26 sept. - Acum 11 ore
26-09-2024

SUA extind pregătirea piloților ucraineni pentru avioanele F-16

Președintele american Joe Biden a anunțat că SUA vor sprijini pregătirea a încă 18 piloți ucraineni pentru avioanele de luptă F-16, în 2025, relatează Ukrainska Pravda.

„Pentru a dezvolta capacitățile Forțelor Aeriene Ucrainene, am îndrumat Departamentului Apărării să extindă pregătirea piloților ucraineni de F-16, inclusiv prin sprijinirea pregătirii a încă 18 piloți anul viitor”, a declarat Biden.

La începutul lunii septembrie, un prim grup de piloți ucraineni a început pregătirea teoretică pe avioanele de luptă F-16, în România, și ar putea trece la pregătirea practică în următoarele câteva luni.

26 sept. - Acum 11 ore
26-09-2024

Rusia anunță că a predat nouă copii rudelor lor din Ucraina

Este vorba despre opt băieți cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani și o fată în vârstă de 17 ani, a anunțat Comisarul pentru Drepturile Copilului, Maria Lvova-Belova, citată de serviciul de limba rusă al BBC. Predarea celor nouă minori s-a făcut cu medierea Qatarului.

„Reprezentanții țării participă la negocierile cu partea ucraineană, însoțesc copiii și rudele, suportă transportul și alte cheltuieli. Comitetul Internațional al Crucii Roșii, ombudsmanii regionali pentru copii, reprezentanți ai departamentelor relevante și agențiile de aplicare a legii participă, de asemenea”, a spus Lvova-Belova.

Șefa ANM, despre ciclonul care lovește România: „O prăbușire a regimului de temperaturi”. Zonele vizate de furtuni și ploi puternice
Recomandări
Șefa ANM, despre ciclonul care lovește România: „O prăbușire a regimului de temperaturi”. Zonele vizate de furtuni și ploi puternice

Până în prezent, 80 de copii din 62 de familii au fost reuniți cu rudele din Ucraina și țări terțe, iar 13 copii din opt familii s-au întors în Rusia.

26 sept. - Acum 13 ore
26-09-2024

Mesajul Ucrainei după ce Putin a anunțat schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei

Șeful Biroului Prezidențial al Ucrainei, Andrii Iermak, a numit propunerea președintelui rus Vladimir Putin de a schimba doctrina nucleară a Rusiei drept un „șantaj nuclear” și un act de „intimidare”, care „nu va funcționa”, relatează publicația independentă The Moscow Times.

„Pe lângă șantajul nuclear, Federația Rusă nu are nimic altceva, nici alte instrumente de intimidare a lumii. Aceste instrumente nu vor funcționa”, a scris oficialul ucrainean pe canalul său de Telegram.

Vladimir Putin a anunțat miercuri o serie de propuneri privind schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei, una dintre ele fiind aceea ca agresiunea unui stat non-nuclear cu sprijinul unei puteri nucleare să fie considerată un atac comun asupra Rusiei.

Mai multe detalii: Reacția Ucrainei la anunțul lui Putin privind schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei: „Nu va funcționa”

26 sept. - Acum 13 ore
26-09-2024

Propagandistul-șef al Kremlinului, Vladimir Soloviov, a vorbit despre „demisia comandantului suprem”

Marcel Ciolacu intră sigur în turul doi, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminică. Sondaj CURS
Recomandări
Marcel Ciolacu intră sigur în turul doi, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminică. Sondaj CURS

Vladimir Soloviov, considerat principalul propagandist al Kremlinului, a vorbit, în emisiunea sa de la postul de stat Russia-1, despre nevoia unei demisii, referindu-se la asediul „jenant” al ucrainenilor în regiunea rusă Kursk, relatează The-Sun și Blick.

„Nu este suficient să-i arestăm pe cei vinovați. Nu contează în ce minister se află sau ce titluri au. Nu contează ce culoare are pisica, atât cât timp cât prinde șoareci. Să trecem la soluții specifice. (…) Dacă este necesar ca Supremul să își dea demisia, să și-o dea! Nu e bine, pentru salariul meu, să vorbesc eu despre astfel de decizii”, a spus Soloviov.

Mai multe detalii: Reacția neașteptată a lui Vladimir Soloviov, considerat propagandistul-șef al Kremlinului: „Asta necesită demisia comandantului suprem” | VIDEO

26 sept. - Acum 13 ore
26-09-2024

Momentul în care operatorul unei drone cruță un soldat rus rănit

În imaginile care au fost filmate în regiunea Donbas din estul Ucrainei se vede cum operatorul dronei îi oferă soldatului rus rănit o șansă de supraviețuire. Videoclipul a fost difuzat de canalul de YouTube al Batalionul K-2 al Brigăzii 54 din armata ucraineană, preluat de Metro.

Imaginile nu pot fi verificate în mod independent.

Soldatul rus a supraviețuit după ce asupra lui au fost aruncate cinci grenade. Drona a fost dirijată pentru a-l găsi, iar în imagini, bărbatul poate fi văzut semnalând că are nevoie de apă și făcând un semn de rugăciune.

Proiectele-fantomă ale industriei autohtone de armament. Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Vorbim despre fonduri foarte mari”
Recomandări
Proiectele-fantomă ale industriei autohtone de armament. Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Vorbim despre fonduri foarte mari”

Drona eliberează, apoi, o sticlă de apă și o bucată de hârtie cu instrucțiuni despre cum să ajungă la liniile ucrainene.

Mai multe detalii: „Ai milă de mine!”. Filmare difuzată de ucraineni cu momentul în care operatorul dronei cruță un soldat rus rănit | VIDEO

26 sept. - Acum 13 ore
26-09-2024

SUA oferă un nou pachet de ajutor militar Ucrainei

Ucraina va primi un nou ajutor militar american în valoare de 375 de milioane de dolari, a anunțat Departamentul de Stat al SUA printr-un comunicat, relatează Agerpres.

Noul pachet destinat Ucrainei cuprinde muniţii, vehicule blindate (grele şi uşoare) şi rachete, se precizeaă în comunicat.

Mai multe detalii: Ucraina primește un nou ajutor militar din partea SUA. Pachetul de 375 de milioane de dolari include vehicule blindate și rachete

26 sept. - Acum 15 ore
26-09-2024

UE și peste 30 de țări au adoptat o declarație prin care sprijină redresarea Ucrainei

Peste 30 de țări și Uniunea Europeană au adoptat Declarația comună de sprijin pentru redresarea și reconstrucția Ucrainei în timpul unei întâlniri la New York din 25 septembrie, a anunțat Biroul Prezidențial al Ucrainei, relatează The Kyiv Independent.

Susținut în timpul reuniunii G7 și Ucrainei, documentul conține mai multe puncte, inclusiv contribuția la reconstrucția țării pe drumul său către aderarea la UE și furnizarea de aproximativ 50 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2024 în profituri din activele înghețate ale Rusiei.

Țările au precizat că, sprijinind colectiv reconstrucția Ucrainei, se vor asigura că Rusia nu va putea să-și atingă obiectivele, precum și să contribuie la stabilitatea postbelică a economiei Ucrainei, potrivit Președinției de la Kiev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că efortul va fi coordonat prin Platforma donatorilor ucraineni.

„Este absolut justificat ca cei care ne ajută să rezistăm acum să fie primii care vor beneficia împreună cu Ucraina de reconstrucția pe scară largă”, a declarat liderul ucrainean.

Costul estimat al redresării postbelice a Ucrainei a crescut la 486 de miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani, a declarat Banca Mondială în februarie. Kievul a căutat noi surse de venit, atât în țară, cât și în străinătate, pentru a acoperi aceste nevoi.

26 sept. - Acum 15 ore
26-09-2024

Atac cu rachete și drone asupra Odesei

Forțele ruse au lansat în timpul nopții un atac cu drone și rachete asupra regiunii Odesa din sudul Ucrainei. O persoană a fost ucisă, iar case și mașini au fost avariate, a anunțat guvernatorul Oleg Kiper, citat de Ukrainska Pravda.

„Noaptea, inamicul a atacat regiunea Odesa cu rachete și drone… În urma atacului cu rachete din regiunea Odesa, o femeie de 62 de ani a murit”, a precizat oficialul, pe Telegram.

Atacul cu drone nu s-a soldat cu victime.

26 sept. - Acum 17 ore
26-09-2024

Șapte persoane rănite în bombardamentele rusești asupra regiunii Zaporojie

În urma bombardamentelor nocturne, lansate de forțele Rusiei asupra regiunii ucrainene Zaporojie, șapte persoane au fost rănite, a anunțat joi dimineață șeful administrației regionale, Ivan Fedorov, citat de BBC.

Oficialul afirmă că a fost lovită o zonă rezidențială și o întreprindere industrială.

Patru femei, doi bărbați și un băiat de 14 ani au fost răniți, au fost avariate case și un bloc de locuințe.

26 sept. - Acum 18 ore
26-09-2024

Ministerul Apărării de la Moscova anunță că șapte drone ucrainene au fost doborâte în timpul nopții deasupra Rusiei

Șapte drone ucrainene au fost doborâte peste regiunile rusești din apropierea graniței de vest, în noaptea de miercuri spre joi, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, relatează de serviciul de limbă rusă al BBC, citând agențiile de presă ruse.

Patru dintre cele șapte drone au fost interceptate deasupra regiunii Belgorod, două lângă Briansk și una peste Kursk, a transmis ministerul.

26 sept. - Acum 18 ore
26-09-2024

Resturi de drone au distrus o casă și o conductă de gaze din Kiev

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de joi, 26 septembrie, la o clădire rezidențială din Kiev, în urma căderii unor fragmente de drone, relatează Ukrainska Pravda și serviciul de limbă rusă al BBC.

„Conform informațiilor preliminare, ca urmare a căderii de resturi, un incendiu a izbucnit la primul etaj al unei clădiri rezidențiale”, a transmis primarul Kievului, Vitali Klitschko pe Telegram.

Totodată, Administrația Miliatră a orașului a transmis că „forțele de apărare aeriană au înregistrat, în total, peste o duzină de drone inamice se îndreptau în direcția capitalei. (…) Aproximativ o duzină de drone de atac rusești au fost neutralizate”.

Aproximativ 20 de mașini au fost avariate, iar o conductă de gaze a fost depresurizată. Resturi de drone au căzut și în zona unei grădinițe, au transmis oficialii locali.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp
Știrileprotv.ro
Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp
Gabriela Cristea: „Trebuie să recunosc cinstit. Da, divorțul bate la ușă, asta este. Ce ți-e scris în frunte, ți-e pus...”. Ce se întâmplă în căsnicia ei cu Tavi Clonda
Viva.ro
Gabriela Cristea: „Trebuie să recunosc cinstit. Da, divorțul bate la ușă, asta este. Ce ți-e scris în frunte, ți-e pus...”. Ce se întâmplă în căsnicia ei cu Tavi Clonda
„A divorțat” Flick de prieteni din cauza soției? Primele declarații despre ruptura de Bendeac, Speak, Morar și Răzvan Popescu: „Dacă e să pierd prietenii ăștia pentru relația asta, nu am pierdut nimic”
Libertateapentrufemei.ro
„A divorțat” Flick de prieteni din cauza soției? Primele declarații despre ruptura de Bendeac, Speak, Morar și Răzvan Popescu: „Dacă e să pierd prietenii ăștia pentru relația asta, nu am pierdut nimic”
Comuna din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Aici sunt cei mai longevivi oameni din țara noastră
FANATIK.RO
Comuna din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Aici sunt cei mai longevivi oameni din țara noastră
„Ești și frumoasă, și bogată. Și ai și mașină de la Țiriac”. Mihaela Cambei a spus ce a făcut cu automobilul primit cadou
GSP.RO
„Ești și frumoasă, și bogată. Și ai și mașină de la Țiriac”. Mihaela Cambei a spus ce a făcut cu automobilul primit cadou
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
FANATIK.RO
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Cum arată rochia de 160 lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Unica.ro
Cum arată rochia de 160 lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Orangesport.ro
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Colegul tinerei care s-a sinucis după ce a fost chemată la birou dezvăluie ce practică adoptase compania
Observatornews.ro
Colegul tinerei care s-a sinucis după ce a fost chemată la birou dezvăluie ce practică adoptase compania
Horoscop 27 septembrie 2024. Leii sunt plini de energie și dornici să compenseze un anumit gol pe care-l simt de ceva timp
HOROSCOP
Horoscop 27 septembrie 2024. Leii sunt plini de energie și dornici să compenseze un anumit gol pe care-l simt de ceva timp

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI