Relatarea Livetext a războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 892.

02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

Ucraina, ajutată de occidentali să nu rămână în beznă

Centrul de criză și sprijin din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe a donat 28 de generatoare unei școli din Cernihiv, a anunțat Gaël Veyssière, ambasadorul Franței în Ucraina. Delegația Uniunii Europene în Ucraina a anunțat săptămâna trecută livrarea a 68 de generatoare mari pentru a susține infrastructura critică a țării atacate de Rusia.

La rândul său, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat achiziționarea a 18 autotransformatoare pentru a sprijini rețeaua electrică a Ucrainei.

„În timp ce Rusia încearcă fără milă să distrugă rețeaua energetică a Ucrainei, noi ne angajăm să o restaurăm. Mândră că USAID a procurat 18 autotransformatoare, altele fiind pe drum. Aceasta va ajuta la menținerea rețelei ucrainene în funcțiune în pofida atacurilor rusești și la furnizarea de electricitate pentru 38 de milioane de ucraineni”, a scris pe X ambasadoarea SUA la Kiev, Bridget Brink.

Dezastrul șinelor de tramvai din București: „Două cauciucuri le-am făcut praf. Cine-mi dă banii pe ele?”
Recomandări
Dezastrul șinelor de tramvai din București: „Două cauciucuri le-am făcut praf. Cine-mi dă banii pe ele?”
02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

AIEA avertizează că există probleme cu apa de răcire la centrala nucleară din Zaporojie

Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA), cu sediul la Viena, a avertizat vineri, 2 august, că apa din iazul de răcire de la centrala nucleară din Zaporojie, în sudul Ucrainei, aflată sub controlul forţelor ruse, continuă să scadă, deşi este „crucială pentru securitatea” uzinei, relatează agenția de presă EFE, citată de Agerpres.

„Nivelul apei din iazul de răcire de la centrala nucleară din Zaporojie continuă să scadă”, a declarat directorul general al AIEA, Rafael Grossi.

Experţii AIEA au observat în ultimele săptămâni o scădere continuă a nivelului apei din iazul de răcire şi, dacă această tendinţă persistă, va fi dificil de pompat apă de acolo, o problemă agravată de caniculă.

După distrugerea barajului de la Kahovka, în iunie 2023, în perimetrul centralei nucleare au fost săpate 11 puţuri pentru a furniza aproximativ 250 de metri cubi de apă pe oră iazurilor de stropire, suficient pentru a răci cele şase reactoare în starea lor actuală de oprire la rece, notează EFE.

Gigi Nețoiu, condamnat în „Dosarul Transferurilor”, s-a relansat în afaceri cu energie și imobiliare. Partener cu odraslele lui Cristi Borcea și Gabriel Oprea
Recomandări
Gigi Nețoiu, condamnat în „Dosarul Transferurilor”, s-a relansat în afaceri cu energie și imobiliare. Partener cu odraslele lui Cristi Borcea și Gabriel Oprea
02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

MAE de la Beijing: planul chinezo-brazilian de pace este susținut de 110 țări

Planul chinezo-brazilian pentru pace în Ucraina este susținut de 110 țări, susține Ministerul de Externe de la Beijing.

Potrivit MAE chinez, reprezentantul său pentru Ucraina, Li Hui, a efectuat o călătorie în Brazilia pentru a discuta despre planul de pace.

Beijingul afirmă că Brazilia și China au ajuns la un consens asupra a șase puncte, care prevede găsirea unei soluții politice, iar 110 țări ar fi răspuns pozitiv la propunerile lor.

„China este pregătită să consolideze în continuare comunicarea și coordonarea cu Brazilia pentru a promova împreună o soluționare politică finală”, se arată în comunicatul transmis de MAE chinez, care interpretează agresiunea militară rusă din Ucraina drept „criza ucraineană”.

02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

Kremlinul: schimbul de deținuți și negocierile de pace, două procese diferite

Kremlinul a exclus vineri orice avansare imediată în eventualele negocieri legate de conflictul în Ucraina pe fondul schimbului masiv de deţinuţi între Moscova şi Occident, subliniind că cele două procese se bazează pe principii „complet diferite”, transmite AFP.

„Când vorbim de Ucraina şi de probleme internaţionale mai complexe, principiile sunt complet diferite, acestea sunt principiile intereselor naţionale, ale securităţii naţionale”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, întrebat cu privire la posibilitatea unui progres diplomatic între Kiev şi Moscova după acest schimb de deţinuţi.

Revoltă pentru pâine în România comunistă. Cum a fost reprimat cu focuri de armă protestul minerilor din Motru, în octombrie 1981
Recomandări
Revoltă pentru pâine în România comunistă. Cum a fost reprimat cu focuri de armă protestul minerilor din Motru, în octombrie 1981

„Munca se face într-un mod cu totul diferit, după alte principii”, a insistat el.

Negocierile între Kiev şi Moscova, la peste doi ani de la începutul invaziei ruse în Ucraina, sunt blocate, fiecare tabără având cerinţe aparent ireconciliabile, notează AFP, potrivit Agerpres.

02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

Sondaj: majoritatea ucrainenilor se pronunță pentru lansarea unor negocieri cu Rusia

Majoritatea ucrainenilor (57%) cred că ţara lor ar trebui să înceapă negocieri cu Rusia pentru a se pune capăt războiului provocat de invazia Kremlinului în Ucraina, conform rezultatelor unui sondaj publicat vineri, o anchetă realizată în luna mai de Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev şi finanţată prin cooperarea SUA şi a Suediei, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Un procent de 38% se pronunţă împotriva începerii discuţiilor cu inamicul.

Acesta este primul sondaj publicat de la începutul războiului în care majoritatea ucrainenilor se exprimă în favoarea iniţierii de negocieri pentru a se pune capăt conflictului.

În acelaşi timp, 66% dintre cei intervievaţi au declarat că Ucraina trebuie să-şi recupereze toate teritoriile, inclusiv Crimeea, peninsulă în Marea Neagră anexată de Rusia în 2014, precum şi regiunile estice Doneţk şi Lugansk, anexate de Moscova în septembrie 2022 împreună cu regiunile Herson şi Zaporojie din sudul Ucrainei.

Mai mult, 74%, respectiv 76% resping renunţarea de către Ucraina la aspiraţiile sale de a adera la NATO şi la Uniunea Europeană în cadrul unui ipotetic acord de pace cu Rusia.

Sondajul a fost efectuat telefonic, între 8 şi 25 mai, pe un eşantion de peste 2.500 de adulţi care locuiesc în teritoriile ucrainene aflate sub controlul guvernului de la Kiev, ale căror numere de telefon au fost alese la întâmplare.

02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

O femeie a murit, alta a fost rănită, după un atac rusesc asupra Kupiansk

Trupele ruse au lovit orașul Kupiansk, regiunea Harkov. Au lovit în apropierea unei clădiri de locuințe, în urma căreia o femeie a murit, alta a fost rănită, a anunțat poliția din regiunea Harkov.

„Pe 2 august, în jurul orei 11:40, rușii au atacat orașul Kupiansk. O lovitură a fost înregistrată în apropierea unei clădiri rezidențiale. Anterior, armata rusă a bombardat așezarea cu muniții cu dispersie”, a transmis poliția ucraineană.

02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

Rușii au atacat cu dronă un autobuz cu muncitori, în regiunea Harkov

În dimineața zilei de 2 august, trupele ruse au atacat cu o dronă un autobuz cu muncitori în regiunea Harkov, în urma căreia șase civili au fost răniți, o persoană fiind în stare gravă, a anunțat Oleg Sinegubov, guvernatorul regional.

„În jurul orei 9:00, ocupanții au lovit un autobuz cu oameni din Dergachivska cu o dronă”, a spus guvernatorul. Potrivit acestuia, șase civili au fost răniți, un bărbat fiind în stare gravă.

02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

Patru drone rusești au fost doborâte deasupra regiunii Dnipropetrovsk

În noaptea de 2 august, 4 drone rusești au fost doborâte deasupra regiunii Dnipropetrovsk, a anunțat guvernatorul Serhii Lisak. Forțele Aeriene au avertizat despre o amenințare cu dronă de atac asupra regiunii.

De asemenea, potrivit lui Lisak, rușii au atacat și Nikopol, cu artilerie și drone kamikaze.

„Nikopol și comunitatea Marganeț au fost afectate. Nu au fost victime sau răniți. Au fost avariate o casă privată și 3 anexe. Încă se stabilește amploarea pagubelor produse de grevele de dimineață”, a conchis guvernatorul.

02 aug. - Acum 4 saptamani
02-08-2024

Bloc de 9 etaje din Crimeea, evacuat după ce a fost lovit de un fragment de rachetă ATACMS, anunță Rusia

Autoritățile din orașul Sevastopol, controlat de ruși, din Crimeea au evacuat în noaptea de joi spre vineri o clădire rezidențială de nouă etaje după ce a fost lovită de un fragment de rachetă ATACMS, a anunțat vineri guvernatorul orașului numit de ruși Mihail Razvozhaev, relatează Reuters.

Potrivit acestuia, nimeni nu a fost rănit în incident și i-a avertizat pe localnici să nu se apropie de alte fragmente de rachete interceptate de apărarea antiaeriană în ceea ce el a descris drept un atac „masiv” peste noapte asupra orașului.

„După ce am examinat una dintre casele de pe strada Simonka, s-a dovedit că nu erau părți dintr-o dronă care au căzut pe acoperișul clădirii de nouă etaje, ci o parte doborâtă, puternic explozivă, a unei rachete ATACMS”, a transmis Razvozhaev.

În timpul lucrărilor de pirotehnică, oamenii vor fi evacuați într-o locație temporară și se vor putea întoarce acasă după ce serviciile speciale își vor termina munca, a precizat acesta.

01 aug. - Acum 4 saptamani
01-08-2024

Disidenți și critici ai războiului din Ucraina, salvați din Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri

Mai mulți critici ai războiului din Ucraina au fost eliberați de Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri cu țări din Occident, în special SUA.

Jurnalistul Evan Gershkovich, arestat în Rusia în timp ce realiza un reportaj despre război, şi fostul puşcaş marin Paul Whelan se află printre cei 16 deținuți predați de Kremlin. Pe listă se mai află Vladimir Kara-Murza, un critic acerb al agresiunii ruse din Ucraina.

Turcia, care a coordonat acest schimb, a declarat că zece persoane, inclusiv doi minori, au fost transferate în Rusia, 13 în Germania şi trei în SUA. În cadrul schimbului au mai fost implicate Polonia, Slovenia, Norvegia şi Belarus.

Spionii Vadim Krasikov (din Germania), Artiom Viktorovici Dulţev (din Slovenia), Anna Valerievna Dulţeva (din Slovenia), Mihail Valerievici Mikuşin (din Norvegia), Pavel Alekseevici Rubţov (din Polonia) și Vadim Konoşenok (din SUA), plus hackerul Roman Selezniov (din SUA) și presupusul antreprenor Vladislav Kliuşin (din SUA) s-au întors în Rusia.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (4)

danymoto   •   03.08.2024, 14:59

Pai trebuia sa negociati inainte de invazie acum credeti ca putler dupa atatia morti rusnaci o sa dea inapoi?! Ati avut ca peste tot lideri slabi si prost influentati. Nu traiam noi linistiti abia trecuse covid incercan sa ne revenim si a inceput razboiul vostru de independenta fata de Rusnaci da pe carca noastra. Daca putler v-a zis ca nu vrea vrea arme nato agatate pe gardul lui nu ati inteles ca ***su asta nu glumeste.Ati mai dat si lege niciodata negocieri cu putin :) pai cum credeati ca faceti pace decat prin negocieri. Prosti lideri ati avut. Pacat! Sute de mii de morti destine frante. Oameni dusi cu forta pe camp sa moara ca *** pentru ceva ce peste 100 de ani nu mai are valoare vezi exemplul nostru. Singura sansa sa invingeti Rusia era sa faceti cate 7-8 copii in ultimii 80 ani sa invadati tacit Rusia cum fac arabii cu Europa prin razboi slabe sanse. Orcile au mii de bombe atomice pot distruge planet si desi nimeni nu crede ca o face un *** indrazneste au destu

gigiladrea   •   03.08.2024, 01:00

e clar ca rusia nu va ceda niciodata teritoriile cucerite decat prin lupta negocierea e o fantezie cat timp ucraina nu vrea sa cedeze teritoriile vechi din 2014 plus cele 2 judete noi in plus se pare ca rusii tin si la renuntarea la nato si baze de rachete foarte mult ca doar asta au spus foarte clar cu cateva zile inainte de invazie asta a fost motivul oficial al invaziei deci acum pozitiile sunt ireconciliabile, tot lupta va decide

millw0rm   •   02.08.2024, 23:50

Negocierea prin definitie inseamna acordarea de concesii, altfel nemaifiind negociere. Cine e mai ***...cine debiteaza asemenea bazaconii, sau cine le ia in serios...?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Raed Arafat avertizează: ”Sfătuim populaţia, mai ales cei care au dezactivat RO-Alert, să-l reactiveze în telefoane”
Știrileprotv.ro
Raed Arafat avertizează: ”Sfătuim populaţia, mai ales cei care au dezactivat RO-Alert, să-l reactiveze în telefoane”
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”, la aproape 18 ani. Este model internațional și s-a schimbat mult, în ultimii ani
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”, la aproape 18 ani. Este model internațional și s-a schimbat mult, în ultimii ani
Bunica Anca Țurcașiu, imagini duioase de la botezul nepoatei Zoe: „Patru generații”. Fiul și nora solistei și-au creștinat fetița în ultima zi de vară
Libertateapentrufemei.ro
Bunica Anca Țurcașiu, imagini duioase de la botezul nepoatei Zoe: „Patru generații”. Fiul și nora solistei și-au creștinat fetița în ultima zi de vară
Soarele intră în semnul Fecioarei. Ce semne ne ghidează trecerea de la vară la toamnă
FANATIK.RO
Soarele intră în semnul Fecioarei. Ce semne ne ghidează trecerea de la vară la toamnă
Simona Halep are un nou antrenor: „Este și a fost mereu alături de mine”
GSP.RO
Simona Halep are un nou antrenor: „Este și a fost mereu alături de mine”
Ce să pui în vasul de toaletă ca să devină alb, așa cum era la magazin. O să scapi imediat de calcar, rugină sau mirosuri urâte. Este un ingredient banal pe care îl au toți oamenii în bucătărie
FANATIK.RO
Ce să pui în vasul de toaletă ca să devină alb, așa cum era la magazin. O să scapi imediat de calcar, rugină sau mirosuri urâte. Este un ingredient banal pe care îl au toți oamenii în bucătărie
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Unica.ro
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Produsul pe care românii îl comandă o dată la două zile. Un bărbat din Constanţa a făcut 170 de comenzi într-un an
Observatornews.ro
Produsul pe care românii îl comandă o dată la două zile. Un bărbat din Constanţa a făcut 170 de comenzi într-un an
Horoscop 2 septembrie 2024. Fecioarele se încadrează foarte bine în atmosfera acestei zile, pentru că le invită la rigoare, ordine și disciplină
HOROSCOP
Horoscop 2 septembrie 2024. Fecioarele se încadrează foarte bine în atmosfera acestei zile, pentru că le invită la rigoare, ordine și disciplină

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI