Relatarea Libertatea LIVETEXT a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 851.

22 iun. – Acum 2 luni
22-06-2024

Districtul Nikopol, bombardat sâmbătă de aproape 25 de ori

O companie agricolă, trei case private, o anexă și o mașină au fost avariate în atacurile forțelor ruse de sâmbătă, 22 iunie, asupra districtului Nikopol, regiunea Dnipropetrovsk, a anunțat Serhiy Lysak, șeful Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk, într-o postare pe Telegram, relatează Ukrinform.

„Astăzi aproape 25 de atacuri asupra raionului Nikopol. Cu drone de artilerie și kamikaze. Au fost avariate o companie agricolă, 3 case particulare, o anexă și o mașină”, a scris acesta.

22 iun. – Acum 2 luni
22-06-2024

56 de răniți, inclusiv trei copii, în atacul asupra Harkov

În urma bombardamentelor aeriene care au lovit Harkovul sâmbătă, trei persoane au murit, alte 56 au fost rănite sau rănite, inclusiv trei copii, potrivit ultimului bilanț anunțat de autoritățile ucrainene.

22 iun. – Acum 2 luni
22-06-2024

Crește bilanțul victimelor în urma atacului de la Harkov

Cel puțin trei persoane au fost ucise, iar alte 43 au fost rănite în urma bombardamentelor aeriene care au lovit Harkivul sâmbătă, iar structura unei bloc de cinci etaje s-a prăbușit parțial, au anunțat autoritățile ucrainene.

„Patru bombe aeriene ghidate au lovit orașul. Aceasta este o teroare complet calculată. Una dintre bombe a distrus o clădire rezidențială în partea centrală a orașului lângă stația de autobuz”, a transmis președintele ucrainean Zelenski.

„Deocamdată se știe despre peste 40 de răniți și răniți în oraș, toți primind ajutorul necesar. Trei persoane din Harkov au fost ucise în urma loviturilor de astăzi. Operațiunea de salvare este complicată. A avut loc o prăbușire a structurilor clădirii, dar salvatorii Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, serviciile locale, toți cei implicați fac totul pentru a ajuta oamenii cât mai mult posibil”, a mai transmis Zelenski.

22 iun. – Acum 2 luni
22-06-2024

Zelenski: 3 morți și 19 răniți la Harkov după atacul rusesc

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că 3 persoane au fost ucise și 19 au fost rănite ca urmare a bombelor aeriene ruse care au lovit o clădire rezidențială din Harkov.

„Continuările sub moloz continuă. Toate serviciile necesare sunt la fața locului. Deocamdată, știm despre 19 răniți și trei morți. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rude și persoane dragi”, a transmis Zelenski, pe Telegram.

Președintele ucrainean a subliniat că teroarea rusă cu bombe aeriene ghidate „trebuie oprită și poate fi oprită”. „Este nevoie de decizii puternice ale partenerilor pentru a putea distruge teroriștii ruși și avioanele de luptă rusești acolo unde se află”, a îndemnat Zelenski.

22 iun. – Acum 2 luni
22-06-2024

Rusia a bombardat o clădire rezidențială din Harkov

Forțele ruse au bombardat sâmbătă de patru ori Harkovul, lovind o clădire rezidențială, a anunțat primarul orașului Harkov, Ihor Terekhov.

„Din primele informații, Harkov a fost lovit de patru ori”, a spus Terekhov, precizând că sunt morți și răniți și că atacul a lovit o clădire de locuințe.

22 iun. – Acum 2 luni
22-06-2024

Un sat din regiunea Herson, bombardat de ruși

În după-amiaza zilei de 22 iunie, armata rusă a bombardat cu artilerie satul Dudchany din regiunea Herson. În urma atacului, un bărbat în vârstă de 62 de ani și fiul său în vârstă de 42 de ani au fost răniți, a anunțat Administrația Militară Regională Herson, pe Telegram, relatează Ukrinform.

„În această după-amiază, armata rusă a bombardat cu artilerie satul Dudchany, districtul Beryslav. În urma atacului inamic, doi localnici au fost răniți în curtea casei lor”, se arată în comunicat.

22 iun. – Acum 2 luni
22-06-2024

533.090 de soldați ruși au murit în Ucraina, de la începutul războiului

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a transmis că Rusia a pierdut 533.090 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie 2022.

1.110 de militari ruși au fost eliminați în ultima zi, conform sursei citate.

22 iun. – Acum 2 luni
22-06-2024

Atac nocturn asupra Ucrainei

Alertele aeriene din regiunile ucrainene au durat câteva ore în miez de noapte. Rușii au lansat un nou atac cu rachete și drone asupra Ucrainei, avariind instalații energetice din sud-estul și vestul țării, transmite Reuters, care citează oficiali ucraineni.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 12 din cele 16 rachete și toate cele 13 drone lansate de ruși, însă, potrivit operatorului rețelei naționale Ukrenergo, echipamente din instalațiile sale din regiunea Zaporojie, și din regiunea Lviv, au fost avariate în urma loviturilor. De asemenea, doi lucrători din domeniul energiei au fost răniți.

Atacul rușilor împotriva infrastructurii energetice ucrainene reprezintă o ripostă la atacurile cu drone ucrainene de pe teritoriul rusesc, a transmis Kremlinul. Forțele ucrainene au lansat, în noaptea de joi spre vineri, un atac masiv cu drone asupra regiunii Krasnodar din Rusia.

21 iun. – Acum 3 luni
21-06-2024

Kremlinul cere includerea Ucrainei pe agenda de discuții cu SUA

Kremlinul susține că există o nevoie presantă de discuţii de securitate între Moscova și Washington, dar acestea trebuie să fie cuprinzătoare şi să includă subiecte precum Ucraina, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Este imposibil să scoatem segmente individuale din complexul general al problemelor acumulate şi nu vom face acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă Moscova este pregătită să discute cu Washingtonul despre chestiunea riscurile nucleare.

„Aşadar, suntem deschişi la dialog, dar la un dialog larg, cuprinzător, care acoperă toate dimensiunile, inclusiv dimensiunea actuală legată de conflictul din jurul Ucrainei, legată de implicarea directă a SUA în acest conflict”, a adăugat Peskov.

Mai multe detalii aici: Kremlinul cere includerea Ucrainei pe agenda de discuții cu SUA

Urmărește-ne pe Google News