Relatara livetext a războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 880.

21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Zelenski, despre planul de pace al lui Trump: Nimeni nu poate forța Ucraina să renunțe la teritoriu pentru pace

Președintele Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu pentru BBC, că nimeni nu poate forța Ucraina să cedeze teritorii pentru a obține pacea, notează The Kyiv Independent.

Zelenski a comentat afirmaţiile fostului președinte al SUA și candidat republican la președinție Donald Trump, care a afirmat că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore.

„Dacă o singură persoană din lume, și această persoană este Donald Trump, poate opri războiul în 24 de ore, întrebarea este cu ce preț și cine va plăti?” a declarat Zelenski, într-un interviu acordat BBC.

O modalitate simplă de a obține o pace în 24 de ore ar fi să forțeze Ucraina să facă concesii teritoriale și să renunțe la sancțiunile împotriva Rusiei, dar „nimeni din lume” nu poate forța Ucraina să facă acest lucru, a spus Zelensky.

Zelensky a adăugat că războiul nu se referă la un președinte sau la zece persoane, ci la o întreagă națiune, și a remarcat că, după ce atât de mulți ucraineni au fost uciși de ruși, „nu putem uita și nu putem ierta”.

Crin Antonescu are dreptate. Și PNL nu mai are ce să facă
Recomandări
Crin Antonescu are dreptate. Și PNL nu mai are ce să facă
21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Zelenski spune că 20.000 de ruși au fost uciși în luptă în regiunea Harkov

Forțele ruse au pierdut 20.000 de oameni în timpul ofensivei din regiunea Harkov, spune președintele Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru BBC, citat de Ukrasinka Pravda.

„Rusia a încercat să facă o incursiune spre Harkov, cu scopul de a ocupa orașul, care adăpostește 1,5 milioane de oameni. Dar noi am oprit această ofensivă; ofensiva lor a eșuat, și acesta este un fapt”, a spus liderul ucrainean.

„Adâncimea maximă a incursiunii lor a fost de 10 kilometri de la graniță. Noi i-am oprit. Aproximativ 20.000 de oameni au murit. Acesta a fost prețul pe care l-au plătit pentru satele din zona gri. Spun zona gri nu pentru că noi sau rușii am desemnat-o astfel, ci pur și simplu pentru că s-a tras asupra ei, iar oamenii au fost evacuați din timp. Nu cred că această operațiune va fi un succes. Ne vom lua înapoi pozițiile”, a adăugat acesta.

21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Kliciko: Zelensky „riscă sinuciderea politică” în cazul unor concesii față de Rusia

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că președintele Volodimir Zelenski va trebui probabil să organizeze un referendum public înainte de a accepta orice compromis teritorial cu Rusia, relatează The Kyiv Independent.

Lista medicilor judecați pentru corupție sau practici dubioase. Deznodământul cel mai comun în procesele somităților din Sănătate | Analiză
Recomandări
Lista medicilor judecați pentru corupție sau practici dubioase. Deznodământul cel mai comun în procesele somităților din Sănătate | Analiză

Declarația vine în urma unei propuneri a fostului președinte american Donald Trump pentru un acord de pace între Ucraina și Rusia.

„Următoarele câteva luni vor fi foarte dificile pentru Zelenski. Ar trebui să continue războiul, cu noi morți și distrugeri, sau să ia în considerare un compromis teritorial cu Putin?” a declarat Klitschko în timpul unui interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera.

„Cum putem explica țării că trebuie să renunțăm la bucăți din teritoriul nostru care au costat viața a mii de eroi luptători? Indiferent de mișcarea pe care o va face, președintele nostru riscă sinuciderea politică”.

El a spus că „Zelenski va trebui probabil să recurgă la un referendum”.

„Nu cred că poate ajunge singur la acorduri atât de dureroase și importante fără legitimarea populară”, a adăugat Kliciko.

Trei sferturi dintre ucraineni se opun ca Ucraina să facă concesii teritoriale Rusiei pentru a ajunge la un acord de pace, potrivit unui sondaj publicat în decembrie de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev, ceea ce reprezintă o ușoară scădere față de cei 84% care s-au declarat împotrivă în mai 2023.

În același interviu, Klicikol-a criticat pe Zelenski pentru concentrarea puterii în biroul său și a declarat că parlamentul Ucrainei a devenit irelevant.

Dan Diaconescu apare în 15 secvențe video diferite făcând sex cu o adolescentă. Autorul filmărilor: „Am ascuns telefonul mobil pe un dulap”
Recomandări
Dan Diaconescu apare în 15 secvențe video diferite făcând sex cu o adolescentă. Autorul filmărilor: „Am ascuns telefonul mobil pe un dulap”
21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Rusia a lansat un atac dublu în regiunea Sumî

Forțele ruse au lansat un atac asupra salvatorilor, în timp ce aceștia limitau consecințele atacului anterior din regiunea Sumî din 21 iulie, a declarat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență, citat de The Kyiv Independent.

Peste noapte, forțele ruse au lansat un atac pe scară largă cu 39 de drone și cinci rachete în întreaga Ucraină. Cel puțin o rachetă a lovit cu succes infrastructura critică din regiunea Sumî, iar două drone au fost doborâte deasupra regiunii, potrivit autorităților locale.

De asemenea, trupele ruse au bombardat regiunea Sumî de 20 de ori în timpul nopții cu mortiere și au desfășurat mine și drone FPV (first-person view), provocând 44 de explozii, a raportat Administrația militară a regiunii Sumî.

Atacurile de peste noapte au provocat cinci incendii în regiune. Dimineața, în timp ce echipele de salvare stingeau unul dintre incendii la o clădire rezidențială, forțele ruse au atacat din nou, potrivit Serviciului de urgență de stat.

Deși nu există nicio dovadă că trupele ruse au intenționat să țintească lucrătorii de salvare în cadrul atacului, acestea au folosit anterior de mai multe ori tactica de a lovi din nou aceleași locuri la scurt timp după prima lovitură.

În ultimele luni, atacurile „duble” ale Rusiei s-au intensificat, ucigând aproape 30 de lucrători de salvare în Odesa, Harkov și Zaporojie și rănind peste 20 numai în martie și aprilie 2024, potrivit lui Timothy Hanway, trimisul interimar al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Rusia transmite că a distrus opt drone deasupra teritoriului său

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, apărarea aeriană a interceptat opt drone deasupra teritoriului Rusiei, relatează BBC.

Trei drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunii Belgorod, iar alte cinci drone au fost interceptate în Marea Neagră, a transmis instituția de la Moscova.

21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Case avariate în regiunea Kiev în urma căderii unor resturi de drone, anunță autoritățile

Regiunea Kiev a fost atacată cu drone în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, iar, potrivit autorităților au existat pagube minore din cauza căderii unor fragmente ale vehiculelor aeriene, relatează Ukrainska Pravda.

Nu au existat lovituri asupra infrastructurii rezidențiale sau critice și nu s-au înregistrat victime.

Fragmente de drone au căzut în două districte ale regiunii fiind avariate două case și o mașină. De asemenea, o peluză a luat foc, în urma căderii resturilor.

Autoritățile ucrainene precizează că toate dronele care se îndreptau către Kiev au fost interceptate.

21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Ucraina anunță că a doborât 35 din cele 39 de drone rusești lansate în cursul nopții

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 din cele 39 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopții de 21 iulie, au anunțat Forțele Aeriene, relatează The Kyiv Independent.

Forțele ruse au lansat și trei rachete balistice Iskander-M și două rachete de croazieră Kh-59/69.

Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, rachetele Kh-59/69 nu și-au atins țintele din cauza „contramăsurilor” Ucrainei. Armata nu a precizat unde au lovit rachetele Iskander-M și nici amploarea pagubelor produse.

Rachetele și dronele au fost lansate din regiunea Kursk din Rusia, Primorsko-Akhtarsk, un oraș din Krasnodar Krai pe coasta Mării Azov, și Crimeea, potrivit Forțelor aeriene.

Cel puțin o rachetă a lovit duminică dimineață un obiectiv de infrastructură din regiunea Sumî, a transmis Administrația militară a regiunii. Nu au fost raportate informații cu privire la posibile victime.

Dronele au fost doborâte deasupra orașului Kiev și regiunilor Sumî, Poltava, Dnipropetrovsk și Mikolaiv, potrivit autorităților locale.

21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Rusia a atacat Kievul cu o nouă dronă neidentificată, arată resturile aparatului de zbor – Forțele Aeriene ale Ucrainei

Forțele ruse au țintit Kievul cu o nouă dronă neidentificată în noaptea de 19 spre 20 iulie, potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei, relatează The Kyiv Independent.

Forțele Aeriene au raportat pe 20 iulie că unitățile ucrainene de apărare aeriană au doborât 12 drone Shahed și „un UAV de tip nespecificat”.

Imaginile cu drona doborâtă care circulă pe rețelele sociale indică faptul că noua armă nu seamănă cu Shahed-136 lansată de obicei de forțele ruse. Potrivit primelor date, noua dronă zboară la o altitudine mică, de 20-30 de metri.

Postul de știri Defense Express a obținut fotografii și detalii suplimentare despre drona neidentificată. UAV-ul are „o anvergură a aripilor posibil mai mare de 4 metri, penaj cu raze, un rotor de împingere și un fuselaj pătrat”.

Imaginile dronei prezintă unele asemănări cu drona de recunoaștere rusească ZALA 421-20, dar tipurile de drone nu sunt răspândite și nu mai apar în catalogul actual al ZALA, a precizat Defense Express.

Altitudinea mică a dronei doborâte la Kiev indică, de asemenea, că a fost o dronă kamikaze, mai notează Defense Express.

21 iul. - Acum 4 saptamani
21-07-2024

Kievul a anunțat că a respins „a cincea încercare reală” în două săptămâni de a ataca orașul cu drone

Mai multe drone au fost lansate spre Kiev în noaptea de sâmbătă spre duminică, toate fiind distruse, a anunțat șeful administrației militare a orașului, Serghei Popko, relatează BBC Rusia.

„În ultimele două săptămâni, aceasta este cel puțin a cincea încercare reală a inamicului de a ataca capitala cu drone. Până în acest moment, nu există pagube sau victime în Kiev”, a precizat oficialul într-un mesaj pe Telegram.

Potrivit lui Popko, Rusia „caută în mod activ o oportunitate de a lovi Kievul”, „își testează noile tactici, caută rute pentru a se apropia de capitală” și încearcă să dezvăluie locația apărării aeriene ucrainene.

O alertă de raid aerian a fost declanșată în Kiev și în alte orașe în timpul nopții.

20 iul. - Acum 4 saptamani
20-07-2024

Patru persoane rănite în Doneţk, după atacul forțelor ruse

Patru civili au fost răniți în regiunea Donețk sâmbătă, 20 iulie, ca urmare a atacurilor rusești, anunţă Anastasiia Miedviedieva, purtătoare de cuvânt a biroului procurorului din regiunea Donețk, citată de Ukrainska Pravda.

Forțele ruse au bombardat satul Yampil astăzi la ora 12:00, rănind un bărbat de 40 de ani care se afla chiar în fața casei sale în momentul atacului.

Rușii au atacat, de asemenea, orașul Lyman, rănind un bărbat în vârstă de 42 de ani, probabil că au folosit bombe FAB-250 teleghidate lansate din aer, notează sursa citată.

Forțele ruse au atacat, de asemenea, orașul Toretsk. Potrivit primelor informații, acestea au lansat mai multe bombe KAB-250 asupra orașului, deteriorând clădiri rezidențiale și rănind o femeie în vârstă de 71 de ani. Aceasta a fost spitalizată.

Mai multe case de locuit, dependințe și un garaj au fost avariate în atacurile rusești de astăzi din regiunea Donețk.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Alex.59   •   21.07.2024, 20:03

Război în Ucraina, ziua 879... 😒

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Un bărbat din București a murit ars de viu după ce a pornit aerul condiționat. Greșeala pe care o fac mulți români
Știrileprotv.ro
Un bărbat din București a murit ars de viu după ce a pornit aerul condiționat. Greșeala pe care o fac mulți români
Anca Țurcașiu confirmă noua relație! Primele imagini alături de iubit: „Am lângă mine un om drag, la fel de liber ca și mine, care face din viața mea una minunată"
Viva.ro
Anca Țurcașiu confirmă noua relație! Primele imagini alături de iubit: „Am lângă mine un om drag, la fel de liber ca și mine, care face din viața mea una minunată"
Ultima poză cu Alain Delon, publicată chiar de fiica lui, a strânit controverse: „De ce îl arătați? Lăsați-l în pace”
Libertateapentrufemei.ro
Ultima poză cu Alain Delon, publicată chiar de fiica lui, a strânit controverse: „De ce îl arătați? Lăsați-l în pace”
Cele 5 sfaturi pentru a opri căderea părului. Primul este cel mai important
FANATIK.RO
Cele 5 sfaturi pentru a opri căderea părului. Primul este cel mai important
„Cea mai controversată minge de meci din istorie”. Inclusiv Novak Djokovic a izbucnit după ce a văzut imaginile: „O rușine, suntem ținuți în «beznă»!”
GSP.RO
„Cea mai controversată minge de meci din istorie”. Inclusiv Novak Djokovic a izbucnit după ce a văzut imaginile: „O rușine, suntem ținuți în «beznă»!”
Câtă cafea sau cola poți să bei fără să-ți pui inima în pericol. Cercetătorii au calculat cantitatea corectă
FANATIK.RO
Câtă cafea sau cola poți să bei fără să-ți pui inima în pericol. Cercetătorii au calculat cantitatea corectă
Cel mai tatuat bărbat renunță la tatuaje. Cum arată după două sesiuni de îndepărtare a desenelor cu ajutorul laserului. Avea trupul acoperit în proporție de 96%
Unica.ro
Cel mai tatuat bărbat renunță la tatuaje. Cum arată după două sesiuni de îndepărtare a desenelor cu ajutorul laserului. Avea trupul acoperit în proporție de 96%
"I told you. Stupid...". De aici a pornit conflictul de amploare la Sepsi! Fotbalist luat de gât şi tumefiat de colegul său, într-o criză de nervi | EXCLUSIV
Orangesport.ro
"I told you. Stupid...". De aici a pornit conflictul de amploare la Sepsi! Fotbalist luat de gât şi tumefiat de colegul său, într-o criză de nervi | EXCLUSIV
România se topește sub valul de căldură. Județele vizate de avertizare cod roșu de caniculă
Observatornews.ro
România se topește sub valul de căldură. Județele vizate de avertizare cod roșu de caniculă
Horoscop 20 august 2024. Leii ar putea primi vești neliniștitoare în legătură cu anumite proiecte la care lucrează, cu finanțarea lor
HOROSCOP
Horoscop 20 august 2024. Leii ar putea primi vești neliniștitoare în legătură cu anumite proiecte la care lucrează, cu finanțarea lor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI