Relatarea Livetext a războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 873.

14 iul. - Acum 3 luni
14-07-2024

Noul președinte al Iranului susține că vrea pace între Rusia și Ucraina

Noul președinte al Republicii Islamice Iran, Masoud Pezeshkian, a anunțat că administrația sa va depune eforturi de pace între Rusia și Ucraina, informează Tehran Times, potrivit Zerkalo Nedeli.

Potrivit lui Pezeshkian, Iranul vrea „pentru pace pentru popoarele Federației Ruse și Ucrainei”, iar noua conducere a țării este pregătită să sprijine activ inițiativele care vizează atingerea acestui obiectiv.

El a mai menționat că Federația Rusă rămâne un aliat strategic valoros pentru Iran, iar administrația sa va rămâne angajată în extinderea și intensificarea cooperării cu Rusia.

„Voi continua să acord prioritate cooperării bilaterale și multilaterale cu Federația Rusă, în special în cadrul unor structuri precum BRICS, Organizația pentru Cooperare de la Shanghai și Uniunea Economică Eurasiatică”, a spus Pezeshkian.

14 iul. - Acum 3 luni
14-07-2024

Zelenski anunță pregătirea unor noi acorduri de securitate

Volodimir Zelenski a anunțat pregătirea unor acorduri bilaterale cu încă trei țări, și anume Cehia, Irlanda și Slovenia, informează publicația ucraineană Zerkalo Nedeli.

Cum să te îmbogățești din nenorocirea altora. Avocații care s-au ocupat de victimele accidentului de la Scânteia, Iași, își conving clienții cu împrumuturi de la un ONG controlat tot de ei
Recomandări
Cum să te îmbogățești din nenorocirea altora. Avocații care s-au ocupat de victimele accidentului de la Scânteia, Iași, își conving clienții cu împrumuturi de la un ONG controlat tot de ei

„Avem trei noi tratate de securitate pentru Ucraina, cu Polonia, Luxemburg, România. Echipa lucrează acum la noi documente – vor fi acorduri cu Cehia, Slovenia” și Irlanda, a declarat șeful statului ucrainean.

Zelenski a vorbit și despre rezultatele vizitei sale în Statele Unite. El a subliniat că există o decizie cu privire la livrarea de noi sisteme Patriot și la alte zeci de sisteme de apărare aeriană.

Ucraina a semnat acorduri bilaterale de securitate cu peste 20 de țări, notează Zerkalo Nedeli.

14 iul. - Acum 3 luni
14-07-2024

Zelenski îi urează însănătoșire grabnică lui Donald Trump

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a reacționat după tentativa de asasinare a fostului președinte american Donald Trump.

„Am rămas cutremurat când am aflat despre deschiderea focului împotriva fostului președinte american Donald Trump în timpul mitingul său din Pennsylvania.

O astfel de violență nu are nicio justificare și nu își are locul nicăieri în lume. Violența nu trebuie să învingă niciodată.

Sunt ușurat să aud că Donald Trump este acum în siguranță și îi doresc însănătoșire grabnică. Îmi exprim condoleanțele mele rudelor victimei acestui atac.

Le doresc putere tuturor celor care au fost îngroziți de acest eveniment. Vreau ca America să iasă mai puternică din asta”, a scris șeful statului ucrainean pe contul său de X.

Cea mai mare pensie specială înregistrată în România de la 1 septembrie: 69.343 de lei brut. Cât a crescut comparativ cu ianuarie 2024
Recomandări
Cea mai mare pensie specială înregistrată în România de la 1 septembrie: 69.343 de lei brut. Cât a crescut comparativ cu ianuarie 2024
14 iul. - Acum 3 luni
14-07-2024

Aleksandr Lukașenko anunță retragerea trupelor suplimentare mobilizate la granița cu Ucraina

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, un aliat de nădejde al lui Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că tensiunile s-au diminuat la graniţa ţării sale cu Ucraina, aşa că trupele suplimentare desfăşurate acolo pot fi trimise înapoi la bazele lor, relatează agenția de presă Reuters, preluată de news.ro.

Ministerul belarus al Apărării anunțase la sfârşitul lunii trecute că îşi consolidează prezenţa la graniţa cu Ucraina după un incident de securitate şi ca răspuns la consolidarea trupelor ucrainene. Minskul a anunţat că o divizie de sisteme de rachete cu lansare multiplă a fost desfăşurată pentru a testa pregătirea lor de luptă.

Sâmbătă, Lukaşenko a făcut un tur al unei regiuni de frontieră şi a declarat, citat de agenţia oficială de presă BelTA, că serviciile de informaţii din Belarus au stabilit că Ucraina şi-a retras trupele din zonele sensibile. „Aceasta înseamnă că acele trupe care fuseseră aduse ca întăriri au plecat acum”, a spus Lukaşenko. „Acum nu mai există dificultăţi cu ucrainenii şi sper că nu vor mai exista”, a adăugat el.

Potrivit BelTA, el le-a spus oficialilor regionali că trupele belaruse suplimentare trimise în zonă ar trebui să se întoarcă la bazele lor. „Ei bine, prieteni, trebuie să ne retragem trupele de la graniţă, astfel încât să se înţeleagă că nu avem nicio intenţie de a lupta sau de a ne concentra forţele armate aici, în afară de forţele pentru operaţiuni speciale”, a spus Lukaşenko.

Fuziunea dintre ELCEN și Temoenergetica s-a blocat la plata datoriilor. Bucureștenii încă nu știu cât vor plăti pe gigacalorie la iarnă
Recomandări
Fuziunea dintre ELCEN și Temoenergetica s-a blocat la plata datoriilor. Bucureștenii încă nu știu cât vor plăti pe gigacalorie la iarnă

Într-o declaraţie postată online, un purtător de cuvânt al gărzilor de frontieră ucrainene a respins ideea că ar fi existat desfăşurări suplimentare ucrainene. „De la început, belaruşii şi-au creat singuri această ameninţare şi apoi tot ei au ridicat-o”, a declarat acesta.

14 iul. - Acum 3 luni
14-07-2024

Kirilo Budanov: rușii vor ataca din nou dinspre nord

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii (HUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, generalul Kirilo Budanov, este convins că în următoarele luni Rusia va încerca din nou să atace teritoriul Ucrainei dinspre nord, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit news.ro.

„Vedeţi, aceasta este o situaţie puţin anecdotică pentru mine. Timp de doi ani, când toată lumea striga că va exista un atac dinspre nord, noi am spus tuturor că nu se va întâmpla asta. Nu s-a întâmplat nimic. În momentul în care am spus că va exista un atac din nord, toată lumea a spus imediat: «Poate că nu va fi?» Se va întâmpla! Se întâmplă deja”, a declarat Budanov într-un interviu acordat site-ului ucrainean NV.

Potrivit jurnaliştilor, Budanov a spus acest lucru „cu emfază şi fermitate”, dar nu a precizat dacă se referea la direcţia Sumî sau Cernihiv. „Dacă încep să răspund la această întrebare, vom provoca panică. Să spunem doar că există probleme, iar acestea tind să se agraveze. Nu există nicio catastrofă, dar este imposibil să nu vedem problemele. I-am spus deja cuiva din presa occidentală că nu voi avea prea multe veşti bune anul acesta, din păcate”, a spus şeful HUR într-o notă enigmatică.

Rusia a încercat în ultima vreme să deschidă un nou front în nord-estul Ucrainei, în regiunea de graniţă Harkov, pe care o bombardează frecvent, dar ofensiva terestră se pare că nu a reuşit. 

14 iul. - Acum 3 luni
14-07-2024

MAE rus face legături între tentativa de asasinare a lui Donald Trump și sprijinul SUA pentru Ucrain

MAE rus a folosit tentativa de asasinare a fostului președinte american Donald Trump pentru a denunţa sprijinul SUA pentru Ucraina, relatează Le Figaro, potrivit news.ro.

Adresându-se „celor care votează în Statele Unite pentru a furniza arme lui Zelenski”, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a denunţat sprijinul american pentru Ucraina.

„Poate ar fi mai bine să folosească aceşti bani pentru a finanţa poliţia americană şi alte servicii care ar trebui să asigure legea şi ordinea în Statele Unite”, a afirmat ea pe un ton propagandistic.

14 iul. - Acum 3 luni
14-07-2024

Volodimir Zelenski nu e supărat că Joe Biden l-a numit „președintele Putin”

Gafa președintelui american Joe Biden, care l-a prezentat joi ca „preşedintele Putin” în timpul summitului aniversar al NATO de la Washington, a fost catalogată, sâmbătă, de șeful statului ucrainean Volodimir Zelenski drept „o eroare”.

„Este o eroare. Cred că Statele Unite i-au susţinut mult pe ucraineni. Putem uita anumite erori, cred că este cazul şi acum”, a declarat, sâmbătă, Volodimir Zelenski.

Mai multe detalii aici: „Putem uita anumite erori”. Volodimir Zelenski nu e supărat că Joe Biden l-a numit „președintele Putin

13 iul. - Acum 3 luni
13-07-2024

Kirilo Budanov spune că au fost mai multe atentate asupra lui Putin

Şeful informaţiilor militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a afirmat, sâmbătă, că au existat mai multe tentative de asasinare a preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite Ukrainska Pravda.

„Au fost, dar aşa cum vedeţi, până acum nu au avut succes”, a declarat Kirilo Budanov pentru website-ul de ştiri ucrainean New Voice.

Generalul ucrainean nu a precizat dacă el personal sau serviciile de informaţii ucrainene au fost implicate în planurile respective.

Budanov a adăugat că Putin nu mai este un personaj acceptat de întreaga elită rusă, dar că, întrucât se află la putere de peste 20 de ani, ruşilor le este teamă că îl pierd.

Kirilo Budanov a mai spus că, atunci când Vladimir Putin va muri, îşi imaginează că răspunsul va fi similar celui de la moartea dictatorului sovietic Iosif Stalin în 1953.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Alex.59   •   14.07.2024, 22:11

Război în Ucraina, ziua 872... 🙄

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case
Știrileprotv.ro
Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case
S-a aflat! Ce relație are mama lui Smiley, Ioana Maria, cu Gina Pistol: „Nora mea, din păcate...”
Viva.ro
S-a aflat! Ce relație are mama lui Smiley, Ioana Maria, cu Gina Pistol: „Nora mea, din păcate...”
”Este strigător la cer…"! Ionuț Dolănescu a răbufnit după zvonurile legate de Maria Ciobanu și revenirea ei definitivă, în România
Libertateapentrufemei.ro
”Este strigător la cer…"! Ionuț Dolănescu a răbufnit după zvonurile legate de Maria Ciobanu și revenirea ei definitivă, în România
Gigantul german care face angajări pe bandă rulantă în România și oferă salarii bune. Zeci de posturi sunt disponibile în aproape toată țara și nu e nevoie de studii superioare
FANATIK.RO
Gigantul german care face angajări pe bandă rulantă în România și oferă salarii bune. Zeci de posturi sunt disponibile în aproape toată țara și nu e nevoie de studii superioare
Simona Halep, salt URIAȘ în clasamentul WTA, după succesul de la Hong Kong
GSP.RO
Simona Halep, salt URIAȘ în clasamentul WTA, după succesul de la Hong Kong
Câți bani câștigă cei mai cunoscuți polițiști români din TikTok, Facebook și YouTube. Ce scrie în declarația de avere a lui Marian Godină
FANATIK.RO
Câți bani câștigă cei mai cunoscuți polițiști români din TikTok, Facebook și YouTube. Ce scrie în declarația de avere a lui Marian Godină
Aroganța supremă. Ce și-a cumpărat Andreea Bostănică, 'regina TikTok-ului', la doar 20 de ani. FOTO 'Sunt cea mai fericită fată din lume'
Unica.ro
Aroganța supremă. Ce și-a cumpărat Andreea Bostănică, 'regina TikTok-ului', la doar 20 de ani. FOTO 'Sunt cea mai fericită fată din lume'
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Orangesport.ro
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Noile "măriri de salarii" din România. De ce au primit sute de mii de angajați 10 lei în plus la leafă
Observatornews.ro
Noile "măriri de salarii" din România. De ce au primit sute de mii de angajați 10 lei în plus la leafă
Horoscop 4 octombrie 2024. Balanțele au parte de o zi care le poate ajuta mult să-și recapete echilibrul prin recuperarea liniștii interioare
HOROSCOP
Horoscop 4 octombrie 2024. Balanțele au parte de o zi care le poate ajuta mult să-și recapete echilibrul prin recuperarea liniștii interioare

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI