10:40 – Acum 2 ore
23-09-2024

Nou bilanț al victimelor atacului din Zaporojie

Cel puțin 16 oameni au fost răniți în atac rusesc asupra regiunii Zaporojie din noaptea de 23 septembrie, potrivit unui nou bilanț anunțat de autorități, relatează The Kyiv Independent.

„16 persoane au fost rănite în urma atacului rusesc asupra centrului orașului Zaporojie. Patru dintre ei sunt internați în spital. Acestea sunt informațiile actualizate în acest moment. Patru femei sunt în stare moderată în spital. Alte victime sunt tratate la domiciliu. Au fost avariate 13 clădiri înalte, instituții de învățământ, proprietăți private, mașini, garaje și case”, a precizat guvernatorul Ivan Fedorov.

10:33 – Acum 2 ore
23-09-2024

Ucraina anunță că a doborât trei drone lansate de Rusia asupra teritoriului său

Teritoriul ucrainean a fost atacat, în noaptea de duminică spre luni, cu două rachete aeriene dirijate Kh-59/69 și patru drone Shahed, dintre care trei au fost distruse, au anunțat Forțele Aeriene ucrainene, citate de Ukrainska Pravda.

„Ca urmare a operațiunilor de luptă, apărarea aeriană a doborât trei UAV-uri inamice în regiunea Sumî. Țintele aeriene rămase – una Shahed și două rachete aeriene ghidate – nu și-au atins țintele din cauza contracarării active de către sistemele de război electronic ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei”, se precizează în mesajul Forțelor Aeriene.

07:27 – Acum 5 ore
23-09-2024

Volodimir Zelenski a vizitat o fabrică de muniție din Pennsylvania

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns duminică în Statele Unite, deplasare pe care a început-o cu o vizită la Uzina de muniție Scranton din Pennsylvania, care produce carcase pentru obuze pentru Ucraina, relatează serviciul de limbă rusă al BBC.

Zelenski a remarcat că la această uzină și la alte întreprinderi militare-industriale, SUA au crescut deja producția de mai multe ori și continuă să facă acest lucru, potrivit site-ului președinției ucrainene.

Uzina Scranton produce, printre alte tipuri de muniție, componente metalice pentru obuze de artilerie de 155 mm și obuze de mortier.

„Sunt 400 de oameni care lucrează aici. Mi-am dorit foarte mult să vin aici și să vă mulțumesc. 400 de oameni au salvat milioane de ucraineni. În numele meu și al tuturor oamenilor noștri, vă mulțumesc foarte mult. Ne-ați ajutat să facem față invaziei lui Putin”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU din Statele Unite și va prezenta „planul său câștigător” – o strategie de război cu Rusia – președintelui Joe Biden și se va întâlni, de asemenea, cu ambii candidați la președinție, Kamala Harris și Donald Trump.

07:04 – Acum 5 ore
23-09-2024

Atac rusesc asupra unui bloc de apartamente din Zaporojie

Nouă civili au fost răniți în atacul care a avut loc orașul ucrainean Zaporojie în noaptea de 23 septembrie, printre victime aflându-se și un copil, relatează The Kyiv Independent.

În urma loviturii, un bloc a fost distrus parțial, a anunțat guvernatorul Ivan Fedorov.

Grupurile de monitorizare au precizat că o bombă aeriană ghidată a fost folosită într-un atac în Zaporojie în aceeași noapte, susținând că aceasta a fost prima dată când o astfel de bombă a ajuns în această regiune.

The Kyiv Independent menționează că nu poate verifica imediat aceste date.

Într-o postare pe Telegram, Fedorov a precizat că explozia și fragmentele rezultate au deteriorat clădirile din apropiere, unde a izbucnit un incendiu.

22 sept. – Acum 14 ore
22-09-2024

Cinci victime după ce orașul Kramatorsk a fost bombardat de ruși

Trupele ruse au bombardat orașul Kramatorsk, regiunea Donețk, producând victime în rândul populației civile, a anunțat șeful administrației regionale, Vadim Filașkin.

„Orașul a intrat sub focul inamic în această seară (n.r. – duminică seară). Cinci persoane au fost rănite. Printre aceștia se numără și o tânără de 16 ani care se află în stare gravă”, a transmis Vadim Filașkin.

Urmărește-ne pe Google News