Relatarea războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 875.

16 iul. – Acum 3 luni
16-07-2024

Șase răniți după atacuri cu drone ucrainene asupra mai multor regiuni ruse

Atacurile ucrainene au declanșat peste noapte un incendiu la o fabrică care produce dispozitive electrice și au rănit cel puțin șase persoane în zonele rusești de la granița cu Ucraina, au declarat marți guvernatorii locali, citați de Reuters.

Un atac cu dronă asupra unei fabrici din orașul Korenevo din regiunea rusă Kursk a provocat un incendiu care a fost stins până dimineață și nimeni nu a fost rănit. O persoană a fost rănită când o dronă a aruncat un dispozitiv exploziv într-o casă în altă parte din regiune, a declarat guvernatorul interimar Alexei Smirnov.

Viacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, lângă granița cu Ucraina, a declarat că patru persoane au fost rănite de bombardamentele ucrainene.

În regiunea Voronezh, o persoană a fost rănită într-un atac cu drone, a declarat guvernatorul local Alexander Gusev.

Cotidianul rus Kommersant a raportat marți că autoritățile au în vedere evacuarea oamenilor din 14 sate din regiunea Belgorod, care este adesea atacată de Ucraina.

16 iul. – Acum 3 luni
16-07-2024

Atac cu drone asupra Kievului

Regiunea Kiev a fost atacată cu drone noaptea trecută, iar resturile doborâte au făcut mai multe pagube: au căzut într-o curte, au ars o miriște și au distrus clădiri nerezidențiale. Căderea fragmentelor de drone a fost înregistrată în 2 raioane, au anunțat autoritățile ucrainene.

16 iul. – Acum 3 luni
16-07-2024

Incendiu la o fabrică din regiunea rusă Kursk, după un atac cu drone ucrainene

Un atac cu dronă lansată de Ucraina a declanșat un incendiu la o fabrică care produce dispozitive și componente electrice din orașul Korenevo din regiunea Kursk din Rusia, a declarat marți guvernatorul interimar al regiunii de la granița cu Ucraina, transmite Reuters.

„Niciunul dintre muncitori nu a fost rănit”, a declarat Alexei Smirnov, guvernatorul, pe Telegram.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus 13 drone ucrainene peste noapte, inclusiv o dronă deasupra regiunii Kursk.

15 iul. – Acum 3 luni
15-07-2024

Noua strategie prin care Ucraina încearcă să-i convingă pe tineri să se înroleze

Forțele armate ale Ucrainei desfășoară o campanie prin care încearcă să încurajeze înrolarea voluntară printr-o abordare mai personalizată, oferind viitorilor soldați opțiunea de a aplica pentru unități și roluri specifice, potrivite aptitudinilor lor. Totul, după ce reducerea vârstei de recrutare din această primăvară a făcut ca mii de tineri să încerce să se ascundă de autorități, relatează The Guardian.

Mai multe detalii aici: Noua strategie prin care Ucraina încearcă să-i convingă pe tineri să se înroleze. „Poți fi tu însuți”

Urmărește-ne pe Google News