Relatarea livetext Libertatea a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 886.

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Trei elicoptere militare rusești distruse în urma unor acte de sabotaj

Rusia a pierdut trei elicoptere militare în urma unor acte de sabotaj comise în ultima săptămână, susține un reprezentant al Direcției Principale de Informații (HUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Conform publicației Ukrainska Pravda, un elicopter multifuncțional Mi-28 a ars, pe 24 iulie, pe aerodromul Kriaj din orașul Samara.

Anterior, pe 21 iulie, alte două elicoptere militare – un Mi-28 și un Ka-226 – au fost mistuite de flăcări în satul Tomilino din regiunea Moscova.

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Un adolescent ucis în urma unui atac asupra orașului Hluhiv, din regiunea Sumî

Un adolescent a fost ucis și alți șase copii răniți în urma unui atac aerian efectuat de ruși asupra centrului orașului Hluhiv, din regiunea Sumî, în nord-estul Ucrainei, informează Zerkalo Nedeli.

Forțele ruse terorizează în fiecare zi zonele populate din regiunea Sumî. Sâmbătă, 27 iulie, trupele ruse au atacat centrul orașului Hluhiv, notează publicația ucraineană.

Potrivit Administrației Militare Regionale Sumî, rușii au tras spre centrul orașului Hluhiv din mai multe lansatoare de rachete. Procuratura Regională Sumî a anunțat un bilanț de 13 răniți, printre care șase copii. Un băiat de 14 ani a murit la spital.

Cernobîlul de la Valea Călugărească, Prahova. Autoritățile și-au dat acordul pentru un mare depozit de gunoi lângă munții de deșeuri industriale. „Roșia Montană se mută la noi!”
Recomandări
Cernobîlul de la Valea Călugărească, Prahova. Autoritățile și-au dat acordul pentru un mare depozit de gunoi lângă munții de deșeuri industriale. „Roșia Montană se mută la noi!”

Clădiri private, blocuri de locuințe, vehicule, un magazin și o instituție de învățământ au fost avariate în urma acestui atac.

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Trei aerodromuri militare din Rusia atacate de drone ucrainene

Trei aerodromuri militare din Rusia, și anume Olenia din regiunea Murmansk, Enghels din regiunea Saratov și Diaghilevo din regiunea Riazan, au fost atacate cu drone ucrainene. Informația a fost furnizată de o sursă din serviciile secrete ucrainene pentru emisiunea Suspilne, în condițiile în care Moscova a pretins doborârea a 24 de drone ucrainene în mai multe regiuni rusești. Atacul de pe aerodromul Olenia s-a soldat cu lovirea unui bombardier strategic Tu-22M3, relatează Zerkalo Nedeli.

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Încă un bombardier Su-34 s-a prăbușit în Rusia

Un bombardier tactic de tip Su-34 s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unei misiuni de antrenament în regiunea Volgograd, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit The Moscow Times.

Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că avionul a căzut într-o zonă pustie, iar pilotul s-a catapultat și a supraviețuit în urma incidentului.

Potrivit The Moscow Times, acesta este al doilea avion Su-34 prăbușit în decursul acestui an în Rusia. Primul incident s-a produs pe 11 iunie în Osetia de Nord, de asemenea în timpul unui antrenament.

De ce vrea Maricel Păcuraru să-și anuleze condamnarea din 2014. Argumentul avocaților: „Infracțiunea de spălare a banilor nu mai este infracțiune”
Recomandări
De ce vrea Maricel Păcuraru să-și anuleze condamnarea din 2014. Argumentul avocaților: „Infracțiunea de spălare a banilor nu mai este infracțiune”

Mai multe detalii aici: Încă un bombardier Su-34 s-a prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament în Rusia

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Svetlana Tihanovskaia: „Soarta Ucrainei și cea a Belarusului sunt strâns legate”

Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia pledează pentru susținerea Ucrainei până la victorie, dar avertizează că țara sa nu trebuie lăsată „la mila” Rusiei. „Pierderea Belarusului va fi o amenințare constantă atât pentru Ucraina, cât și pentru partenerii noștri occidentali. Destinele noastre sunt strâns legate între ele”, a declarat ea într-un interviu acordat pentru Veridica.

Opozanta belarusă precizează totodată că doar 4 la sută dintre concetățenii săi ar fi de acord cu implicarea directă a armatei lor în războiul din Ucraina. „Acest lucru (implicarea directă – n.r.) nu s-a întâmplat până în prezent nu pentru că Lukașenko n-ar fi dorit acest lucru, ci pentru că belarușii nu doresc să intre în război împotriva Ucrainei”, a subliniat ea.

Mai multe detalii aici: Lidera opoziției din Belarus îl acuză pe Aleksandr Lukașenko că „vinde” suveranitatea țării: „Forțele europene trebuie să îi sprijine și pe belaruși”

Rusia a revendicat sâmbătă cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei, unde îşi continuă avansul lent de luni de zile fără a realiza până în prezent un progres major, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Unităţile grupării de trupe Centru au eliberat (ocupat – n.r.) localitatea Lozouvaţke”, a susținut Ministerul rus al Apărării în raportul său cotidian.

Această localitate este situată la est de oraşul Pokrovsk, în sectorul Oceretîne, unde trupele ruse au avansat relativ rapid în ultimele luni, notează AFP.

Trupele ruse se confruntă cu forţe ucrainene care duc lipsă de arme şi muniţii în pofida ajutorului occidental şi care au mari probleme în a realiza noi recrutări.

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Volodimir Zelenski: situația de pe frontul est rămâne „dificilă”

Forţele armate ucrainene sunt supuse unei presiuni puternice din cauza atacurilor ruseşti din estul ţării, a declarat vineri seara preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Situaţia din jurul Pokrovsk, în regiunea Doneţk, în special, a fost analizată amănunţit de conducerea militară, a precizat şeful statului ucrainean.

„Această zonă a fost şi continuă să fie punctul central al atacurilor ruseşti. Trebuie făcut totul pentru a întări poziţiile de apărare ucrainene în regiune”, a spus Zelenski. Liderul ucrainean şi-a exprimat „aprecierea specială” pentru toate unităţile care au atacat bazele şi logistica rusă din teritoriile ocupate, fără a numi în mod specific vreuna. „Ocupantul trebuie să simtă că acesta este pământ ucrainean”, a subliniat Zelenski.

Declaraţiile preşedintelui ucrainean au venit după ce un oficial al serviciului de informaţii militar al Ucrainei, HUR, a declarat vineri că forţele ruse acordă prioritate atacurilor în jurul regiunii Donbas din estul Ucrainei. „Aici au loc în prezent cele mai aprige lupte”, a declarat Andrii Iusov la televiziunea ucraineană. Luptele au loc pe aproape toate secţiunile frontului din jurul regiunii Donbas, a adăugat el, subliniind că, „în toate celelalte secţiuni, inamicul efectuează atacuri simulate şi manevre de diversiune”. Au avut loc numeroase atacuri de simulare, în special în regiunea de la sud de oraşul Zaporojie. În realitate, însă, a precizat Iusov, acestea s-au datorat regrupării şi redistribuirii de partea rusă.

Aceste operaţiuni nu sunt lipsite de pericol, mai ales că Rusia are staţionaţi aproximativ 90.000 de soldaţi în regiunea Zaporojie. Potrivit experţilor militari ucraineni, acest număr de soldaţi nu este suficient pentru o spargere de front, dar cu siguranţă armata ucraineană ar putea fi pusă sub presiune, transmite agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Ucrainenii au lovit un bombardier strategic pe un aerodrom din nordul Rusiei

Drone de atac lansate de ucraineni au lovit un bombardier strategic Tu-22M3 pe un aerodrom din nordul Rusiei, informează Ukrainska Pravda, citând o sursă din informaţiile militare.

„Drept rezultat al unei operaţiuni a informaţiilor militare ucrainene în apropiere de Olenegorsk, un bombardier supersonic cu rază lungă de acţiune TU-22M3 a fost lovit pe aerodromul militar Olenia, baza aviaţiei strategice a ocupanţilor ruşi”, a precizat sursa citată, fără a furniza mai multe detalii.

Aerodromul, de pe care avioanele ruse strategice decolează pentru a lansa atacuri cu rachete asupra Ucrainei, este situat la 1.800 de kilometri de frontiera ucraineană, a adăugat sursa citată.

Ulterior, o sursă din informaţiile militare ucrainene a confirmat informaţia pentru Reuters.

Ukrainska Pravda a mai relatat că în alte atacuri asupra Rusiei au fost vizate un aerodrom militar din Engels, în regiunea Saratov, şi Diaghilevo, în regiunea Riazan. De asemenea, o dronă ar fi lovit o rafinărie de petrol în Riazan, relatează Agerpres.

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Apărarea antiaeriană rusă a doborât 24 de drone inamice. Atacurile ucrainene au lăsat fără curent electric mai multe sate

Apărarea antiaeriană rusă a doborât 24 de drone ucrainene în şapte regiuni ale ţării în noaptea de vineri spre sâmbătă şi în dimineaţa zilei de sâmbătă, informează EFE.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că şapte dispozitive fără pilot au fost doborâte în aer în regiunea de graniţă Kursk şi alte şapte în Riazan. Drone ucrainene au fost doborâte şi în provinciile Belgorod, Rostov, Briansk, Lipeţsk şi Saratov, relatează Agerpres.

Mai multe detalii aici: Apărarea antiaeriană rusă a doborât 24 de drone inamice. Atacurile ucrainene au lăsat fără curent electric mai multe sate

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Josep Borrell afirmă că Beijingul joacă un rol important în războiul din Ucraina: „Ar fi foarte dificil pentru Rusia să continue”

Josep Borrell, înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, a afirmat, sâmbătă, că Beijingul joacă un rol important în războiul din Ucraina prin sprijinul său pentru Rusia. Acesta îi cere Chinei să îşi folosească influenţa asupra Moscovei pentru identificarea unei soluţii paşnice la acest conflict, informează EFE.

Mai multe detalii aici: Josep Borrell afirmă că Beijingul joacă un rol important în războiul din Ucraina: „Ar fi foarte dificil pentru Rusia să continue”

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Rușii atacă pe tot frontul

Analizând schimbarea sarcinii grupului central rus din regiunea Donețk, experții atrag atenția că trupele Moscovei încearcă să facă presiuni pe întreg frontul pentru a împiedica Ucraina să preia inițiativa pe câmpul de luptă.

„Comandamentul militar rus încearcă acum să mențină o presiune ofensivă constantă de-a lungul întregului front pentru a preveni preluarea inițiativei de către Ucraina pe câmpul de luptă. Obiectivul grupului central de trupe ruse de a susține operațiuni ofensive pe un front lung este în concordanță cu aceste eforturi”, au transmis experții militari de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

„Recent, armata rusă a extins aria de responsabilitate a grupului central din regiunea Donețk, ceea ce indică faptul că în acest moment comandamentul militar rus a abandonat obiectivul anterioar al grupului, care era să acționeze exclusiv în direcția Avdiivka”, au mai transmis experții de la ISW.

Potrivit analizei, extinderea zonei de responsabilitate a grupului central de trupe indică faptul că rușii nu speră în succese tactice rapide în zona Avdiivka.

27 iul. - Acum 3 luni
27-07-2024

Pierderile suferite de armata rusă în Ucraina, potrivit Kievului

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 573.510 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie.

Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 1.210 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană.

De asemenea, potrivit ucrainenilor, armata rusă a pierdut 8.331 de tancuri, 16.074 de blindate, 15.885 de sisteme de artilerie, 363 de avioane, 326 de elicoptere și 12.736 de done.

Război în Ucraina, ziua 885 | Rușii presează pe întreg frontul. Trei aerodromuri militare din Rusia, atacate de drone ucrainene

.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (7)

cataliin72   •   27.07.2024, 22:48

Prodanka , Sf.cuvios si individul ala care se crede Zelenski parca ar fi fost conceputi de acelasi cuplu....Nu precizez ce fel de cuplu ca vreau sa fiu politically corect si progresist macar in aceste cazuri...Aceleasi idei, aceleasi lozinci si aceleasi visuri irealizabile din nefericire pentru ei...

    Sfantul_Cuvios_Pafnutie   •   28.07.2024, 18:51

    cataliin72   •  27.07.2024, 22:48

    Prodanka , Sf.cuvios si individul ala care se crede Zelenski parca ar fi fost conceputi de acelasi cuplu....Nu precizez ce fel de cuplu ca vreau sa fiu politically corect si progresist macar in aceste cazuri...Aceleasi idei, aceleasi lozinci si aceleasi visuri irealizabile din nefericire pentru ei...

    Măcar nu suntem concepuți de Liderul Suprem și Medvedev, cu larga asistență a lui Peskov, care căra cu lingurița, în timp ce Zaharova se uita pe gaura cheii și-l încuraja pe Șoigu ("Serghei, fă-te că lucrezi!").

    VolodimirZelenski   •   28.07.2024, 08:24

    cataliin72   •  27.07.2024, 22:48

    Prodanka , Sf.cuvios si individul ala care se crede Zelenski parca ar fi fost conceputi de acelasi cuplu....Nu precizez ce fel de cuplu ca vreau sa fiu politically corect si progresist macar in aceste cazuri...Aceleasi idei, aceleasi lozinci si aceleasi visuri irealizabile din nefericire pentru ei...

    Mai precis, ce visuri ti-ai realizat, cu exceptia tradarii tarii tale?

prodanka   •   27.07.2024, 20:17

Apropo muscofili, ce căuta Putin în 2019 să vândă avioane Su-57 unui membru NATO? Da mă, întâlnirea aceea în care Putin și Erdogan ling înghețată și vorbesc pe sub mustața formată de aceasta despre suhoi. Cu NATO mă? Cu inamicul care se tot extinde spre est și care tb denazificat. Vai, vai, vai.

    Sfantul_Cuvios_Pafnutie   •   27.07.2024, 21:51

    prodanka   •  27.07.2024, 20:17

    Apropo muscofili, ce căuta Putin în 2019 să vândă avioane Su-57 unui membru NATO? Da mă, întâlnirea aceea în care Putin și Erdogan ling înghețată și vorbesc pe sub mustața formată de aceasta despre suhoi. Cu NATO mă? Cu inamicul care se tot extinde spre est și care tb denazificat. Vai, vai, vai.

    Turcia e-n NATO cu numele, ca și Ungaria. Liderii lor Supremi stau cu vestul că e bine, vin bani și tehnologie, dar în adâncul sufletului lor, se uită cu jind la ce face Liderul Suprem de la Kremlin, ăla nu trebuie să se obosească de opinie publică, alegeri etc.

Alex.59   •   27.07.2024, 13:16

Război în Ucraina, ziua 885... 😟

Vezi toate comentariile (7)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce s-a întâmplat cu casa bărbatului din Florida care și-a ancorat-o cu curele și cârlige înainte de uraganul Milton
Știrileprotv.ro
Ce s-a întâmplat cu casa bărbatului din Florida care și-a ancorat-o cu curele și cârlige înainte de uraganul Milton
Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Viva.ro
Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Libertateapentrufemei.ro
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Patru zodii protejate de divinitate până pe 20 octombrie. Lovituri pe plan financiar, schimbări, dar și oportunități uriașe pentru ele
FANATIK.RO
Patru zodii protejate de divinitate până pe 20 octombrie. Lovituri pe plan financiar, schimbări, dar și oportunități uriașe pentru ele
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
GSP.RO
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la suprafață de uraganul Milton
FANATIK.RO
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la suprafață de uraganul Milton
Prezentatorul TV din România a mărturisit că și-a înșelat nevasta! Puțini bărbați au curajul să recunoască asta!
Unica.ro
Prezentatorul TV din România a mărturisit că și-a înșelat nevasta! Puțini bărbați au curajul să recunoască asta!
Românii, OBLIGAȚI să-și schimbe buletinul. Termenul limită
Financiarul.ro
Românii, OBLIGAȚI să-și schimbe buletinul. Termenul limită
Mărturia tânărului lovit cu un ciocan în cap de 8 bărbaţi, în Chiajna: "Au venit chitiţi pe mine". Poliţia a spus iniţial că s-ar fi rănit singur
Observatornews.ro
Mărturia tânărului lovit cu un ciocan în cap de 8 bărbaţi, în Chiajna: "Au venit chitiţi pe mine". Poliţia a spus iniţial că s-ar fi rănit singur
Horoscop 15 octombrie 2024. Vărsătorii au de rezolvat multe probleme delicate în domeniul financiar, dar acestea sunt în interior
HOROSCOP
Horoscop 15 octombrie 2024. Vărsătorii au de rezolvat multe probleme delicate în domeniul financiar, dar acestea sunt în interior

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI