Relatarea războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 922 | Atac cu rachete asupra Kievului. Explozie puternică și incendiu la Harkov

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Președintele Finlandei: Situația din Ucraina este critică, dar mai bună decât în urmă cu trei luni

Președintele Finlandei, Alexander Stubb, consideră că situația războiului din Ucraina este critică pentru Kiev, dar acum este mai bună pentru Ucraina decât în ​​urmă cu trei luni.

„Situația este critică, dar pentru Ucraina starea de lucruri arată mai bine decât acum trei luni”.

Potrivit președintelui finlandez, este dificil de estimat când se va încheia războiul, care durează de mai bine de 2 ani și jumătate.

Alexander Stubb a menționat ca un moment pozitiv că au început discuțiile despre pace.

„Vom continua să sprijinim Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a asigurat Alexander Stubb.

Acesta a subliniat că Finlanda și-a ales partea, ceea ce îngreunează sarcina de a deveni mediator în cadrul negocierilor.

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Comandantul forțelor ucrainene: „În direcția atacului principal al inamicului, situația este dificilă”

Comandantul șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski a transmis că situația în direcția „atacului principal al inamicului” din regiunea Donețk, este dificilă.

Traian Băsescu vrea să desființeze o lege pentru a-și recupera privilegiile de fost președinte: „Parlamentul a introdus o formă de lustrație”
Recomandări
Traian Băsescu vrea să desființeze o lege pentru a-și recupera privilegiile de fost președinte: „Parlamentul a introdus o formă de lustrație”

„În direcția atacului principal al inamicului, situația este dificilă. Dar toate deciziile necesare la toate nivelurile sunt luate fără întârziere”, a precizat Oleksandr Sîrski.

Comandantul forțelor ucrainene a adăugat că, în ciuda faptului că inamicul are avantaj în numărul de arme și oameni, suferă pierderi semnificative.

Pe 30 august au avut loc 183 de ciocniri de luptă pe front, în principal 30 de atacuri au fost înregistrate în direcția Pokrovsk, 28 – în Kurakhivsk și 25 – în Kupiansk.

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Zeci de victime, după ce rușii au lovit orașul Harkov

În după-amiaza zilei de 1 septembrie, rușii au lovit orașul Harkov de zece ori. În urma atacului, cel puțin 28 de persoane au fost rănite au transmis Oleg Sinegubov , șeful administrației regionale și Igor Terekhov, primarul orașului.

Forțele Aeriene ucarinene au avertizat despre amenințarea unui atac cu rachete balistice. Potrivit primarului, un supermarket este în flăcări, iar medicii se numără printre răniți.

Adiministrația militară regională a transmis că infrastructura avariată include un centru comercial, o instalație de infrastructură sportivă și clădiri rezidențiale.

Ulterior, Igor Terekhov a raportat că 22 de oameni au fost răniți în cartierul Saltiv și alți șase în cartierul Nemișlian, inclusiv un copil de șase ani cu o reacție acută de stres.

Vladimir Putin a minimalizat incursiunea ucraineană în Kursk în fața poporului. Explicațiile unui reputat sociolog: societatea rusă, „amorțită emoțional”
Recomandări
Vladimir Putin a minimalizat incursiunea ucraineană în Kursk în fața poporului. Explicațiile unui reputat sociolog: societatea rusă, „amorțită emoțional”
01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Kremlinul spune că Donald Trump nu poate face pace în Ucraina în 24 de ore, așa cum a promis dacă e ales președintele Americii: „E de domeniul fanteziei”

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a pus sub semnul întrebării capacitatea lui Donald Trump de a rezolva conflictul din Ucraina în 24 de ore, chiar dacă acesta ar fi ales președinte al SUA, scrie agenția rusă de presă de stat TASS.

Mai multe detalii: Kremlinul spune că Donald Trump nu poate face pace în Ucraina în 24 de ore, așa cum a promis dacă e ales președintele Americii: „E de domeniul fanteziei”

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Drona cu care Ucraina bagă groaza în Rusia: Palianîția, noua armă ucraineană care ar putea schimba soarta războiului

Ucraina a dezvăluit o nouă armă de producție proprie, denumită Palianîția, o «dronă-rachetă» cu rază lungă de acțiune. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat prima utilizare cu succes a acesteia împotriva forțelor ruse de Ziua Independenței Ucrainei, în urmă cu o săptămână, informează Meduza, care preia Novaya Gazeta Europe.

Mai multe detalii: Drona cu care Ucraina bagă groaza în Rusia: Palianîția, noua armă ucraineană care ar putea schimba soarta războiului

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Cel mai mare raid aerian al Ucrainei, de la începutul războiului: 158 de drone au atacat 16 regiuni din Rusia, în aceeași noapte

Ciclonul Boris a făcut ravagii în Europa. Râuri ieșite din matcă, orașe inundate, oameni evacuați cu elicopterele armatei, morți și dispăruți | VIDEO
Recomandări
Ciclonul Boris a făcut ravagii în Europa. Râuri ieșite din matcă, orașe inundate, oameni evacuați cu elicopterele armatei, morți și dispăruți | VIDEO

Ministerul rus al Apărării și autoritățile regionale au aunțat că dronele ucrainene au atacat 16 regiuni din Rusia în noaptea de 1 septembrie. Potrivit ministerului, sistemele de apărare aeriană au distrus și interceptat 158 de drone în 15 regiuni, inclusiv 46 în regiunea Kursk, 34 în Briansk, 28 în Voronezh și 14 în Belgorod, scrie portalul independent rusesc Meduza.

Mai multe detalii: Cel mai mare raid aerian al Ucrainei, de la începutul războiului: 158 de drone au atacat 16 regiuni din Rusia, în aceeași noapte

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Telegram, instrumentul-cheie al armatei ruse în războiul din Ucraina. De ce continuă Moscova să se bazeze pe o aplicaţie civilă

Arestarea în Franţa a patronului francezo-rus al Telegram Pavel Durov a relansat dezbaterea în Rusia cu privire la rolul aplicației de mesagerie Telegram în războiul din Ucraina, după ce în luna iulie Duma de Stat a adoptat o lege care prevede noi pedepse pentru soldații care utilizează dispozitive „civile” în timpul misiunilor, transmite Meduza.

Mai multe detalii: Telegram, instrumentul-cheie al armatei ruse în războiul din Ucraina. De ce continuă Moscova să se bazeze pe o aplicaţie civilă

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Ucraina lansat un atac cu drone asupra Moscovei şi a altor regiuni ruse

Ucraina a lansat un atac cu drone împotriva Moscovei şi a altor regiuni ruse în noaptea de sâmbătă spre duminică, au declarat oficiali ruşi, citaţi de Reuters, relatează News.ro.

Cel puţin cinci drone care se îndreptau spre Moscova au fost doborâte deasupra periferiilor capitalei ruse, a declarat pe Telegram primarul oraşului, Serghei Sobianin.

De asemenea, aproximativ 26 de drone lansate din Ucraina au fost distruse deasupra regiunii Briansk din sud-vestul Rusiei, a anunţat guvernatorul regional Alexander Bogomaz pe Telegram.

Peste 10 drone au fost distruse deasupra regiunii Voronej, iar altele au fost doborâte deasupra regiunilor Kursk, Lipetsk, Ryazan şi Tula, au declarat guvernatorii acestor regiuni.

Până în prezent nu au fost raportate victime sau pagube, au declarat oficialii. Reuters nu a fost în măsură să verifice independent aceste informaţii.

Mai multe detalii: Ucraina a atacat Moscova cu drone, inclusiv o rafinărie uriașă de la periferia capitalei Rusiei

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Zelenski face presiuni asupra SUA pentru a aproba atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a intensificat, sâmbătă, presiunile asupra Statelor Unite pentru a permite Ucrainei să efectueze atacuri împotriva ţintelor militare aflate în interiorul teritoriului rus, relatează Reuters, citat de News.ro.

Washingtonul a acordat Kievului un ajutor militar de peste 50 de miliarde de dolari (45 de miliarde de euro) începând din 2022, însă utilizarea armelor americane este permisă doar pe teritoriul ucrainean sau pentru operaţiuni de apărare transfrontaliere.

Volodimir Zelenski consideră că atacurile ruseşti cu bombe ghidate, precum cel care a lovit vineri un bloc de locuinţe din Harkov, pot fi evitate doar „prin lovirea aerodromurilor militare ruseşti, a bazelor lor şi a logisticii terorii ruseşti”.

„Avem nevoie de capacităţi pentru a proteja cu adevărat şi pe deplin Ucraina şi ucrainenii”, a declarat el, adresându-se Statelor Unite, Franţei, Marii Britanii şi Germaniei.

„Avem nevoie atât de autorizarea capacităţilor cu rază lungă de acţiune, cât şi de rachetele şi proiectilele voastre cu rază lungă de acţiune”, a spus el.

Se aşteaptă ca Volodimir Zelenski să îşi prezinte din nou argumentele atunci când se va deplasa în Statele Unite luna viitoare pentru a prezenta un plan de victorie preşedintelui Joe Biden şi pentru a participa la reuniunile Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York.

31 aug. - Acum 2 saptamani
31-08-2024

109 de ciocniri pe front, în ultimele 24 de ore

Pe front, de la începutul zilei de sâmbătă, au fost înregistrate 109 ciocniri de luptă, cele mai numeroase în direcțiile Pokrovsk și Kurakhiv, a transmis Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei într-un comunicat pe  Facebook.

„De la începutul zilei, rușii au continuat acțiunile ofensive, numărul ciocnirilor de luptă pe toată linia frontului crescând la 109. Cele mai active trupe rusești sunt în direcțiile Pokrovsk și Kurakhiv”, se arată în comunicat.

31 aug. - Acum 2 saptamani
31-08-2024

Apărarea aeriană a distrus 24 de drone rusești deasupra Ucrainei

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 24 din cele 52 de drone lansate de Rusia în timpul unor atacuri în cursul nopţii asupra a opt regiuni din Ucraina, au anunţat sâmbătă forţele aeriene, relatează Reuters.

Într-o declaraţie pe aplicaţia de mesagerie Telegram, forţele aeriene au precizat că 25 de drone Shahed au căzut singure şi alte trei au zburat spre Rusia şi Belarus. Nu au existat relatări despre persoane rănite în atacuri sau despre pagube majore.

Ucraina foloseşte războiul electronic, precum şi grupuri mobile de vânătoare şi apărarea aeriană pentru a respinge atacurile frecvente cu drone şi rachete ruseşti.

Alertele aeriene au sunat de mai multe ori în cursul atacurilor cu drone din timpul nopţii, mulţi oameni grăbindu-se spre adăposturi.

În capitala Kiev, unde alertele au durat aproximativ patru ore, a fost al patrulea atac cu drone din această săptămână, au declarat oficialii. Toate dronele care vizau oraşul au fost doborâte şi nu au fost raportate pagube majore, au precizat oficiali ai oraşului Kiev.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât, de asemenea, drone ruseşti în regiunile Poltava, Cerkasî, Kirovohrad şi Dnipropetrovsk din centrul Ucrainei, în regiunile Cernigov şi Sumî din nord şi în regiunea Mîkolaiiv (Nikolaev) din sud.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”
Știrileprotv.ro
Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Viva.ro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
A prins-o ploaia și toată lumea i-a văzut părul natural. Bianca Drăgușanu: „Așa mă transform când mă prinde ploaia”
Libertateapentrufemei.ro
A prins-o ploaia și toată lumea i-a văzut părul natural. Bianca Drăgușanu: „Așa mă transform când mă prinde ploaia”
Acesta este “Drumul binelui” din România. Locul fascinant, inclus în patrimoniul UNESCO, pe care toți călătorii ar trebui să-l vadă măcar o dată în viață
FANATIK.RO
Acesta este “Drumul binelui” din România. Locul fascinant, inclus în patrimoniul UNESCO, pe care toți călătorii ar trebui să-l vadă măcar o dată în viață
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
GSP.RO
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
Regula neștiută din trafic. Mulți șoferi sunt induși în eroare în această situație, iar accidente grave se pot produce
FANATIK.RO
Regula neștiută din trafic. Mulți șoferi sunt induși în eroare în această situație, iar accidente grave se pot produce
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Descoperirea incredibilă făcută de un şofer de TIR în timp ce se plimba pe câmp, în Ghimpeţeni. Vestea s-a răspândit repede în comună
Observatornews.ro
Descoperirea incredibilă făcută de un şofer de TIR în timp ce se plimba pe câmp, în Ghimpeţeni. Vestea s-a răspândit repede în comună
Horoscop 16 septembrie 2024. Peștii s-ar putea să observe că s-a produs o dezamorsare a tensiunii interioare în care au trăit de mult timp
HOROSCOP
Horoscop 16 septembrie 2024. Peștii s-ar putea să observe că s-a produs o dezamorsare a tensiunii interioare în care au trăit de mult timp

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI