Relatarea LIVETEXT a războiului din Ucraina s-a mutat aici: Război în Ucraina, ziua 936.

15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

„Armata rusă a tras cel puțin șase rachete antitanc în Harkov”

„Operațiunea a fost efectuată de aviația tactică din cartierul Belgorod, cu bombe ghidate KAB-500S-E FAB 500. Mai mulți dintre cei 35 răniți sunt în stare gravă”, a precizat Volodimir Timoșko, șeful poliției regionale Harkov, citat de Suspilne.

„Armata rusă a tras cel puțin șase rachete antitanc în Harkov”, a insistat Oleg Sinegubov, șeful administrației militare regionale..

Viktor Zabașta, directorul Centrului pentru Asistență Medicală de Urgență, a declarat că printre răniți sunt și 3 copii. 12 persoane sunt internate.

15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

Atac rusesc la Harkov, cel puțin 33 de răniți

În urma atacurilor ruse de duminică asupra Harkovului, nord-estul țării, un bloc a fost avariată, iar cel puțin 33 de persoane, între care 3 copii, au fost rănite, potrivit primarului Ihor Terehov, relatează Ukrainska Pravda.

În imagini, se vede cum etajul 10 al unui bloc a luat foc, după ce a fost lovit. Incendiul s-a extins și la etajele la 9-12.

Suspilne relatează că exploziile au fost auzite atât în centrul orașului ​​Harkov, cât și în suburbii.

Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE
Recomandări
Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE

„Lumea trebuie să ne ajute la protejarea împotriva aviației militare ruse, care trage zeci de bombe aeriene dirijate care iau viața ucrainenilor în fiecare zi. Această teroare poate fi oprită. Dar pentru a opri teroarea, trebuie luate decizii care sunt necesare în mod obiectiv, numai determinarea poate pune capăt acestui război în mod corect”, a transmis președintele Volodimir Zelenski, solicitând, în continuare, ajutor militar.

15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

Rusia vrea să încheie războiul cu o victorie până în 2026, susţine Budanov, şeful spionajului ucrainean

Rusia vrea să pună capăt războiului cu Ucraina la sfârşitul lui 2025 sau începutul lui 2026 cu o victorie, deoarece din vara anului viitor va începe să aibă „probleme serioase” în economie şi va fi nevoie de o mobilizare care poate submina situaţia socio-politică din ţară, anunţă Kirilo Budanov, şeful serviciul de informaţii militare al Ucrainei, GRU, informează EFE, preluată de Agerpres.

Mai multe detalii: Rusia vrea să încheie războiul cu o victorie până în 2026, susţine Budanov, şeful spionajului ucrainean

15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

Armata ucraineană primește 18 obuziere Bohdana finanțate de Danemarca

Armata ucraineană a primit cele 18 obuziere autopropulsate Bohdana de fabricație ucraineană finanțate de Danemarca, a anunțat ministrul danez al apărării, Troels Lund Poulsen, potrivit The Kyiv Independent.

Întrecere de gogoși electorale ale candidaților la prezidențiale
Recomandări
Întrecere de gogoși electorale ale candidaților la prezidențiale

Bohdana este prima piesă de artilerie de producție ucraineană fabricată în calibrul de 155 mm conform standardelor NATO.

Ministrul a adăugat că producția internă de arme în Ucraina este mai ieftină și mai eficientă decât în Occident și a făcut apel la alte țări europene să facă același lucru.

Comanda pentru cele 18 unități de artilerie Bohdana a fost plasată în luna iulie a acestui an.

În iulie, Ministerul Industriilor Strategice a declarat că partenerii străini s-au angajat să investească aproximativ 675 de milioane de dolari în industria de apărare ucraineană pentru a înarma forțele Kievului.

15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

Doi civili uciși, zeci de case și o conductă de gaze, avariate, într-un atac rusesc asupra regiunii Herson

Forțele ruse au atacat duminică, 15 septembrie, regiunea Herson din sudul Ucrainei, două persoane fiind ucise și alte șapte, rănite, au anunțat autoritățile locale, citate de Ukrainska Pravda.

Atacul a vizat o instalație de infrastructură critică, instituții de învățământ și medicale, o fabrică, zone rezidențiale, în special două clădiri cu mai multe etaje și 22 de locuințe. De asemenea, au fost avariate o conductă de gaz, o anexă, un depozit și o mașină, precizează autoritățile din Herson.

Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române, instituția responsabilă de lucrările de amenajare contra inundațiilor: un condamnat penal care încasează 20.000 de lei pe lună
Recomandări
Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române, instituția responsabilă de lucrările de amenajare contra inundațiilor: un condamnat penal care încasează 20.000 de lei pe lună
15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

Ucraina anunță că a doborât o rachetă și zece drone lansate de Rusia în timpul nopții

Forțele aeriene ale Ucrainei anunță că au doborât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o rachetă ghidată Kh-59 și 10 drone de atac lansate de Rusia, relatează Ukrainska Pravda.

Rusia a lovit regiunea Odesa cu două rachete balistice Iskander-M din Crimeea și cu o rachetă aeriană ghidată Kh-59 din spațiul aerian al regiunii Zaporojie, precum și cu 14 drone Shahed de la Kursk și Chauda.

Apărarea aeriană a operat în regiunile Dnipropetrovsk, Sumî, Poltava și Mikolaiv, precizează armata ucraineană.

15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

Rusia spune că a fost atacată de 29 de drone ucrainene peste noapte

Ministerul rus al Apărării a anunțat duminică, 15 septembrie, că Rusia a fost atacată, în timpul nopții, de 29 de drone ucrainene și că toate au fost doborâte, relatează The Kyiv Independent, care precizează că nu a putut verifica aceste date și că partea ucraineană nu a comentat informațiile.

Potrivit autorităților ruse, 15 dintre drone au fost doborâte peste regiunea Briansk, cinci peste Kursk, patru peste Smolensk, două peste Oryol și câte una peste regiunile Belgorod, Kaluga și Rostov.

15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

SUA precizează că întârzierile în livrarea de arme către Ucraina sunt din cauza problemelor de logistică, nu a lipsei de voință

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat, în timpul unei intervenții video la conferința privind Strategia europeană de la Yalta, că întârzierile în aprovizionarea militară către Ucraina se întâmplă din cauza problemelor de logistică, nu a lipsei de voință, iar Kievul va primi un pachet de ajutor „semnificativ”, relatează serviciul BBC de limba rusă.

„Nu este o chestiune de voință politică. Aceasta este o chestiune de depășire a logisticii dificile și complexe. Dar, având în vedere cu ce se confruntă Ucraina, trebuie să facem mai mult și să o facem mai bine”, a spus Sullivan, anunțând un nou pachet de ajutor „semnificativ” până la sfârșitul lunii.

Oficialul american a mai afirmat că utilizarea armelor occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei rămâne subiectul unor „consultări intense” între aliați. Subiectul se va discuta și atunci când președintele american Joe Biden se va întâlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, care va participa la Adunarea Generală a ONU de la New York la sfârșitul lunii septembrie.

Zelenski a spus că intenționează să-i prezinte lui Biden planul său pentru câștigarea războiului cu Rusia.

„Cred că avem nevoie de o strategie cuprinzătoare pentru a câștiga acest război și asta este ceea ce președintele Zelenski spune că va aduce, așa că așteptăm cu nerăbdare să stăm și să vorbim cu el despre asta. Președintele Biden ar saluta această conversație”, a precizat Sullivan.

De asemenea, el a menționat că Joe Biden intenționează să folosească cele patru luni rămase din mandatul său la Casa Albă pentru a „pune Ucraina în cea mai bună poziție posibilă pentru a câștiga”.

15 sept. - Acum 3 zile
15-09-2024

Rusia a atacat de 40 de ori în direcția Pokrovsk, anunță Ucraina

În cursul zilei de sâmbătă, 131 de lupte au avut loc pe frontul din Ucraina, forțele ruse atacând cel mai mult în direcțiile Pokrovsk și Kurakhovsk, a transmis Statul Major al Forțelor Armate ucrainene, citat de Ukrainska Pravda.

„În ultimele 24 de ore, au avut loc 131 de lupte. Statul terorist a efectuat 63 de atacuri aeriene pe teritoriul ucrainean, aruncând 83 de KAB (bombe ghidate). În plus, invadatorii au folosit 580 de drone kamikaze pentru lovituri și au efectuat peste 3.300 de atacuri asupra pozițiilor trupelor ucrainene și a zonelor populate folosind diferite tipuri de arme”, se precizează în raportul Statului Major.

Forțele ruse își concentrează principalele eforturi pe direcția Pokrovsk, unde, sâmbătă, a atacat de 41 de ori unități ucrainene. De asemenea, forțele ucrainene precizează că apărătorii au respins 39 de atacuri inamice în direcția Kurakhovsk.

Totodată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Rusia a atacat Ucraina cu drone lansate din regiunile Kursk și Belgorod, precizează Forțele Aeriene ucrainene.

Au fost vizate regiunile Sumî, Poltava, Harkov, Mikolaiv, Cerkasî, Kiev și Cernihiv.

14 sept. - Acum 4 zile
14-09-2024

Atac ucrainean în regiunea Belgorod, cel puțin un mort și 10 răniți

Guvernatorul regiunii de graniță Belgorod, Viacheslav Gladkov, a declarat că ucrainenii au atacat la Șebekinski „pentru a doua oară într-o zi”, și sunt 5 răniți relatează Kommersant.

De asemenea, un proiectil a căzut pe tronsonul de drum Șebekino-Belgorod, iar trei bărbați și o femeie au fost răniți. O altă persoană a fost rănită în atacul cu drone de la Voznesenovka.

Potrivit oficialului, în satul Bezliudovka, o femeie a murit după ce casa ei a fost lovită de un obuz.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (3)

vudejea   •   15.09.2024, 18:04

Mai, o bomba aeriana dirijata zbura blocul ala sau facea un gauroi cat toate zilele...Iar ati dat cu rackete antiaeriene in propriile cladiri? Ce naiba de aiureala de articol e asta? Sa puna alte poze macar :))

    Sfantul__Cuvios_Pafnutie   •   16.09.2024, 19:37

    vudejea   •  15.09.2024, 18:04

    Mai, o bomba aeriana dirijata zbura blocul ala sau facea un gauroi cat toate zilele...Iar ati dat cu rackete antiaeriene in propriile cladiri? Ce naiba de aiureala de articol e asta? Sa puna alte poze macar :))

    Ca la Pentagon în 2001. Sau or fi folosit laserul american de pe orbită (ăla al lui Coandă, dat pe gratis de români) ca să le distrugă, ca la WTC? Vezi c-au zis și de rachete antitanc folosite de ruși, dar na, poate n-ai observat partea aia.

Alex.59   •   15.09.2024, 12:07

Război în Ucraina, ziua 935... 😑

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Se întorsese recent din Italia
Știrileprotv.ro
Bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Se întorsese recent din Italia
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Viva.ro
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
FANATIK.RO
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
Leonard Doroftei a povestit prin ce a trecut în Canada: „Aveam zile în care nu puteam să mănânc. Plecau târâș!”
GSP.RO
Leonard Doroftei a povestit prin ce a trecut în Canada: „Aveam zile în care nu puteam să mănânc. Plecau târâș!”
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au aceste obiecte în mașină. Ce spune Codul Rutier de fapt
FANATIK.RO
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au aceste obiecte în mașină. Ce spune Codul Rutier de fapt
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
Unica.ro
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Rată de 700 de lei la un credit de 25.000 de lei. Cât poate scădea după refinanţare
Observatornews.ro
Rată de 700 de lei la un credit de 25.000 de lei. Cât poate scădea după refinanţare
Horoscop 18 septembrie 2024. Racii este bine să nu se lase în voia emoțiilor mai intense decât de obicei, dar nici să nu exagereze cu rațiunea
HOROSCOP
Horoscop 18 septembrie 2024. Racii este bine să nu se lase în voia emoțiilor mai intense decât de obicei, dar nici să nu exagereze cu rațiunea

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI