Relatarea Libertatea LIVETEXT a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 898.

08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

Șeful unui raion de graniță din regiunea rusă Kursk anunță evacuarea voluntară a populației

Șeful raionului Rilsky din regiunea rusă Kursk, Andrei Belousov, a anunțat, joi, evacuarea voluntară a populației, informează agenția rusă de presă Interfax.

„Pentru a asigura siguranța locuitorilor din regiune, conducerea regiunii Kursk a decis evacuarea voluntară din zonele de frontieră ale regiunii. Cetățenii pot pleca singuri folosind transportul personal, precum și cu autobuzele care vor fi puse la dispoziție de administrația districtului Rylsky”, a transmis Andrei Belousov.

Oficialul rus Belousov a menționat că au fost organizate centre temporare de adăpost pentru rezidenții de frontieră în zone sigure din regiune.

„În zilele următoare, administrația districtului Rylsky și alte autorități vor lucra în regim de urgență”, a subliniat Andrei Belousov.

08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

Zelenski: Rusia a adus războiul și trebuie să-l simtă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lăudat joi armata Kievului pentru rezultatele obținute pe câmpul de luptă, dar nu a făcut o referire directă despre situația din regiunea rusă Kursk, relatează Ukrainska Pravda.

Criminalul în serie care acţiona în Vaslui după model american fentează poliţia de 24 de ani. A ucis patru femei luate la autostop şi le-a abandonat cadavrele în păduri
Recomandări
Criminalul în serie care acţiona în Vaslui după model american fentează poliţia de 24 de ani. A ucis patru femei luate la autostop şi le-a abandonat cadavrele în păduri

„Astăzi (n.r. – joi) au fost deja trei rapoarte ale comandantului șef Sîrski – rapoarte eficiente exact de care are nevoie statul nostru acum. Sunt recunoscător fiecărui războinic, fiecărui soldat și comandant care asigură apărarea pozițiilor noastre ucrainene, și care își îndeplinesc sarcinile”, a spus Volodimir Zelenski.

„Ucrainenii știu să-și atingă obiectivele. Și nu noi am ales să ne atingem obiectivele în război. Rusia a adus războiul pe pământul nostru și acum trebuie să simtă ce a făcut. Ne străduim să ne atingem obiectivele cât mai repede posibil în timp de pace, într-o lume justă. Așa va fi”, a continuat Volodimir Zelenski.

08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

Ministerul rus al apărării confirmă avansul armatei ucrainene în două raioane din regiunea Kursk

Ministerul rus al Apărării a transmis, joi, că a transferat rezerve la graniță, confirmând, totodată, avansul armatei ucrainene în două raioane din regiunea Kursk a Federației Ruse, relatează Ukrainska Pravda și agenția rusă Interfax.

Departamentul rus al apărării a dat asigurări că grupul de trupe „Nord”, împreună cu FSB-ul Rusiei, se opun formațiunilor armate ale Forțelor Armate ale Ucrainei „în districtele Sudzhansky și Korenevsky din regiunea Kursk”.

Rusia a primit rachete balistice din Iran. SUA avertizează: „O escaladare dramatică”. Reacția Teheranului
Recomandări
Rusia a primit rachete balistice din Iran. SUA avertizează: „O escaladare dramatică”. Reacția Teheranului

De asemenea, se raportează că unități de sprijin și rezerve au fost desfășurate la graniță și că rușii efectuează lovituri aeriene asupra „trupelor avansate ale forțelor armate ucrainene din regiunea Sumî”.

08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

Rușii au lovit un spital din Nikopol

Forțele ruse au atacat orașul Nikopol cu artilerie, avariind un spital și ucigând un bărbat în vârstă de 50 de ani, a raportat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lisak.

„Medicii au luptat pentru viața lui până în ultimul moment. Din păcate, nu au reușit să-l salveze”, a scris Lisak pe Telegram.

De asemenea, garaje, mașini și linii electrice au fost avariate în timpul loviturii, potrivit guvernatorului.

Nikopol, aflat chiar vizavi de Enerhodar ocupat de ruși și de centrala nucleară Zaporojie, este o țintă obișnuită a atacurilor rusești.

08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

De ce a lansat Ucraina atacul în regiunea Kursk din Rusia. „Este parte a unui plan”

Este extrem de puțin probabil ca această incursiune să fie o încercare a Ucrainei de a ocupa teritoriul rusesc, dar dacă scopul a fost atragerea forțelor rusești, înseamnă că planul este în curs de realizare, scrie BBC, despre atacul forţelor ucrainene asupra regiunii ruse Kursk.

Mai multe detalii: De ce a lansat Ucraina atacul în regiunea Kursk din Rusia. „Este parte a unui plan”

În ce stare au lăsat „tricolorii” vestiarul de la Priștina, după 3-0 cu Kosovo. „România a trecut pe aici!” | VIDEO
Recomandări
În ce stare au lăsat „tricolorii” vestiarul de la Priștina, după 3-0 cu Kosovo. „România a trecut pe aici!” | VIDEO
08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

Dmitri Medvedev cere o ofensivă rusă spre Kiev şi Odesa după incursiunea ucraineană în regiunea Kursk

Moscova trebuie să înceapă o ofensivă asupra Kievului şi a altor oraşe mari din Ucraina ca răspuns la incursiunea forţelor ucrainene în regiunea Kursk, a declarat joi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de The Moscow Times.

Mai multe detalii: Dmitri Medvedev cere o ofensivă rusă spre Kiev şi Odesa după incursiunea ucraineană în regiunea Kursk

08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

Volodimir Zelenski anunţă că avioanele „F-16 sunt deja pe cerul Ucrainei şi vor fi mai multe”

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat joi că avioane de război F-16 de fabricaţie americană sunt deja utilizate în spaţiul aerian al Ucrainei, informează EFE, citată de Agerpres.

„F-16-urile sunt deja pe cerul Ucrainei şi vor fi mai multe”, a informat şeful statului ucrainean pe contul său de X, unde a publicat un clip video în care rezumă eforturile administraţiei sale de a obţine acest tip de sisteme de apărare occidentale.

Mai multe detalii: Volodimir Zelenski anunţă că avioanele „F-16 sunt deja pe cerul Ucrainei şi vor fi mai multe”

08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

Soldații lui Putin se predau ucrainenilor chiar în Rusia

Atacul surpriză ucrainean asupra teritoriului rus a surprins Kremlinul și forțele sale armate. Războiul a ajuns în Rusia, după ce trupele ucrainene au atacat regiunea de graniță Kursk și, conform informațiilor rusești, au avansat câțiva kilometri pe teritoriul rus, scrie Bild.

Mai multe detalii: Soldații lui Putin se predau ucrainenilor chiar în Rusia. Momentul în care zeci de militari se întind unul lângă altul pe stradă, cu fața în jos

08 aug. - Acum 4 saptamani
08-08-2024

Rusia a pierdut peste 587 de mii de soldați în Ucraina de la începutul războiului

Rusia a pierdut 587.510 soldați în Ucraina de la începutul războiului, 24 februarie 2022, a anunţat joi Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Numărul include şi cele 1.140 de pierderi suferite de forțele ruse în ultimele 24 de ore.

Potrivit raportului, Rusia a mai pierdut 8.431 de tancuri, 16.332 de vehicule blindate de luptă, 22.285 de vehicule și rezervoare de combustibil, 16.487 de sisteme de artilerie, 1.142 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 914 sisteme de apărare aeriană, 366 de avioane, 327 de elicoptere, 13.293 de drone, 28 de nave și bărci și un submarin.

07 aug. - Acum 4 saptamani
07-08-2024

Critici și acuzații la adresa autorităților ruse după lansarea incursiunii din Kursk

Rușii care locuiesc în zonele de frontieră din regiunea Kursk îi acuză pe oficiali că nu au făcut suficient pentru a-i ajuta în contextul incursiunii ucrainene, în timp ce bloggerii prorăzboi critică Ministerul rus al Apărării.

Autorităţile ruse au anunţat că mii de persoane au părăsit zonele de frontieră din regiunea Kursk, vizată din zorii zilei de marți de o incursiune ucraineană. În general, localnicii au fost nevoiți să se evacueze singuri, constată presa rusă independentă. În acest context, criticile la adresa autorităților s-au revărsat imediat, constată The Moscow Times.

Mai multe detalii aici: Critici și acuzații la adresa autorităților ruse după lansarea incursiunii din Kursk: „Nu vă puteți proteja oamenii”

07 aug. - Acum 4 saptamani
07-08-2024

Ordin de evacuare pentru 23 de localități ucrainene de lângă granița cu Rusia

În regiunea ucraineană Sumî, vecină cu regiunea rusă Kursk, autorităţile au ordonat „evacuarea obligatorie” a 23 de localităţi, măsură ce priveşte aproximativ 6.000 de persoane, relatează Ukrainska Pravda.

Localitățile vizate de ordinul de evacuare sunt situate la granița cu Rusia.

Pe de altă parte, autorităţile ruse au anunţat că mii de persoane au părăsit zonele de graniţă în regiunea Kursk.

07 aug. - Acum 4 saptamani
07-08-2024

Vladimir Putin, despre incursiunea din Kursk: „O altă provocare majoră”

Liderul rus Vladimir Putin a declarat miercuri că incursiunea ucraineană din regiunea Kursk este o „altă provocare majoră” și le-a cerut autorităților „să se ocupe urgent de subiect”.

„Regimul de la Kiev a lansat o altă provocare majoră”, a declarat Putin despre incursiunea din Kursk la o întâlnire cu membrii guvernului.

El a acuzat totodată forțele ucrainene că „bombardează fără discriminare”, inclusiv „obiective civile”. De altfel, un astfel de comportament a fost observat în repetate rânduri mai ales în cazul Rusiei de la lansarea agresiunii sale militare la scară largă împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022.

Putin a cerut autorităților regionale vecine cu Kursk să acorde asistență zonei afectate de incursiunea care a început în zorii zilei de marți.

Mai multe detalii aici: Vladimir Putin, despre incursiunea din Kursk: „O altă provocare majoră”. Ce a raportat generalul Valeri Gherasimov și ce spun experții militari

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (7)

danutcornel   •   08.08.2024, 21:22

putine numai tu ai voie sa ataci alte state asa ca gura mica nazistule

dorusan   •   08.08.2024, 12:25

Adică ceea ce face Rusia de la începutul războiului în Ucraina? Dacă ar durea când ești ipocrit ar țipa toți zi și noapte. Semănați ce ați cultivat!

hurricane   •   08.08.2024, 12:02

era o reclama la un ziar si cel de la coada tipa : '' dati cate unul sa ajunga la toata lumea ''

Vezi toate comentariile (7)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Misterul celor două pietre uriașe care par tăiate cu laserul. Inscripțiile de mii de ani i-au uluit pe cercetători
Știrileprotv.ro
Misterul celor două pietre uriașe care par tăiate cu laserul. Inscripțiile de mii de ani i-au uluit pe cercetători
Poză de colecție! Cum arăta Loredana Groza înainte să devină celebră! Wow!
Viva.ro
Poză de colecție! Cum arăta Loredana Groza înainte să devină celebră! Wow!
Nicole Kidman, decolteu abisal pe covorul roșu. Rochia „obraznică” a trădat-o, însă
Libertateapentrufemei.ro
Nicole Kidman, decolteu abisal pe covorul roșu. Rochia „obraznică” a trădat-o, însă
Ce plan avea John F. Kennedy cu România, înainte de a fi asasinat. Ar fi schimbat profund istoria țării noastre
FANATIK.RO
Ce plan avea John F. Kennedy cu România, înainte de a fi asasinat. Ar fi schimbat profund istoria țării noastre
Gică Hagi a impus reguli clare jucătorilor care se cazează în Academie » Regulamentul de Ordine Interioară este drastic. „Ușa camerei nu se încuie”
GSP.RO
Gică Hagi a impus reguli clare jucătorilor care se cazează în Academie » Regulamentul de Ordine Interioară este drastic. „Ușa camerei nu se încuie”
Horoscop rune Mihai Voropchievici pentru săptămâna 9 – 15 septembrie 2024. Trei nativi au noroc cu carul, Gemenii dau lovitura
FANATIK.RO
Horoscop rune Mihai Voropchievici pentru săptămâna 9 – 15 septembrie 2024. Trei nativi au noroc cu carul, Gemenii dau lovitura
Rochia de mireasă a unei românce a devenit virală pe TikTok! 30.000 de oameni au reacționat când au văzut-o! FOTO
Unica.ro
Rochia de mireasă a unei românce a devenit virală pe TikTok! 30.000 de oameni au reacționat când au văzut-o! FOTO
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Orangesport.ro
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Produsul cu care România deţine supremaţia în UE şi în ţările arabe. 23% din consum e asigurat de fermierii români
Observatornews.ro
Produsul cu care România deţine supremaţia în UE şi în ţările arabe. 23% din consum e asigurat de fermierii români
Horoscop 7 septembrie 2024. Racii au parte de un context care le permite să se ocupe cu ceva ce le place foarte mult și să învețe din ceea ce fac
HOROSCOP
Horoscop 7 septembrie 2024. Racii au parte de un context care le permite să se ocupe cu ceva ce le place foarte mult și să învețe din ceea ce fac

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI