Relatarea războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 932 | Un nou atac cu drone: 13 răniți și oraș rămas fără curent electric

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Washingtonul lucrează „de urgenţă” la cererile militare ale Ucrainei, promite Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken, aflat în vizită la Kiev, a promis miercuri că Statele Unite lucrează „de urgenţă” la cererile militare ale Ucrainei, care doreşte în special să poată lovi în profunzime teritoriul rus cu rachete occidentale, relatează AFP.

„Lucrăm de urgenţă pentru a continua să ne asigurăm că Ucraina dispune de ceea ce are nevoie pentru a se apăra eficient”, a declarat Blinken în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că preşedintele american Joe Biden şi prim-ministrul britanic Keir Starmer vor discuta împreună vineri aceste cereri.

Diplomatul american, care este însoţit de ministrul de externe britanic David Lammy, a declarat că va folosi această vizită pentru a afla direct de la preşedintele Volodimir Zelenski şi de la alte oficialităţi ucrainene care sunt actualele obiective ale Kievului în războiul contra Rusiei şi cu ce poate ajuta Washingtonul la realizarea lor.

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Zelenski: Nu există nicio confirmare că Rusia a folosit rachete iraniene împotriva Ucrainei

Daune de 10.000 de euro pentru un copil din Cluj accidentat la grădiniță: „Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România”
Recomandări
Daune de 10.000 de euro pentru un copil din Cluj accidentat la grădiniță: „Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România”

Nu există încă nicio dovadă că Rusia a folosit deja rachete balistice iraniene împotriva Ucrainei, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe 11 septembrie la Platforma Crimeei de la Kiev, transmite Kyiv Independent.

SUA au confirmat pe 10 septembrie că Iranul a furnizat Rusiei transporturi de rachete balistice cu rază apropiată Fath-360 ca un impuls pentru războiul împotriva Ucrainei.

„Am avertizat Teheranul în mod public, am avertizat Teheranul în privat, că luarea acestui pas ar fi o escaladare periculoasă”, a declarat secretarul de stat al SUA Antony Blinken. „Rusia a primit acum transporturi cu aceste rachete”, a spus acesta.

Zelenski a spus că a primit informații de la serviciile secrete occidentale despre livrările de rachete balistice iraniene către Moscova.

„Dar nu pot confirma utilizarea rachetelor deocamdată. Pot confirma doar când avem dovezi. Așa cum a fost cu Coreea de Nord”, a spus președintele ucrainean.

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Rusia anunță atacuri cu drone în regiunea Murmansk, la 1.500 km de Ucraina

Autoritățile regionale ruse au afirmat miercuri că regiunea Murmansk, situată în spatele Cercului Polar Arctic, a fost atacată de o dronă, fiind necesare restricții temporare de zbor, transmite Kyiv Independent.

Amenințarea unui general rus: „Lovim ținte militare din România, Polonia și Bulgaria, dacă Ucrainei i se va permite să tragă rachete cu rază lungă”
Recomandări
Amenințarea unui general rus: „Lovim ținte militare din România, Polonia și Bulgaria, dacă Ucrainei i se va permite să tragă rachete cu rază lungă”

Regiunea Murmansk se află la aproximativ 1 500 de kilometri de Ucraina și la granița Rusiei cu Finlanda și Norvegia.

Aceasta găzduiește baza aeriană Olenya, unde sunt staționate bombardierele strategice rusești utilizate în loviturile împotriva Ucrainei, precum și baza navală Severomorsk a Flotei ruse din Nord.

Guvernatorul regional, Andrey Chibis, a afirmat pe canalul său Telegram la ora locală 14:10 că trei drone au fost doborâte deasupra regiunii Murmansk. Aeroporturile din Murmansk și Apatity au fost închise temporar, a adăugat el.

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Civili morți și răniți, după ce rușii au bombardat un oraș din regiunea Donețk

În regiunea Donețk, rușii au ucis trei civili și au rănit alți cinci, în urma a două lovituri asupra orașului Kosteantînivk, a transmis, miercuri, Vadim Filașkin, șeful administrației militare regionale, relatează Ukrinform.

„Încă un bombardament asupra orașului Kosteantînivk – 1 mort și 5 răniți. Astfel, rușii au ucis astăzi 3 persoane și au rănit alte 5, în urma celor două lovituri asupra orașului. Toate serviciile responsabile lucrează la locul bombardamentului”, a scris Vadim Filașkin.

Situația de pe flancul stâng al grupării ucrainene din regiunea Kursk s-a înrăutățit, trupele ruse începând acolo operațiuni active de asalt, potrivit unor date publicate de proiectul analitic DeepState, relatează Rador Radio România.

Rușii au început în zona respectivă operațiuni active de asalt, transferând vehicule blindate, întâi peste râul Seim și, apoi, traversând râuri mai mici.

Generalul-maior Apti Alaudinov a declarat că Rusia a recucerit 10 așezări de la forțele ucrainene din regiunea Kursk, notează agenția de presă TASS.

„Situația este bună pentru noi”, a declarat Alaudinov, care este și director adjunct al departamentului militar-politic al Ministerului rus al Apărării, adăugând că forțele ruse au trecut la ofensivă.

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Antony Blinken și ministrul de externe al Marii Britanii, la Kiev

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken și ministrul de externe al Marii Britanii, David Lammy, au ajuns miercuri la Kiev într-o vizită comună, în timp ce Ucraina continuă să facă presiuni pentru a primi acceptul de a folosi împotriva Rusiei rachetele cu rază lungă de acțiune furnizate de cele două țări.

Blinken a spus că unul dintre obiectivele vizitei este „să audă direct de la conducerea ucraineană” despre „obiectivele lor și ce putem face pentru a sprijini aceste nevoi”.

Mai multe detalii: Șefii diplomațiilor din SUA și Marea Britanie, în vizită la Kiev, pe fondul cererilor de a permite lovituri în adâncime pe teritoriul Rusiei

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Spital din regiunea Cernihiv, bombardat de ruși

În dimineața zilei de 11 septembrie, ruși au bombardat cu artileria un spital din orașul Semenovka, regiunea Cernihiv, au anunțat Viaceslav Chaus, șeful administrației militare regionale, și Poliția Națională pe Telegram.

„Noaptea, inamicul a lovit cu artileria spitalul din Semenovka. Ferestrele au fost grav avariate și parțial a fost întreruptă alimentarea cu energie. Pacienții și membrii personalului nu au fost răniți”, a transmis Viaceslav Chaus.

Război în Ucraina, ziua 931 | Atac cu drone asupra mai multor regiuni din Ucraina. Pe front, rușii continuă ofensiva spre Pokrovsk

Poliția a clarificat că este vorba despre Spitalul Orășenesc Semenovsk. 

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Contraofensivă rusă în regiunea Kurs, susțin bloggerii miliari

Bloggerii militari proruși susțin că forțele Moscovei au lansat o contraofensivă în regiunea Kursk, unde trupele ucrainene au intrat în urmă cu mai bine de o lună, și că au început să recupereze teritorii ocupate de forțele Kievului, relatează agenția Reuters, citată de News.ro.

„În regiunea Kursk, armata rusă a lansat acţiuni contraofensive pe flancul vestic al inamicului, reducând zona de control ucraineană din apropierea frontierei de stat”, a precizat The Two Majors.

Mai multe detalii: Rusia a început o contraofensivă în Kursk și recuperează teritorii, afirmă bloggerii militari care susțin Moscova

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Armata rusă a pierdut peste 1.100 de soldați în Ucraina, într-o singură zi, potrivit Kievului

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, miercuri, într-un mesaj pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 628.930 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie.

Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 1.140 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană.

De asemenea, potrivit ucrainenilor, armata rusă a pierdut 8.642 de tancuri, 16.938 de blindate, 17.936 de sisteme de artilerie, 368 de avioane, 328 de elicoptere și 14.990 de drone de atac.

Război în Ucraina, ziua 931 | Atac cu drone asupra mai multor regiuni din Ucraina. Pe front, rușii continuă ofensiva spre Pokrovsk
11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

Atac de noapte al dronelor rusești, respins de ucraineni

 Trupele ruse au lansat mai multe grupuri de drone de atac în Ucraina în noaptea de marți spre miercuri. Armata ucraineană a raportat mai multe drone „Shahed” deasupra Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda. A fost dată alarma în regiunea Kiev, dar și în Sumî, Poltava, Zaporojie, Donețk, Dnepopetrovsk și Harkov.

„Deplasarea UAV-urilor inamice a fost înregistrată în regiunea Kiev, iar forțele de apărare aeriană lucrează în regiune”, au transmis autoritățile locale.

Acestea au îndemnat populația să nu fotografieze sau să filmeze activitatea apărării antiaeriene ucrainene, să nu neglijeze regulile de siguranță și să rămână în adăposturi până la finalul raidului aerian.

Potrivit armatei ucrainene,  trupele ruse au atacat Ucraina cu o rachetă balistică Iskander-M, două rachete ghidate antiaeriene S-300, 6 rachete antiradar Kh-31P și 25 de UAV-uri de atac de tip Shahed.

„Ca urmare a bătăliei antiaeriene, 20 de UAV-uri de atac au fost doborâte, iar 5 drone inamice au fost pierdute local pe teritoriul Ucrainei (nu au fost primite informații despre victime sau distrugeri)”, a transmis armata ucraineană într-un comunicat.

Aviația, forțele de rachete antiaeriene, grupurile mobile de foc și unitățile de război electronic ale Forțelor de Apărare ucrainene au fost implicate în respingerea atacului aerian al inamicului, a mai precizat armata ucraineană.

11 sept. - Acum 6 zile
11-09-2024

131 ciocniri pe front, în ultima zi

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că, în ultima zi, s-au înregistrat 131 de confruntări armate pe linia întregului front.

„Până în prezent, au avut loc 131 ciocniri de luptă. Cea mai fierbinte situație rămâne în direcțiile Pokrovsk și Kurahiv, iar inamicul este activ și în direcțiile Kupiansk, Lîman și Toreț”, a transmis armata ucraineană.

Cele 131 de confruntări s-au înregistrat pe 11 direcții, 60 dintre ele spre Pokrovsk și Kurahiv.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Alex.59   •   11.09.2024, 10:35

Război în Ucraina, ziua 931... ☹️

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Dezastrul lăsat în urmă de viiturile devastatoare în județele Galați și Vaslui. O femeie doarme în mașină de câteva zile
Știrileprotv.ro
Dezastrul lăsat în urmă de viiturile devastatoare în județele Galați și Vaslui. O femeie doarme în mașină de câteva zile
S-a aflat! Cine este și cu ce se ocupă fiul lui Nicolae Ciucă. Ștefăniță Ciucă lucrează într-un domeniu diferit față de tatăl său
Viva.ro
S-a aflat! Cine este și cu ce se ocupă fiul lui Nicolae Ciucă. Ștefăniță Ciucă lucrează într-un domeniu diferit față de tatăl său
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Ce conține, de fapt, șunca de pui vândută în supermarketuri. Mare atenție la aceste ingrediente
FANATIK.RO
Ce conține, de fapt, șunca de pui vândută în supermarketuri. Mare atenție la aceste ingrediente
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
GSP.RO
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
Ce trebuie să pui în must ca să nu fermenteze prea repede. Produsul care îl face să fie bun pentru o perioadă mai lungă
FANATIK.RO
Ce trebuie să pui în must ca să nu fermenteze prea repede. Produsul care îl face să fie bun pentru o perioadă mai lungă
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Cât câştigă un tânăr care nu a luat bacalaureatul, la primul său loc de muncă? "Sunt oameni la 40+ după ani de muncă care au același salariu"
Observatornews.ro
Cât câştigă un tânăr care nu a luat bacalaureatul, la primul său loc de muncă? "Sunt oameni la 40+ după ani de muncă care au același salariu"
Horoscop 17 septembrie 2024. Capricornii s-ar putea să se trezească cu provocări majore de la partenerii cei mai importanți
HOROSCOP
Horoscop 17 septembrie 2024. Capricornii s-ar putea să se trezească cu provocări majore de la partenerii cei mai importanți

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI