Relatarea războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 923 | Putin, în vizită în Mongolia. Atac asupra Zaporojie: cel puțin doi morți și doi răniți

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

Rușii anunță că au preluat controlul unui sat din regiunea Donețk

Trupele ruse au preluat controlul asupra satului Skuchne din regiunea Donețk, a informat, luni, Ministerul rus al Apărării.

„Ca urmare a acțiunilor active ale unităților grupului de trupe Centru, satul Skuchne din Republica Populară Donețk a fost eliberat”, a transmis Ministerul rus al apărării.

Potrivit comunicatului armatei ruse, au fost efectuate atacuri asupra forțelor ucrainene în zona așezărilor Dzerjinsk, Nelepovka, Selidovo, Grodovka, Zhuravka, Zavetnoie și Memrik din Donețk.

Satul Skuchne este situat în districtul Pokrovsk, unde forțele ruse și-au accelerat înaintarea în ultimele săptămâni, notează Reuters.

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

182 de lupte de-a lungul frontului, situația cea mai tensionată în sectorul Pokrovsk

Un total de 182 de ciocniri de luptă de-a lungul liniei frontului în Ucraina s-a înregistat, luni, 1 septembrie, a anunțat Statul Major al armatei ucrainene.

Cel mai multe confruntări au avut loc în sectorul Povrovsk, unde apărătorii ucraineni au respins 63 de acțiuni ofensive ale forțelor ruse, în apropierea așezărilor Vozdvijenka, Zelene Pole, Kalinove, Hrodivka, Novohrodivka, Karlivka, Marinivka și Mikhailivka.

Via Transilvanica, descrisă de călătorii care au străbătut integral traseul de 1.400 de kilometri: „Vei afla poate că ești mai puternic decât credeai”
Recomandări
Via Transilvanica, descrisă de călătorii care au străbătut integral traseul de 1.400 de kilometri: „Vei afla poate că ești mai puternic decât credeai”
02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

Polonia are „datoria” să doboare rachete rusești deasupra Ucrainei, spune ministrul de externe Radoslaw Sikorski

Polonia are „datoria” să doboare, în ciuda opoziției NATO, rachetele rusești deasupra Ucrainei înainte de a intra în spațiul ei aerian, a declarat Radoslaw Sikorski, ministrul de externe de la Varșovia., conform Financial Times.

Radosław Sikorski a precizat că Varșovia are obligația de a asigura securitatea cetățenilor săi, indiferent de temerile că posibilele acțiuni ar putea implica Alianța Nord-Atlantică în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Mai multe detalii aici: Polonia are „datoria” să doboare rachete rusești deasupra Ucrainei, spune ministrul de externe de la Varșovia, Radoslaw Sikorski

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

Vladimir Putin le-a spus școlarilor, la o lecție deschisă: „Nu există țări ostile Rusiei”

Vladimir Putin le-a transmis elevilor de la Școala nr. 20 din Kîzîl, capitala Republicii Tuva, la granița cu Mongolia, că „nu există țări ostile Rusiei”, ci numai „elite care vor să o slăbească și să o împartă”. Liderul rus a făcut acest comentariu și multe altele într-o lecție deschisă, intitulată „Să vorbim despre lucruri importante”, pe care a ținut-o cu ocazia deschiderii noului an școlar în Rusia.

Industria auto, noua fabrică de șomeri a Europei. „Mai mulți producători se luptă pentru o plăcintă mai mică”
Recomandări
Industria auto, noua fabrică de șomeri a Europei. „Mai mulți producători se luptă pentru o plăcintă mai mică”

Încurcat de ofensiva ucraineană în regiunea rusă Kursk, care a marcat primele pierderi teritoriale ale Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial încoace, Vladimir Putin a trasat liniile propagandistice pe tema acestei evoluții a războiului într-o lecție deschisă ținută la Școala nr. 20 din Kîzîl înainte de a se duce în vizită în Mongolia.

Liderul de la Kremlin a prezentat incursiunea din Kursk drept o „provocare” menită să „oprească ofensiva rusă din Donbas”. „Dar această încercare a eșuat”, a susținut el.

Evocând situația elevilor Kursk, Briansk și Belgorod, trei regiuni vecine cu Ucraina, Putin a dat asigurări că „forțele armate ruse vor face totul” pentru ca „viețile lor să revină la normal”.

El i-a catalogat „bandiți” pe soldații ucraineni implicați în ofensiva din Kursk și a apreciat că „faptele armatei ruse din cursul operațiunii speciale” – așa cum numește Kremlinul războiul din Ucraina – „merită să fie scrise în cărți”.

Mai multe detalii aici: Vladimir Putin le-a spus școlarilor, la o lecție deschisă: „Nu există țări ostile Rusiei”

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

Rusia a stins incendiul izbucnit la un depozit de petrol din sudul țării la două săptămâni după un atac ucrainean cu dronă

Asistenții maternali, condiție nouă pentru a putea activa. Dramele pe care le poate naște modificarea: „Ne gândim la interesul superior al copilului”
Recomandări
Asistenții maternali, condiție nouă pentru a putea activa. Dramele pe care le poate naște modificarea: „Ne gândim la interesul superior al copilului”

Incendiul de la o instalație de stocare a petrolului din regiunea Rostov din sudul Rusiei a fost stins la două săptămâni după ce a fost declanșat de o lovitură ucraineană cu dronă, a transmis luni, 2 septembrie, presa de stat rusă, care citează serviciile de urgență, relatează publicația independentă The Moscow Times.

Armata ucraineană a revendicat atacul din 18 august asupra depozitului de petrol Kavkaz din orașul Proletarsk, despre care afirmă că a furnizat combustibil armatei ruse.

Atacul a declanșat un incendiu care a afectat 10.000 de metri pătrați, rănind zeci de pompieri și distrugând câteva zeci dintre cele 74 de rezervoare de combustibil ale amplasamentului.

Mai multe detalii aici: Rusia a stins incendiul izbucnit la un depozit de petrol din sudul țării la două săptămâni după un atac ucrainean cu dronă

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

Rusia își va modifica doctrina nucleară

Rusia își va modifica doctrina nucleară, a avertizat duminică viceministrul de externe Serghei Riabkov, oferind drept pretext „acțiunile Occidentului în conflictul din Ucraina”, relatează Reuters, potrivit challenges.fr.

Serghei Riabkov nu a precizat în ce va consta modificarea doctrinei nucleare a Rusiei. Actuala doctrină, valabilă din 2020, prevede recurgerea la arma atomică în caz de atac nuclear sau atac convențial al unui „inamic” susceptibil să amenințe existența Federației Ruse.

Deși a lansat războiul din Ucraina fără să fi fost provocată, Rusia își motivează, printre altele, acțiunile din țara vecină ca un efort de apărare împotriva Occidentului. Pe acest fundal, oficialii ruși au făcut mai multe declarații privind modificarea doctrinei nucleare, dar până acum nu au fost atât de categorice precum cea a lui Riabkov de duminică.

Mai multe detalii aici: Rusia își va modifica doctrina nucleară. Demersul este „într-un stadiu avansat”, spune Serghei Riabkov

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

SUA se îndoiesc că prăbușirea avionului F-16 din Ucraina a fost provocată de un sistem Patriot

Pentagonul consideră că este puțin probabil ca avionul de luptă F-16 care s-a prăbușit recent în Ucraina să fi fost doborât de un foc ucrainean, au declarat doi înalți oficiali militari americani pentru The New York Times, relatează publicația independentă The Moscow Times.

Oficialii au spus că anchetatorii americani și ucraineni analizează alte posibilități, inclusiv o defecțiune tehnică și o eroare de pilotaj.

Avionul F-16 s-a prăbușit în timpul unui atac masiv cu rachete din Rusia, pe 26 august. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmist că aeronava de fabricație americană a fost folosită pentru a respinge atacul împreună cu unități de rachete antiaeriene.

În timpul deplasării către una dintre ținte, contactul a fost pierdut cu una dintre aeronave. După cum s-a dovedit mai târziu, avionul s-a prăbușit, iar pilotul său, Oleksandr Mes, a murit.

Mai multe detalii aici: SUA se îndoiesc că prăbușirea avionului F-16 din Ucraina a fost provocată de un sistem Patriot al Kievului

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

Explozie puternică și incendiu la Harkov în urma unui atac cu rachetă

O explozie puternică a rezultat în urma unui atac cu rachete asupra orașului Harkov, care a mai fost bombardat vineri și duminică. Explozia, auzită în cartierul industrial al orașului, a fost urmată de un incendiu, relatează publicația ucraineană Zerkalo Nedeli.

„O nouă explozie în Harkov – în oraș sau în împrejurimile sale. Stabilim”, a reacționat inițial primarul Ihor Terehov.

Ulterior, la ora locală 06.05, edilul Terehov a precizat că un incendiu a izbucnit într-o grădină din cartierul industrial al orașului din cauza „unei lovituri cu o rachetă” al cărei tip urmează să fie stabilit.

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

Atac cu rachete în Kiev: cel puțin doi răniți

Rusia a atacat capitala Ucrainei cu rachete noaptea trecută, iar resturile căzute de la rachetele doborâte au rănit cel puţin două persoane, au provocat incendii şi au deteriorat case şi infrastructura, au declarat oficialii, potrivit agenției de presă Reuters, preluată de news.ro.

Unităţile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus mai mult de 10 rachete de croazieră şi aproape 10 rachete balistice, a precizat administraţia militară a oraşului pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Alerte de raid aerian au fost emise în întreaga Ucraină timp de aproape două ore înainte ca forţele aeriene să declare cerul liber la ora 03:30 GMT. Polonia, ţară vecină membră NATO, a activat avioane poloneze şi aliate pentru a-şi menţine spaţiul aerian în siguranţă în timpul atacurilor.

O cazangerie de la o uzină de apă din Kiev a fost parţial avariată, la fel ca şi intrarea într-o staţie de metrou care serveşte drept adăpost în districtul Sviatoșînkskîi, a transmis primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe Telegram, adăugând că staţia funcţionează în continuare. În cartier se află universităţi şi şcoli.

Cel puţin două persoane au fost rănite în urma atacului, a declarat Kliciko. Maşinile au fost incendiate în tot oraşul, precum şi o clădire nerezidenţială din districtul Șevcenkivski, a adăugat el.

Serviciile de urgenţă s-au deplasat, de asemenea, în districtele Sviatoșînkskîi, Holosiivski şi Solomianski, unde au căzut resturi din rachetele distruse, a adăugat Kliciko.

În Solomianski se află o gară importantă şi principalul aeroport din Kiev. Cartierul istoric Sviatoșînkskîi se află la marginea de vest a oraşului, în timp ce Holosiivski este în sud-vestul acestuia.

Atacul a avut loc la exact o săptămână după ce Moscova a lansat peste 200 de rachete şi drone asupra Ucrainei, omorând şapte persoane şi lovind instalaţii energetice din întreaga ţară, în ceea ce Kievul a numit atacul „cel mai masiv” al războiului.

02 sept. - Acum 2 saptamani
02-09-2024

Ucrainenii l-au identificat pe colonelul care a comandat bombardarea Harkovului, pe 30 august: șase morți, peste 100 de victime

Un colonel rus acuzat deja de încălcarea legilor și obiceiurilor războiului a fost identificat drept comanditarul atacului cu bombe ghidate care a provocat moartea a șase civili și peste 100 de victime pe 30 august în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, relatează focus.ua.

Potrivit OSINT-Bees, un grup de monitorizare a războiului din Ucraina din surse deschise, ordinul de atac asupra Harkovului a fost dat de colonelul Aleksei Loboda, originar din Voronej.

„OSINT-Bees l-a identificat pe un criminal de război major – colonelul Aleksei Gennadievici Loboda, născut pe 20.06.1978, în Voronej. Atacul de ieri (30.08.24) cu KAB-uri asupra Harkovului este exact opera lui. El este persoana care a dat direct ordinul altor teroriști să omoare civili”, afirmă OSINT-Bees.

Mai multe detalii aici: Ucrainenii l-au identificat pe colonelul care a comandat bombardarea Harkovului, pe 30 august: șase morți, peste 100 de victime

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Rachetele rusești amenință dominația tancurilor americane, dar inovațiile inspirate de Tesla ar putea fi soluția salvatoare

Când a început cel de-al Doilea Război Mondial, în 1939, tancurile cântăreau doar cinci tone. În prezent, versiunea M1A2 a tancului Abrams ajunge la aproximativ 70 de tone. Acest lucru le permite tancurilor americane să aibă o putere de foc impresionantă și un blindaj pe măsură, dar vehiculele grele distrug drumurile asfaltate, rămân blocate în noroi și sunt greu de transportat pe câmpul de luptă, relatează Popular Mechanics.

„Tancul Abrams nu își mai poate crește capacitățile fără a adăuga greutate și trebuie să-i reducem amprenta logistică”, a declarat, în 2023, generalul-maior Glenn Dean, ofițerul executiv al programului armatei americane pentru sistemele de luptă la sol.

Aspectul de transportabilitate este crucial pentru națiunile expediționare precum SUA și Marea Britanie, care își duc războaiele în străinătate, ceea ce înseamnă că vehiculele lor blindate trebuie să fie transportate de avioane și nave de marfă.

Mai multe detalii aici: Rachetele rusești amenință dominația tancurilor americane, dar inovațiile inspirate de Tesla ar putea fi soluția salvatoare

01 sept. - Acum 2 saptamani
01-09-2024

Președintele Finlandei: situația este critică, dar mai bună decât în urmă cu trei luni

Președintele Finlandei, Alexander Stubb, consideră că situația războiului din Ucraina este critică pentru Kiev, dar acum este mai bună pentru Ucraina decât în ​​urmă cu trei luni.

„Situația este critică, dar pentru Ucraina starea de lucruri arată mai bine decât acum trei luni”.

Potrivit președintelui finlandez, este dificil de estimat când se va încheia războiul, care durează de mai bine de 2 ani și jumătate.

Alexander Stubb a menționat ca un moment pozitiv că au început discuțiile despre pace.

„Vom continua să sprijinim Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a asigurat Alexander Stubb.

Acesta a subliniat că Finlanda și-a ales partea, ceea ce îngreunează sarcina de a deveni mediator în cadrul negocierilor.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (7)

Alex.59   •   03.09.2024, 09:21

Război în Ucraina ziua 922

PentruPace   •   02.09.2024, 13:03

Nu cred nicio iota ca Rusia a atacat civili. Propaganda ieftina impotriva Rusiei ptr spalatii pe creier si ***. Oare Nato a citit tratatul de la Minsk ?!????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

    Sfantul__Cuvios_Pafnutie   •   02.09.2024, 15:32

    PentruPace   •  02.09.2024, 13:03

    Nu cred nicio iota ca Rusia a atacat civili. Propaganda ieftina impotriva Rusiei ptr spalatii pe creier si ***. Oare Nato a citit tratatul de la Minsk ?!????

    Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

    Nu, Rusia a SALVAT civili. Sau na, dacă nu i-a putut salva fizic, măcar le-a salvat sufletele, scăpându-i de chinurile unei vieți sub fascism. Auzi, da' voi ați citit memorandumul de la Budapesta din 1994?

      Daniel_DNL   •   03.09.2024, 08:18

      Sfantul__Cuvios_Pafnutie   •  02.09.2024, 15:32

      Nu, Rusia a SALVAT civili. Sau na, dacă nu i-a putut salva fizic, măcar le-a salvat sufletele, scăpându-i de chinurile unei vieți sub fascism. Auzi, da' voi ați citit memorandumul de la Budapesta din 1994?

      Lumineaza-ma sfinte, spune-mi ce scrie acolo!!!

        VolodimirZelenski   •   03.09.2024, 14:17

        Daniel_DNL   •  03.09.2024, 08:18

        Lumineaza-ma sfinte, spune-mi ce scrie acolo!!!

        Ah, deci nu stii sa citesti.

      VolodimirZelenski   •   02.09.2024, 16:49

      Sfantul__Cuvios_Pafnutie   •  02.09.2024, 15:32

      Nu, Rusia a SALVAT civili. Sau na, dacă nu i-a putut salva fizic, măcar le-a salvat sufletele, scăpându-i de chinurile unei vieți sub fascism. Auzi, da' voi ați citit memorandumul de la Budapesta din 1994?

      Era scris memorandumul cu caractere chirilice?

        Sfantul__Cuvios_Pafnutie   •   02.09.2024, 17:31

        VolodimirZelenski   •  02.09.2024, 16:49

        Era scris memorandumul cu caractere chirilice?

        Fir-ar, nimeni nu s-a gândit la asta... Normal că nu puteau să respecte ceva scris cu litere latine, satanice, în loc de chirilica pură, pravoslavnică. Tot americanii-s de vină!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Denisa, una dintre cele două victime ale Şacalului, a fost înmormântată. Băiatul ei încă nu știe că mama lui a murit
Știrileprotv.ro
Denisa, una dintre cele două victime ale Şacalului, a fost înmormântată. Băiatul ei încă nu știe că mama lui a murit
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Viva.ro
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
A prins-o ploaia și toată lumea i-a văzut părul natural. Bianca Drăgușanu: „Așa mă transform când mă prinde ploaia”
Libertateapentrufemei.ro
A prins-o ploaia și toată lumea i-a văzut părul natural. Bianca Drăgușanu: „Așa mă transform când mă prinde ploaia”
Stațiunea din România, considerată un adevărat izvor de sănătate, de care mulți români au uitat. E printre cele mai bune din Europa, apele sale vindecătoare au primit cea mai mare recunoaștere internațională
FANATIK.RO
Stațiunea din România, considerată un adevărat izvor de sănătate, de care mulți români au uitat. E printre cele mai bune din Europa, apele sale vindecătoare au primit cea mai mare recunoaștere internațională
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
GSP.RO
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
Județul din România unde e bine să te muți astăzi pentru o viață liniștită și fericită. Se află într-o zonă istorică și spectaculoasă, are un potențial uriaș de dezvoltare, aici salariile cresc mereu
FANATIK.RO
Județul din România unde e bine să te muți astăzi pentru o viață liniștită și fericită. Se află într-o zonă istorică și spectaculoasă, are un potențial uriaș de dezvoltare, aici salariile cresc mereu
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
LIVE TEXT. Ore critice în Galaţi. Hidrologii au prelungit codul roşu de inundaţii, iar în Slobozia Conachi nivelul apei creşte de la o oră la alta
Observatornews.ro
LIVE TEXT. Ore critice în Galaţi. Hidrologii au prelungit codul roşu de inundaţii, iar în Slobozia Conachi nivelul apei creşte de la o oră la alta
Horoscop 15 septembrie 2024. Vărsătorii au parte de o zi pe gustul lor pentru că le aduce un sentiment de libertate de care le-a fost dor
HOROSCOP
Horoscop 15 septembrie 2024. Vărsătorii au parte de o zi pe gustul lor pentru că le aduce un sentiment de libertate de care le-a fost dor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI