, în sudul Libanului, cu o „salvă de rachete”, precum şi soldaţi în două locuri de partea israeliană.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat vineri că aliaţii săi, în principal Hezbollah şi mișcarea islamistă palestiniană Hamas, vor continua lupta împotriva Israelului, accentuând temerile privind o escaladare în Orientul Mijlociu.

08:20 - Acum 3 ore
05-10-2024

Explozii la Beirut

O serie de explozii puternice s-au auzit în sudul capitalei libaneze Beirut, la primele ore ale dimineții de sâmbătă, în urma atacurilor aeriene israeliene, relatează The Guardian.

Armata israeliană a emis anterior ordine de evacuare pentru părţi din suburbiile de sud ale capitalei Libanului. Prima alertă a avertizat locuitorii dintr-o clădire din cartierul Burj al-Barajneh, iar a doua într-o clădire din cartierul Choueifat. A treia alertă a menţionat clădiri din Haret Hreik, precum şi Burj al-Barajneh.

Cod galben de ploi în jumătate de țară, până duminică. Harta județelor aflate sub avertizare meteorologică
Recomandări
Cod galben de ploi în jumătate de țară, până duminică. Harta județelor aflate sub avertizare meteorologică

Mai multe detalii aici: Serii de explozii raportate sâmbătă dimineaţă în sudul Beirutului. SUA insistă ca Israelul să nu atace instalații nucleare iraniene | VIDEO

08:15 - Acum 3 ore
05-10-2024

Yemenul, vizat de lovituri aeriene misterioase

Raiduri aeriene au vizat vineri mai multe zone din Yemen, inclusiv capitala Sanaa şi aeroportul Hodeidah, au informat vineri televiziunea Al Masirah a mişcării rebele Houthi şi locuitori locali, relatează agenția de presă Reuters, citată de news.ro.

Bombardamentele au lovit, de asemenea, sudul oraşului Dhamar şi sud-estul provinciei al-Bayda, potrivit Al Masirah TV. Rezidenţii au declarat că atacul asupra provinciei al-Bayda a vizat mai multe avanposturi militare houthi.

Postul de televiziune al mişcării Houthi a susţinut că loviturile au fost efectuate de Statele Unite şi Regatul Unit, însă o sursă din cadrul guvernului britanic a negat implicarea Londrei.

În urma loviturilor aeriene, un purtător de cuvânt al Houthi a calificat atacul drept „o încercare disperată”, adăugând că „Yemenul nu va fi descurajat de aceste atacuri şi îşi va continua fermitatea în confruntarea cu inamicii”.

Susţinuţi de Teheran, rebelii houthi au lansat mai multe atacuri începând din noiembrie împotriva navelor internaţionale din Marea Roşie, în apropiere de Yemen, în semn de solidaritate cu palestinienii în războiul dintre Israel şi Hamas.

Atacurile Houthi, care au condus deja la lovituri de represalii din partea Statelor Unite şi a Marii Britanii, perturbă comerţul mondial, unele companii de transport maritim încercând să evite Marea Roşie şi Canalul Suez în favoarea rutei mai lungi şi mai costisitoare prin Capul Bunei Speranţe din sudul Africii.

08:07 - Acum 3 ore
05-10-2024

Joe Biden nu vrea atacuri nici asupra platformelor petroliere iraniene

Preşedintele american Joe Biden a apreciat vineri că Israelul ar trebui să „ia în considerare alte opţiuni” decât lovirea platformelor petroliere din Iran, după ce a recunoscut cu o zi înainte că această posibilitate este în „discuţii”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Dacă aş fi în locul lor, aş lua în considerare alte opţiuni decât să lovesc câmpuri petrolifere” în Iran, a declarat Biden în cursul unei conferinţe de presă Casa Albă.

Preşedintele american a afirmat, de asemenea, că încearcă „să mobilizeze restul lumii” pentru a obţine pacea în Orientul Mijlociu.

„Facem o mulţime de lucruri. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să încercăm să mobilizăm restul lumii şi aliaţii noştri” pentru a ajuta la atenuarea tensiunilor dintre Israel şi Iran şi partenerii regionali, a declarat preşedintele american.

07:50 - Acum 4 ore
05-10-2024

Donald Trump spune că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Fostul preşedinte Donald Trump a declarat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile nucleare iraniene ca răspuns la atacul cu rachete balistice şi a spus că nu este de acord cu preşedintele Joe Biden, care a sfătuit Israelul să adopte un răspuns proporţional şi să nu vizeze instalaţiile nucleare, relatează news.ro.

Trump a spus în timpul unui miting electoral la Fayetteville, statul Carolina de Nord: „L-au întrebat pe (Biden – n.r.): «Ce crezi despre Iran? Ai ataca Iranul?». Şi el răspunde: «Atât timp cât nu atacă instalaţiile nucleare». Acesta e lucrul pe care vrei să-l loveşti, nu? Am spus: «Cred că a greşit»”.

Mai multe detalii aici: Donald Trump spune că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene: „Biden a greșit”

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt
Știrileprotv.ro
Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Viva.ro
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Cum arată soția lui Mircea Lucescu la 80 de ani! Doamna Neli, apariție rară în public! A atras toate privirile cu ținuta roz bombon și cu accesoriile de lux
Libertateapentrufemei.ro
Cum arată soția lui Mircea Lucescu la 80 de ani! Doamna Neli, apariție rară în public! A atras toate privirile cu ținuta roz bombon și cu accesoriile de lux
Proiectul gigant inaugurat de Nicolae Ceaușescu, considerat un obiectiv strategic ale sistemului energetic românesc. Pentru construirea colosului au fost făcute multe sacrificii umane
FANATIK.RO
Proiectul gigant inaugurat de Nicolae Ceaușescu, considerat un obiectiv strategic ale sistemului energetic românesc. Pentru construirea colosului au fost făcute multe sacrificii umane
VIDEO. Gigi Becali, show la Salonic la ieșirea din stadion: „M-am uitat în sus și am zis: «Ce e mare lucru să ne dai și nouă?»”
GSP.RO
VIDEO. Gigi Becali, show la Salonic la ieșirea din stadion: „M-am uitat în sus și am zis: «Ce e mare lucru să ne dai și nouă?»”
Drumul spectaculos din România care rivalizează cu Transfăgărășan și Transalpina. A fost construit pe vremea lui Carol I, dar puțini români știu de el
FANATIK.RO
Drumul spectaculos din România care rivalizează cu Transfăgărășan și Transalpina. A fost construit pe vremea lui Carol I, dar puțini români știu de el
Val de mesaje pentru Anca Țurcașiu, după ce artista a publicat primele poze cu nepoțica ei / FOTO 'Ce oameni simpli… parcul Moghioroș, să vă bucurați de minune!'
Unica.ro
Val de mesaje pentru Anca Țurcașiu, după ce artista a publicat primele poze cu nepoțica ei / FOTO 'Ce oameni simpli… parcul Moghioroș, să vă bucurați de minune!'
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Orangesport.ro
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Observatornews.ro
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Horoscop 5 octombrie 2024. Săgetătorii trebuie să dea deoparte poverile pe care le duc pe umeri de mai multă vreme, fără să obțină vreun rezultat
HOROSCOP
Horoscop 5 octombrie 2024. Săgetătorii trebuie să dea deoparte poverile pe care le duc pe umeri de mai multă vreme, fără să obțină vreun rezultat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI