Relatarea Livetext a războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 879.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Patru persoane rănite în Doneţk, după atacul forțelor ruse

Patru civili au fost răniți în regiunea Donețk sâmbătă, 20 iulie, ca urmare a atacurilor rusești, anunţă Anastasiia Miedviedieva, purtătoare de cuvânt a biroului procurorului din regiunea Donețk, citată de Ukrainska Pravda.

Forțele ruse au bombardat satul Yampil astăzi la ora 12:00, rănind un bărbat de 40 de ani care se afla chiar în fața casei sale în momentul atacului.

Rușii au atacat, de asemenea, orașul Lyman, rănind un bărbat în vârstă de 42 de ani, probabil că au folosit bombe FAB-250 teleghidate lansate din aer, notează sursa citată.

Forțele ruse au atacat, de asemenea, orașul Toretsk. Potrivit primelor informații, acestea au lansat mai multe bombe KAB-250 asupra orașului, deteriorând clădiri rezidențiale și rănind o femeie în vârstă de 71 de ani. Aceasta a fost spitalizată.

Mai multe case de locuit, dependințe și un garaj au fost avariate în atacurile rusești de astăzi din regiunea Donețk.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Ucraina crește cheltuielile de apărare cu aproape 12 miliarde de dolari în 2024

Guvernul a majorat cheltuielile pentru apărare cu aproape 12 miliarde de dolari, a anunțat vineri ministerul ucrainean al Apărării.

ANALIZĂ | Cazul „Pantelimon” scoate la iveală deficiențe majore din sistemul de sănătate. Nu există „dreptul de a muri”, iar medicii iau decizii neacoperiți de lege. „Suntem toți culpabili”
Recomandări
ANALIZĂ | Cazul „Pantelimon” scoate la iveală deficiențe majore din sistemul de sănătate. Nu există „dreptul de a muri”, iar medicii iau decizii neacoperiți de lege. „Suntem toți culpabili”

„Finanțarea nevoilor forțelor ucrainene este acum o prioritate absolută. Fondurile suplimentare pentru arme, fortificații și salarii pentru militari sunt o componentă esențială a contracarării agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul adjunct al apărării, Iurii Dzhyhyr.

Potrivit sursei citate, aproape 9 miliarde de dolari vor fi alocate Ministerului Apărării, din care aproape 6,5 miliarde de dolari vor fi cheltuite pentru salariile militarilor și asistență financiară unică în cazul decesului sau rănirii soldaților.

De asemenea, guvernul a alocat aproape 1,1 miliarde de dolari pentru achiziționarea și modernizarea armelor, echipamentelor militare și munițiilor, iar aproape 113 milioane de dolari vor fi cheltuite pentru logistică.

Aproape 965 de milioane de dolari vor fi alocate pentru construirea de fortificații de către Forțele Armate Ucrainene și Serviciul de Securitate de Stat, în timp ce aproape 215 milioane de dolari vor fi transferate pentru nevoile Serviciului de Transport Special de Stat.

Cheltuielile bugetului de stat pentru sectorul de securitate și apărare s-au ridicat la aproape 17,6 miliarde dolari în perioada ianuarie – mai 2024, adică 58,3% din totalul cheltuielilor, a raportat Ministerul de Finanțe în iunie.

„Putem pierde”. Propagandiștii lui Putin vorbesc deschis despre înfrângerea Rusiei, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina
Recomandări
„Putem pierde”. Propagandiștii lui Putin vorbesc deschis despre înfrângerea Rusiei, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina
20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Principalele eforturi ale Rusiei sunt concentrate pe frontul Avdiivka-Pokrovsk

Serviciile britanice de informaţii notează că principalele eforturi ofensive ale Rusiei în războiul din Ucraina sunt concentrate pe frontul Avdiivka. Potrivit sursei citate, Rusia continuă să desfășoare operațiuni ofensive în mai multe părți ale zonei de război simultan.

„Este probabil ca sectorul Avdiivka-Pokrovsk din regiunea Donețk să rămână principalul efort al Rusiei și, în consecință, a înregistrat cel mai ridicat ritm operațional al forțelor ruse în ultima lună”, se arată în raportul serviciului britanic de informaţii.

De asemenea, britanicii au observat că rușii au continuat să avanseze la nord și la vest de așezarea Ocheretyne, spre orașul Pokrovsk.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Aproape 3 milioane de ucraineni, evacuați din cauza războiului

Potrivit salvatorilor ucraineni, în timpul războiului, 2,8 milioane de persoane au fost evacuate din teritoriile din prima linie ale Ucrainei, relatează BBC Rusia.

„Unitatea noastră de evacuare Phoenix operează în regiunea Donețk în cooperare cu unitatea de poliție White Angels și cu administrațiile militare regionale”, spune șeful Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență, Andrey Danik.

Subiecte BAC Română 2024 – sesiunea de toamnă. Ce a picat la prima probă a examenului de Bacalaureat
Recomandări
Subiecte BAC Română 2024 – sesiunea de toamnă. Ce a picat la prima probă a examenului de Bacalaureat

Printre aceștia, potrivit lui Danik, se numără peste 670.000 de copii și peste 102.000 de persoane cu dizabilități.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Bilanțul atacului cu rachete rusești asupra orașului Mikolaiv a crescut la 4 morți

Un bărbat rănit în atacul din 19 iulie asupra orașului Mikolaiv a murit în spital, astfel că bilanțul deceselor a ajuns la patru, a anunțat primarul Oleksandr Sienkevych sâmbătă, 20 iulie, relatează The Kyiv Independent.

Atacul a lovit o zonă rezidențială din Mikolaiv în cursul după-amiezii, rănind peste zece persoane. Explozia a avariat 19 clădiri rezidențiale, o grădiniță și numeroase mașini.

Orașul Mikolaiv se află la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de linia frontului din regiunea Herson.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Forțele aeriene ucrainene au doborât 13 drone lansate de Rusia în timpul nopții, anunță Kievul

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Rusia a atacat Ucraina cu 16 drone de tip Shahed, o altă dronă de tip nespecificat, precum și cu trei rachete balistice Iskander-M și o rachetă de croazieră Iskander-K, a declarat Forțele aeriene ucrainene, relatează BBC Rusia.

Potrivit armatei ucrainene, 13 drone au fost doborâte.

Au fost vizate regiunile Harkov, Poltava, Sumî și Kiev.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Alimentarea cu energie electrică și apă, perturbată de un atac cu drone din regiunea Poltava

Un atac cu drone în regiunea Poltava a lăsat mii de oameni fără curent electric și apă curentă, a anunțat guvernatorul Filip Pronin sâmbătă, la 20 iulie, relatază The Kyiv Independent.

Regiunea a fost atacată în primele ore ale zilei de 20 iulie. A fost avariată infrastructura din districtul Mirhorod și a izbucnit un incendiu la o instalație energetică, a declarat Pronin.

Ca urmare a atacului, 16 așezări au rămas fără electricitate, fiind afectate 3.800 de gospodării, în timp ce 700 de gospodării au rămas fără apă.

Alimentarea cu apă a fost restabilită în jurul orei locale 9.30 (aceeași oră în România), a declarat Pronin.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Discuție telefonică între Volodimir Zelenski și Donald Trump

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și fostul președinte american Donald Trump au avut vineri o convorbire telefonică, relatează CNN ți The Kyiv Independent.

Zelenski a anunțat pe rețeaua X că a vorbit cu fostul președinte american despre „importanța vitală a sprijinului bipartizan și bicameral” al Statelor Unite pentru Ucraina.

De asemenea, liderul ucrainean a menționat că cei doi au convenit asupra unei viitoare întâlniri „personale” pentru a discuta despre pacea cu Rusia.

Și Trump a publicat un mesaj pe rețeaua sa Truth Social în care a precizat că a avut „o convorbire telefonică foarte bună” cu Volodimir Zelenski.

„Îl apreciez pe președintele Zelenski pentru că mi-a întins o mână pentru că eu, ca viitor președinte al Statelor Unite, voi aduce pacea în lume și voi pune capăt războiului care a costat atât de multe vieți și a devastat nenumărate familii nevinovate”, a afirmat Donald Trump.

Mai multe detalii: Donald Trump și Volodimir Zelenski, discuție telefonică. Fostul președinte american a promis că va „pune capăt războiului” din Ucraina și că va „aduce pacea în lume”

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Fragmente de dronă au căzut la Kiev

În urma unui atac nocturn cu drone asupra Kievului, în cartierul Solomensky din capitala Ucrainei, „au fost înregistrate căzând anumite fragmente ale unei drone inamice”, a declarat șeful administrației militare a orașului, Serghei Popko, citat de BBC Rusia.

Deocamdată nu există informații cu privire la pagube sau victime, a precizat oficialul.

O alertă de raid aerian a fost emisă la Kiev și în alte regiuni în timpul nopții din cauza unei alte lovituri cu dronă. Autoritățile din regiunea Poltava au raportat „lovituri” și pagube la infrastructura civilă în două districte ale regiunii.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

26 de drone au fost doborâte în Rostov, anunță guvernatorul regiunii ruse

În timpul nopții de vineri spre sâmbătă, apărarea aeriană a Rusiei a interceptat și distrus 26 de drone în regiunea Rostov, a anunțat guvernatorul Vasili Golubev, relatează BBC Rusia.

„În total, noaptea trecută, forțele de apărare aeriană au interceptat și distrus 26 de UAV-uri în regiunea Rostov. Nu au existat victime în urma atacului. Serviciile de urgență au plecat spre locul unde se află epava UAV-ului”, a anunțat oficialul.

Partea ucraineană nu a comentat această declarație, iar BBC precizează că nu o poate confirma independent.

19 iul. - Acum 4 saptamani
19-07-2024

Cheltuielile pentru extinderea cimitirelor s-au triplat în Rusia în doar doi ani de război

Peste 225 de milioane de ruble (2,328 de milioane de euro) au fost cheltuite anul trecut pentru extinderea cimitirelor în Rusia, notează sursa citată, care prezintă date oficiale. Această sumă este de două ori mai mare față de cea din 2022 și de aproape șase ori mai mare față de cea din 2020, primul an al pandemiei de COVID-19. În prima jumătate a acestui an, autoritățile ruse au cheltuit deja 136 de milioane de ruble (1,407 milioane de euro) pentru extinderea cimitirelor.

În 2020, regiunile din Rusia au cheltuit 38 de milioane de ruble (392.000 euro) pentru cimitire, în 2021 – peste 124 de milioane de ruble (1,281 milioane de euro) și în 2022 – 122 de milioane de ruble (1,26 milioane de euro). În cei doi ani pre-COVID-19 – 2018 și 2019 – cheltuielile însumate s-au ridicat la aproape 125 de milioane de ruble (1,298 de milioane de euro).

Astfel, în primii doi ani de război din Ucraina, guvernul rus a cheltuit de aproape trei ori mai mult pentru extinderea cimitirelor decât în ​​cei doi ani pre-COVID-19, constată The Moscow Times.

Mai multe detalii aici: Cheltuielile pentru extinderea cimitirelor s-au triplat în Rusia în doar doi ani de război

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (2)

AlexMR   •   20.07.2024, 12:16

rusii ii urecheaza pe ucrainieni .. daca isi puneau mintea cu ei faceau exact ca *** cu palestinienii

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

    Sfantul_Cuvios_Pafnutie   •   20.07.2024, 21:08

    AlexMR   •  20.07.2024, 12:16

    rusii ii urecheaza pe ucrainieni .. daca isi puneau mintea cu ei faceau exact ca *** cu palestinienii

    Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

    Da, știm, Rusia dacă VOIA, rezolva treaba în câteva zile. Ceea ce ridică niște întrebări interesante: înseamnă că Liderul Suprem al Tuturor Rusiilor (Trecute, Prezente și Viitoare) a vrut de la bun început un conflict ce deja durează de doi ani și jumătate, cu peste vreo câteva sute de mii de morți, inclusiv civili nevinovați și ruși de-ai lui. Mare om, băi frate. Vedeți, așa Lider ne trebuie și nouă, unul care să omoare români cu nemiluita, iar noi să-l aplaudăm și să-i scandăm numele.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Un inginer din Canada a dat peste televiziunea de stat nord-coreeană, din greșeală. Ce a urmat după
Știrileprotv.ro
Un inginer din Canada a dat peste televiziunea de stat nord-coreeană, din greșeală. Ce a urmat după
Anca Țurcașiu confirmă noua relație! Primele imagini alături de iubit: „Am lângă mine un om drag, la fel de liber ca și mine, care face din viața mea una minunată"
Viva.ro
Anca Țurcașiu confirmă noua relație! Primele imagini alături de iubit: „Am lângă mine un om drag, la fel de liber ca și mine, care face din viața mea una minunată"
Ultima poză cu Alain Delon, publicată chiar de fiica lui, a strânit controverse: „De ce îl arătați? Lăsați-l în pace”
Libertateapentrufemei.ro
Ultima poză cu Alain Delon, publicată chiar de fiica lui, a strânit controverse: „De ce îl arătați? Lăsați-l în pace”
Planta care îți înfrumusețează curtea, dar poate fi periculoasă pentru animale. Câinii sunt puternic afectați de ea
FANATIK.RO
Planta care îți înfrumusețează curtea, dar poate fi periculoasă pentru animale. Câinii sunt puternic afectați de ea
La 10 ani de la demararea lucrărilor, Complexul Olimpic de natație de la Brăila zace inutil cu milioane de euro din bani publici tocați: „Sper ca vorbele lui David Popovici să nu fie în zadar”
GSP.RO
La 10 ani de la demararea lucrărilor, Complexul Olimpic de natație de la Brăila zace inutil cu milioane de euro din bani publici tocați: „Sper ca vorbele lui David Popovici să nu fie în zadar”
Palatul puțin cunoscut din România care e o bijuterie arhitecturală. Mai multe lucruri tragice s-au întâmplat aici
FANATIK.RO
Palatul puțin cunoscut din România care e o bijuterie arhitecturală. Mai multe lucruri tragice s-au întâmplat aici
Anca Lungu, primul interviu după nunta cu milionarul Harry Arampatzis: 'O relație rezistă atâta vreme cât ambii parteneri își doresc în egală măsură să formeze acel cuplu' / Exclusiv
Unica.ro
Anca Lungu, primul interviu după nunta cu milionarul Harry Arampatzis: 'O relație rezistă atâta vreme cât ambii parteneri își doresc în egală măsură să formeze acel cuplu' / Exclusiv
Oamenii au reacţionat, după ce David Popovici a fost văzut în trafic, în maşina primită din partea lui Ion Ţiriac | FOTO
Orangesport.ro
Oamenii au reacţionat, după ce David Popovici a fost văzut în trafic, în maşina primită din partea lui Ion Ţiriac | FOTO
Subiectele la Română, Bac 2024, sesiunea de toamnă, publicate azi pe EDU.RO
Observatornews.ro
Subiectele la Română, Bac 2024, sesiunea de toamnă, publicate azi pe EDU.RO
Horoscop 19 august 2024. Fecioarele au șansa de a regândi anumite strategii și de a privi altfel problemele cu care se confruntă
HOROSCOP
Horoscop 19 august 2024. Fecioarele au șansa de a regândi anumite strategii și de a privi altfel problemele cu care se confruntă

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI