10:52 – Acum o ora
20-09-2024

Rusia spune că apărarea sa antiaeriană a doborât opt drone ucrainene deasupra Belgorod

Ministrul rus al Apărării a informat vineri că apărarea antiaeriană a doborât joi noaptea opt drone ucrainene deasupra regiunii de graniţă Belgorod, informează EFE.

„Aseară a fost respinsă o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu drone împotriva unor ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, se arată în informarea ministerului rus.

Guvernatorul regiunii vecine Kursk, Alexei Smirnov, a raportat doborârea unei rachete ucrainene joi noaptea.

09:40 – Acum 3 ore
20-09-2024

Ursula von der Leyen a ajuns la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a ajuns, vineri dimineaţă, la Kiev, pentru a discuta despre sprijinul Europei, pregătirea pentru iarnă, apărare și progresul în ceea ce privește împrumuturile G7, transmite Reuters.

„A 8-a mea vizită la Kiev are loc în timp ce sezonul de iarnă începe în curând, iar Rusia continuă să ţintească infrastructura energetică. Vom ajuta Ucraina în eforturile sale curajoase. Am venit aici pentru a discuta despre sprijinul Europei. De la pregătirea pentru iarnă la apărare, la aderare şi la progresele privind împrumuturile G7”, a scris Von der Leyen pe X.

08:27 – Acum 4 ore
20-09-2024

Rușii au atacat regiunile Ucrainei cu drone noaptea trecută

Rusia a lansat un grup de drone de atac Shahed pe teritoriul Ucrainei, au anunțat forțele aeriene ucrainene.

Se raportează că începând cu ora 21:00 dronele au survolat regiunea Sumî în direcția orașului Romny.

„În jurul orei 21.30, Forțele Aeriene au raportat că două grupuri de „Shakhed” survolează deja Ucraina: unul își continuă mișcarea în sudul Oblastului Sumî, îndreptându-se spre Oblastul Poltava, celălalt se deplasează în sudul Oblastului Cernihiv, îndreptându-se spre sud-vest.

O alertă aeriană a fost declarată acum în Regiunea Sumi, Regiunea Cernihiv, Regiunea Poltava și Oblastul Kiev”, au anunțat forțele aeriene ucrainene.

07:40 – Acum 5 ore
20-09-2024

Zelenski spune că armata ucraineană a redus potențialul rusesc de a ataca pe frontul de est

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi seară că forțele ucrainene au redus potențialul trupelor ruse de a lansa atacuri în regiunea Donețk, pe frontul de est al războiului de peste 2 ani și jumătate, transmite Reuters.

Zelenski, vorbind în discursul său video adresat națiunii, după ce a discutat cu comandanții, a spus că armata face tot posibilul „pentru rezistența brigăzilor noastre de luptă”.

„În acest moment, Forțele de Apărare ucrainene au reușit să diminueze potențialul de asalt al ocupanților în regiunea Donețk”, a spus el.

Situația, a spus Zelenski, a rămas „critic de dificilă, cu bătălii grele în fiecare zi” în cele două sectoare ale frontului de est supuse celor mai multe atacuri rusești – în apropierea orașelor Pokrovsk și Kurakhove.

Operațiunea Ucrainei în regiunea Kursk din sudul Rusiei, lansată luna trecută, a reușit să determine armata rusă să redirecționeze resursele departe de frontul de est, a spus Zelenski.

Urmărește-ne pe Google News