Relatarea livetext Libertatea a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 786.
Rușii au bombardat portul Pivdennyi din regiunea Odesa, distrugând mai multe facilități de depozitare a cerealelor, acuză Kievul
Rachetele rusești au lovit vineri portul Pivdennyi din regiunea sudică ucraineană Odesa, distrugând mai multe facilități de depozitare a cerealelor și produsele alimentare pe care le conțineau acestea, au declarat președintele Volodimir Zelenski și alți oficiali ucraineni, potrivit Reuters.
„… au lovit portul maritim Pivdennyi. Mai multe rachete au lovit instalații portuare, nu doar ucrainene, ci și ale statului Singapore”, a spus Zelenski, într-o alocuțiune prin videoconferință susținută în timpul unei reuniuni a Consiliului NATO-Ucraina.
Ministerul ucrainean al Recontrucției, într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, a afirmat că lovitura „a distrus instalații de depozitare și bunuri agricole care erau destinate exportului în Asia și Africa”.
Guvernatorul regional a precizat că o persoană a fost rănită în urma atacului, în timp ce comandamentul militar din sudul Ucrainei a anunțat că bombardamentul a provocat incendii. Canalele locale de pe Telegram au transmis videoclipuri cu fum negru și greu care se ridica deasupra locului unde a avut loc atacul.
Într-o postare ulterioară pe X, Zelenski a susținut că atacul a fost „parte a unei strategii rusești deliberate” care să afecteze Ucraina și țările care se bazează pe exporturile sale de alimente.
„Dragi parteneri din Sudul Global, aceasta este adevărata atitudine a Rusiei față de voi, față de securitatea alimentară și bunăstarea voastră”, a scris el.
„Rusia este dispusă să facă rău oamenilor din țările voastre pentru a-și atinge obiectivul nebunesc de a ne distruge țara cu orice preț”, a adăugat Zelenski.
Războiul din Ucraina ar putea continua mai mulţi ani, avertizează Scholz
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german Chemnitz, informează DPA.
Nimeni nu ar putea spune dacă acest război nu va dura încă 5 ani, de exemplu, a spus cancelarul german.
El a apărat sprijinul militar al Germaniei pentru Ucraina. În plus, diplomaţia trebuie cultivată, a adăugat el.
De la începutul războiului însă, preşedintele rus Vladimir Putin nu a dat semne de mişcare, a spus el. O pace dictată este inacceptabilă, a subliniat Scholz. „Nu trebuie să i se permită să scape cu asta”, a mai spus cancelarul german, potrivit Agerpres.
Uniunea Europeană pregăteşte a 14-a rundă de sancţiuni împotriva Rusiei
Uniunea Europeană pregăteşte a 14-a serie de sancţiuni împotriva Rusiei, ca reacţie la invazia rusă în Ucraina, a dezvăluit vineri agenţiei DOA un diplomat european de rang înalt, potrivit Agerpres.
Noul pachet de măsuri vizează indivizi şi organizaţii care susţin eforturile de ocolire a sancţiunilor existente, a arătat sursa citată.
Potrivit acesteia, ar urma să fie luate în considerare petrolierele din „flota din umbră” care transportă ţiţei rusesc în ciuda sancţiunilor care interzic astfel de operaţiuni.
Activele din UE ale unor persoane fizice şi ale unor organizaţii vor fi blocate, afirmă mai mulţi diplomaţi. Comisia Europeană urmează să prezinte săptămâna viitoare propuneri în acest sens.
Precedenta serie de sancţiuni a fost adoptată în februarie, la doi ani de la începutul războiului din Ucraina, şi a vizat 106 indivizi şi 88 de organizaţii, reaminteşte dpa. Unele din persoanele sancţionate erau implicate în furnizarea de armament nord-coreean pentru Rusia; a fost sancţionat şi Ministerul Apărării de la Phenian.
Până acum, sancţiunile UE au afectat domenii economice care contribuie la efortul de război al Rusiei împotriva Ucrainei. Au fost impuse interdicţii comerciale pentru ţiţei, cărbune, oţel, aur şi bunuri de lux şi au fost sancţionate bănci şi alte instituţii financiare. Au intrat în atenţie şi aşa-numitele produse „cu dublă utilizare”, care pot contribui la dezvoltarea tehnologică a apărării şi securităţii Rusiei.
Zelenski, mesaj către NATO: Ucraina are nevoie de cel puțin 7 sisteme Patriot
Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) trebuie să demonstreze Ucrainei că este „aliatul” ei în războiul împotriva Rusiei, accelerând „cât mai rapid posibil” livrările sale de arme şi muniţii, i-a îndemnat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe membrii Alianţei, potrivit AFP și Agerpres.
Discursul său prin videoconferinţă în faţa NATO a avut loc cu o zi înainte de votul-cheie al Congresului american asupra unui pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari, aşteptat de Kiev de luni de zile.
Preşedintele rus Vladimir „Putin trebuie readus pe pământ şi cerul nostru trebuie să redevină sigur”, a declarat şeful statului ucrainean, ale cărui declaraţii au fost raportate de biroul său de presă.
Mai multe detalii: Zelenski presează NATO să livreze Ucrainei 7 sisteme Patriot. Alianța promite ajutor suplimentar, inclusiv obuze de artilerie
Acord în NATO asupra trimiterii de sisteme de apărare antiaeriană și obuze de artilerie pentru Ucraina, anunță Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit agențiilor AFP şi Reuters.
”NATO a verificat capacităţile existente în sânul Alianţei şi există sisteme care pot fi disponibilizate pentru Ucraina. Mă aştept aşadar în curând la noi anunţuri despre sisteme de apărare antiaeriană”, a declarat Jens Stoltenberg, la finalul unei reuniuni a Consiliului NATO-Ucraina, în care a avut o intervenţie prin videoconferinţă şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
”În plus faţă de Patriot, există alte arme pe care aliaţii le pot livra, printre care (sistemul francez) SAMP/T, şi mulţi alţii, care nu au sisteme disponibile, au promis să furnizeze sprijin financiar pentru a le achiziţiona pentru Ucraina”, a adăugat Stoltenberg în faţa presei, la Bruxelles.
”Nu voi da cifre precise, dar lucrăm cu aliaţii pentru a asigura că ei iau deciziile bune pentru a furniza noi baterii Patriot”, a subliniat fostul premier norvegian.
Un diplomat din NATO a precizat că în timpul reuniunii de vineri nu a fost făcut niciun angajament oficial, notează Agerpres.
La scurt timp după reuniunea Consiliului NATO-Ucraina, Olanda a anunţat, prin vocea ministrului apărării Kajsa Ollongren, că va furniza sprijin militar adiţional în valoare de peste 200 de milioane de euro pentru apărarea antiaeriană şi muniţii de artilerie.
Un pachet de asistenţă american de aproape 61 de miliarde de dolari, blocat de mai multe săptămâni în Congres din cauza reticenţelor aleşilor republicani favorabili fostului preşedinte Donald Trump, ar putea fi în final adoptat sâmbătă.
”Sper că această lege va trece fără alte amânări”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice referitor la acest subiect.
În timpul reuniunii Consiliului NATO-Ucraina, miniştrii au căzut de acord pentru furnizarea suplimentară de obuze de calibru 155 mm, indispensabile artileriei ucrainene, rachete de cu rază lungă de acţiune şi drone, a adăugat Jens Stoltenberg.
Republica Cehă a indicat că a strâns peste 500.000 de obuze de artilerie pentru Ucraina graţie unei iniţiative luate în urmă cu câteva săptămâni pentru a furniza aproximativ 800.000 de obuze Kievului.
Săptămâna trecută, Germania a promis să îi livreze Ucrainei o a treia baterie de rachete Patriot din stocurile armatei sale. Statele Unite au cele mai multe sisteme Patriot în dotarea forţelor lor armate; în Europa, ţări precum Spania şi Grecia deţin baterii Patriot.
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, informează agenţia spaniolă de presă EFE.
„Spre deosebire de istoria de la Istanbul (negocierile ruso-ucrainene din martie 2022), nu vom face niciun fel de pauză în acţiunile militare în timpul discuţiilor”, dacă ar avea loc din nou astfel de tratative, a spus Lavrov, într-un interviu pentru trei publicații ruse, printre care şi Sputnik.
Mai multe detalii: Lavrov anunță că Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace: „Discuţiile cu Zelenski sunt un nonsens din multe motive”
Charles Michel îi răspunde lui Donald Trump: 143 de miliarde de euro din partea Europei pentru Ucraina
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a respins acuzaţiile fostului preşedinte american Donald Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina, observă France-Presse, potrivit Agerpres.
„Să restabilim adevărul. Cifrele vorbesc de la sine. Contribuţia UE la (ajutorul pentru – n.r.) Ucraina: 143 miliarde de euro (150 miliarde de dolari)”, a scris Charles Michel pe contul său de X într-un mesaj adresat lui Trump.
Donald Trump, care se va confrunta cu Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie, i-a cerut joi Europei „să se mişte” pentru a susţine Ucraina în faţa Rusiei.
Donald Tusk: situația din Ucraina a devenit critică, dar Polonia nu are posibilitatea de a oferi din sistemele sale antiaeriene
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că „situaţia pe frontul (din Ucraina – n.r.) este critică” şi săptămânile următoare „ar putea să decidă deznodământul războiului” provocat de Rusia, dar Varșovia nu are posibilitatea de a oferi Kievului din sistemele sale antiaeriene Patriot, transmite agenția de presă EFE, citată de Agerpres.
Tusk a făcut această declaraţie la o conferinţă de presă în avionul cu care se întorcea la Varşovia de la summitul european desfăşurat la Bruxelles, notează EFE.
Concluziile acestui summit cuprind o dispoziţie prin care statelor UE li se solicită„să ia măsuri pentru a garanta securitatea spaţiului aerian ucrainean”, a precizat premierul polonez.
„Încă există un semn de întrebare asupra ajutorului de 60 de miliarde de dolari pe care americanii ar trebui să-l aprobe în zilele următoare pentru a sprijini Ucraina”, a declarat Tusk.
G7 se angajează să întărească mijloacele de apărare antiaeriană ale Ucrainei
Miniştrii de externe ai statelor membre G7 s-au angajat vineri „să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei” împotriva atacurilor Rusiei, relatează France-Presse, potrivit Agerpres.
În comunicatul final publicat la încheierea reuniunii care s-a desfăşurat timp de trei zile pe mica insulă italiană Capri, șefii diplomațiilor din G7 afirmă de asemenea că examinează „toate opţiunile posibile” de a utiliza activele rusești îngheţate pentru a ajuta Kievul, înainte de summitul şefilor de stat şi de guvern din G7, prevăzut să aibă loc la mijlocul lunii iunie în Apulia, sudul Italiei.
Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a fost primit la Capri de omologii săi din G7 pentru a prezenta situaţia din ţara sa. Șeful diplomației ucrainene i-a îndemnat pe omologii săi să urmeze exemplul Germaniei, care a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că trimite Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot.
G7 este format din SUA, Japonia, Canada, Franţa, Germania, Regatul Unit şi Italia.
Serghei Șoigu susține că Rusia își accelerează producția de tancuri și lansatoare de rachete termobarice
Ministrul rus la apărării Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt necesare mai multe eforturi pentru a creşte producţia de echipamente de protecţie a tancurilor, relatează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres.
Ministerul rus al Apărării a publicat o înregistrare video care îl arată pe Şoigu vizitând o fabrică de tancuri din oraşul Omsk şi întâlnindu-se cu muncitorii. „Uzina din Omsk şi-a făcut planul. Pot spune chiar că s-a înregistrat o depăşire a planului”, a spus Şoigu în imaginile video difuzate. „Problemele şi sarcinile pe care le-am decis în timpul ultimei noastre vizite au fost aproape toate rezolvate”, a adăugat el.
Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS) a declarat în februarie că Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în Ucraina, echivalentul întregii sale cantităţi active de dinaintea războiului, şi a fost nevoită să scoată din depozite tancuri vechi pentru a le înlocui pe cele scoase din uz, notează Reuters, potrivit Agerpres.
Alain Delon, decorat de Ucraina cu Ordinul Meritului
Conducerea de la Kiev a decis să-l decoreze cu Ordinul Meritului pe actorul francez Alain Delon în semn de mulțumire pentru susţinerea acordată Ucrainei în fața invaziei la scară largă a Rusiei, a anunţat ambasadorul ucrainean în Franţa, Vadîm Omelşenko, la postul TV5 Monde, relatează France-Presse, potrivit news.ro.
„Din prima zi a războiului, (Alain – n.r.) Delon s-a exprimat mult pentru susţinerea Ucrainei. Pentru noi este un simbol, este important”, a afirmat joi Ambasada Ucrainei în Franţa.
Alain Delon a participat în 2022 la o discuţie cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a citit, într-o emisiune televizată, texte ale poetului ucrainean Taras Şevcenko.
Mai multe detalii aici: Alain Delon, decorat de Ucraina cu Ordinul Meritului. „Pentru noi este un simbol”
Documentul intern care expune războiul hibrid al Rusiei împotriva Occidentului
Un document intern prezentat angajaților din Ministerul rus de Externe la câteva zile de la promulgarea ultimului concept de politică externă al Moscovei și obținut de Washington Post (WaPo) relevă direcțiile războiului hibrid al Rusiei împotriva Occidentului.
Ministerul rus de Externe a elaborat planuri vizând fragilizarea adversarilor occidentali și folosirea războiului din Ucraina pentru a crea o ordine globală „eliberată” de ceea ce consideră a fi dominația americană, comentează Catherine Belton într-o analiză publicată în WaPo.
Într-o anexă clasificată la „Conceptul de politică externă al Federației Ruse”, MAE de la Moscova solicită o „campanie ofensivă de informare” și alte măsuri care acoperă „sferele politico-militare, economice, comerciale și psiho-informaționale” împotriva unei „coaliții de țări neprietenoase” conduse de SUA.
Acest document confirmă în mod oficial războiul hibrid purtat de Moscova împotriva Occidentului, notează WaPo. O concluzie similară este formulată de publicația rusă The Moscow Times.
Mai multe detalii aici: Documentul intern care expune războiul hibrid al Rusiei împotriva Occidentului. Scopul lui Vladimir Putin: „să scoată SUA din joc” și „să distrugă NATO”
Parada de Ziua Victoriei a fost anulată în Crimeea ocupată
Serghei Aksionov, guvernatorul rus peste Crimeea ocupată din 2014, a anunțat că parada de Ziua Victoriei și marșul „Regimentului Nemuritor”, programate pe 9 mai, sunt anulate, transmite ziarul de stat Izvestia.
Într-o postare pe canalul de Telegram, Aksionov a anunțat că „parada nu va fi organizată din motive de securitate”.
Mai multe detalii aici: Parada de Ziua Victoriei a fost anulată în Crimeea ocupată, după ce Ucraina a anunțat că vizează distrugerea Podului Kerci
Zelenski îşi vizitează trupele în Doneţk
Volodimir Zelenski şi-a vizitat vineri trupele în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă şi-a sporit ofensiva în ultimele luni, transmite agenția France-Presse, preluată de news.ro.
„Azi, (am fost) în regiunea Doneţk. Am stat de vorbă cu soldaţi şi le-am înmânat recompense. Ţara noastră este mândră să aibă asemenea războinici”, a anunțat șeful statului ucrainean într-un mesaj publicat pe canalul său pe Telegram.
Armata rusă a bombardat orașul Bilopilia, din nord-vestul Ucrainei
În după-amiaza zilei de 19 aprilie, armata rusă a bombardat centrul orașului Bilopilia, regiunea Sumî, nord vestul țării.. Trei persoane au fost rănite, acestea fiind internate în stare gravă, relatează Suspilne despre acest lucru .Au fost avariate mai multe blocuri și magazine.
Pe de altă parte, Procuratura Regională din Herson a transmis că sunt 3 răniți în urma atacului nocturn de la Herson.
Ultimul bilanț de la Dnipro, alt oraș bombardat în cursul dimineții: 9 morți, inclusiv 3 copii, și peste 30 de răniți.
Ucrainenii susțin că au respins „atacul combinat” al rușilor și au doborât 15 rachete și 14 drone
Forțele de apărare aeriană din Ucraina „au respins atacul rusesc combinat” și doborât 15 rachete de diferite tipuri, din 22 expediate, inclusiv 2 rachete de croazieră Kh-22, și toate cele 14 drone, a informat comandantul Mikola Olesciuk, preluat de Ukrainska Pravda.
Potrivit lui Olessuk, în total, rușii au folosit 36 de mijloace de atac aerian, 22 de rachete de diferite tipuri și 14 drone de atac:
- 2 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 de la aeronavele de aviație strategică Tu-95 MS, cu zona de lansare în Riazan;
- 14 drone Shahed-131/136” (din regiunile Primorsko-Ahtarsk, regiunea Kursk );
- 12 rachete aeriene ghidate Kh-59/Kh-69 (regiunea Kursk și din apele Mării Azov);
- 2 rachete de croazieră „Iskander-K” (din Crimeea);
- 6 rachete de croazieră Kh-22 )de la bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 (din apele Mării Negre și Azov).
Rușii au atacat și orașul Herson, din sudul țării, și Odesa, afirmă Kievul
Potrivit Serviciului de Urgență de Stat din Ucraina, în noaptea de 18 spre 19 aprilie, rușii au atacat cartierele rezidențiale din Herson, sudul țării. Cel puțin o persoană a fost rănită.
De asemenea, șeful administrației militare regionale Odesa, Oleg Kiper, a raportat daune aduse infrastructurii critice din regiune, după explozii.
Cel puțin 8 morți în urma atacului din Dnipro
La ora 10.20, aceeași cu a României, Parchetul General (OGP) a anunțat că numărul morților în atacul cu rachete asupra regiunii Dnipro crescut, după ce un alt copil a murit la spital, informează Ukrainska Pravda.
„Un copil care a fost grav rănit în timpul unui atac masiv al inamicului asupra regiunii Dnipropetrovsk a murit în spital. Numărul morților a crescut acum la 9, inclusiv trei copii”, a spus OGP într-un comunicat.
Ulterior, aceiași instituție a transmis că informația despre al treilea copil care și-a pierdut viața nu a fost confirmată oficială. Victima – un băiat în vârstă de 6 ani – a fost salvată de doctori, fiind încă în stare gravă.
Ucrainenii spun că au doborât bombardierul strategic rusesc Tu-22M3. Reacția Moscovei
Forțele de Apărare ucrainene au doborât vineri, 19 aprilie, un bombardier strategic rusesc Tu-22MZ cu rază lungă de acțiune, cu un sistem sovietic de apărare aeriană S-200.
Pe 19 aprilie, un avion militar rusesc s-a prăbușit în districtul Krasnogvardi din Teritoriul Stavropol al Federației Ruse, a informat guvernatorul Volodimir Vladimirov.
Căderea bombardierului a fost confirmată și de Ministerul Apărării al Federației Ruse, care a menționat că avionul, fără muniție la bord, s-a prăbușit după ce a efectuat o „misiune de luptă”, în timp ce se întorcea pe aerodromul de bază. Motivul prăbușirii a fost o defecțiune tehnică, conform oficialilor de la Moscova.
Mai multe detalii aici: Ucrainenii se laudă că ei au doborât bombardierul strategic rusesc Tu-22M3, cu un sistem antiaerian sovietic. Rușii spun că a fost defecțiune tehnică
Cel puțin 29 de oameni au fost răniți, anunță ucrainenii
Potrivit Serviciului de Urgență de Stat din Ucraina, 8 persoane au fost ucise, iar 29 sunt rănite.
- În Dnipro, din cauza loviturilor cu rachete ale inamicului asupra infrastructurii civile, o clădire cu cinci etaje a fost parțial distrusă. A izbucnit un incendiu, care este localizat. 2 persoane au fost ucise în oraș, sunt 20 de răniți.
- În Sinelnîkovo, au fost distruse parțiale a 4 clădiri rezidențiale și 10 case. 6. persoane au fost ucise, inclusiv 2 copii. 6 persoane sunt rănite.
- 3 persoane au fost rănite în Krîvîi Rih.
Operațiunile de urgență și salvare sunt în desfășurare.
Zelenski: „Trebuie să învingem teroarea rusă. Este o nevoie globală”
„Operațiunile de salvare sunt acum în desfășurare în Dnipro, după atacul rusesc. Mai multe etaje ale unei clădiri rezidențiale au fost distruse. Krîvîi Rih și Sinelnîkovo au fost, de asemenea, lovite Toți răniții primesc ajutor. Din păcate, există victime. Condoleanțe familiilor îndoliate”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe Telegram.
„Trebuie să învingem teroarea rusă. Aceasta este o nevoie nu numai a statului nostru, nu numai a ucrainenilor. este o nevoie globală. Rusia trebuie trasă la răspundere. Lumea poate garanta acest lucru, partenerii nostri au capacitățile necesare. Acest lucru a fost dovedit pe cerul Orientului Mijlociu și ar trebui să funcționeze pe cerul Europei”, a mai notat liderul de la Kiev.
Cel puțin 8 morți, inclusiv doi copii, după atacul rusesc din această dimineață
În urma atacului rusesc asupra orașului Dnipro, 2 persoane au murit și 15 au fost rănite. Alti 6, printre care doi copii minori, au pierit la Sinelnîkovo, tot în regiunea Dnipro, transmite Ukrainska Pravda, care preia date puse la dispoziție de administrația locale și ministrul de interne.
Rușii spun că au doborât 25 de drone ucrainene deasupra regiunii Belgorod
Sistemul de apărare aeriană a doborât 25 de ținte ucrainene deasupra regiunii Belgorod , a declarat guvernatorul rus Viacheslav Gladkov, citat de Kommersant.
Nu au fost răniți, însă mai multe gospodării private au avariate de fragmente de UAV.
Cel puțin un mort și 9 răniți, după atacul de la Dnipro
Un bloc de cinci etaje a fost lovit în timpul atacului cu rachete de la Dnipro. Clădirea cu cinci etaje este parțial distrusă. Sunt cel puțin 9 răniți, a precizat șeful administrației regionale, Serhii Lisak, citat de Ukrainska Pravda. Mai mulți oameni sunt sub dărâmături.
În plus, o instalație de infrastructură a fost avariată în Krivorija. Există, de asemenea, distrugeri în regiunea Sinelnikiv. O femeie a murit.
La ora 5.11, aceeași cu a României s-au auzit primele explozii la Dnipro. De asemenea, la Odesa, după o explozie în regiune, a fost activat sistemul de apărare aeriană, a rtransmis radiodifuzorul public Suspilne.
Alertă aeriană în toată Ucraina
Vineri dimineața, în toată Uvraina a fost anunțată o alertă aeriană legată de amenințarea cu rachete. A durat până la 6.15.
„Apărarea antiaeriană lucrează pentru a respinge un alt atac rusesc”, au precizat Forțele Aeriene ucrainene, citate de Obozrevatel.