11:49 - Acum 44 minute
27-09-2024

Rușii au atacat Ucraina cu 32 de drone și trei rachete, inclusiv una nord-coreeană

Cel puțin opt persoane au fost ucise, iar altele 49 rănite în atacul aerian masiv efectuat de ruși asupra Ucrainei. Explozii au fost raportate în regiunile Odesa, Dnipropetrovsk și Zaporojie.

Forțele ucrainene susțin că au doborât 24 din cele 32 de drone kamikaze de tip Shahed lansate de ruși. O dronă a fost „pierdută”, iar alta a intrat în spațiul aerian românesc, susțin acestea.

Rusia a lansat, de asemenea, o rachetă nord-coreeană Iskander M/KN-23 și două rachete de croazieră Kh-22.

Cel puțin trei civili au fost uciși, iar alții 14 răniți la Ismail. Alți patru civili au fost uciși în regiunea Donețk: doi la Torețk și câte unul în Ceasiv Iar, respectiv Siversk.

În plus, rușii au bombardat 24 de așezări din partea ucraineană a regiunii Herson, inclusiv orașul cu același nume. O persoană a fost ucisă, iar altele 19 rănite, relatează The Kyiv Independent.

Alte patru persoane au fost rănite în urma unui atac asupra sediului poliției din Krivîi Rîh, orașul natal al lui Volodimir Zelenski.

11:30 - Acum o ora
27-09-2024

Trei morți și 13 răniți lângă granița cu România

Trei civili au fost ucișii, iar alții 14 răniți în urma unui atac efectuat de ruși în noaptea de joi spre vineri asupra oraşului Ismail, situat pe brațul chilia al Dunării, la granița cu România, relatează Ukrainskaia Pravda.

Șefa ANM, despre ciclonul care lovește România: „O prăbușire a regimului de temperaturi”. Zonele vizate de furtuni și ploi puternice
Recomandări
Șefa ANM, despre ciclonul care lovește România: „O prăbușire a regimului de temperaturi”. Zonele vizate de furtuni și ploi puternice

Anunţul a fost făcut pe Telegram de Oleh Kiper, şeful administraţiei regionale din Odesa: „Dimineaţă, inamicul a recurs la terorizarea pe scară largă a oraşului Ismail. Ruşii au lansat drone de atac în sudul regiunii noastre. Activitatea forţelor de apărare aeriană a durat mult şi a fost asiduă. Din păcate, atacul a ucis trei persoane: două femei născute în 1934 şi 1955 şi un bărbat în vârstă de 73 de ani. 11 persoane au fost rănite, inclusiv un copil”.

„Până în prezent, ştim despre trei morţi şi 14 răniţi, inclusiv trei copii: doi băieţi de 3 şi 13 ani şi o fată de 14 ani. Informaţiile despre celelalte victime sunt în curs de clarificare”, a anunțat ulterior Biroul Procurorului General.

Mai multe detalii aici: Trei morți și 14 răniți în atacul rușilor la un kilometru de România

10:54 - Acum 2 ore
27-09-2024

Riscurile subliniate de serviciile secrete americane în cazul folosirii rachetelor occidentale pe teritoriul Rusiei

Kremlinul ar putea organiza un număr mare de acte de sabotaj în Europa și atacuri sângeroase asupra bazelor militare ale SUA și ale aliaților săi în cazul în care Ucraina va primi undă verde să folosească rachete occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor militare din Rusia, relatează The New York Times (NYT), care citează surse din serviciile secrete americane.

Ce am putut afla din scandalul PNL-PSD: întârzieri mari ale PNRR, proastă absorbție a fondurilor europene și o economie prost gestionată
Recomandări
Ce am putut afla din scandalul PNL-PSD: întârzieri mari ale PNRR, proastă absorbție a fondurilor europene și o economie prost gestionată

Conform surselor citate de NYT, Rusia își va intensifica actele de sabotaj asupra facilităților militare din Europa, inclusiv americane și NATO. Natura ascunsă a unor astfel de operațiuni, efectuate îndeosebi de Direcția Principală de Informații (GRU) de pe lângă Statul Major al armatei ruse, va reduce riscul unui conflict la scară largă.

În plus, potrivit surselor NYT, odată cu lansare primelor lovituri, armata rusă își va muta depozitele de muniție, posturile de comandă, elicopterele de atac și alte instalații vitale de luptă dincolo de raza de acțiune a rachetelor occidentale.

Mai multe detalii aici: Riscurile subliniate de serviciile secrete americane în cazul folosirii rachetelor occidentale pe teritoriul Rusiei

10:40 - Acum 2 ore
27-09-2024

Dezvăluirile tulburătoare ale unui soldat ucrainean care a slăbit 40 de kilograme în detenția rusă

Povești precum cea a soldatului ucrainean Olexii Anulia (30 de ani), care a fost prizonier al rușilor timp de 10 luni, între martie și decembrie 2022, sunt imposibil de înțeles. Și, totuși, trebuie spuse, pentru a documenta crimele de război și suferința incredibilă pe care le provoacă. Urmează o mărturie, citată de Bild și de portalul ucrainean Texty, cu detalii care vă pot afecta emoțional.

Proiectele-fantomă ale industriei autohtone de armament. Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Vorbim despre fonduri foarte mari”
Recomandări
Proiectele-fantomă ale industriei autohtone de armament. Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Vorbim despre fonduri foarte mari”

În războiul de agresiune, cei care cad în mâinile Rusiei suferă cel mai mult. Ceea ce trebuie să experimenteze în coloniile rusești este iadul pe pământ. Torturați sadic și sistematic, ce care apucă să fie eliberați se întorc distruși fizic și psihic.

„Cel mai rău a fost m-au forțat să-mi dau pantalonii jos și au încercat să mă violeze: «Ești împotriva homosexualilor, împotriva Europei?», au râs ei de mine”, mărturisește soldatul originar din Cernihiv.

În acel moment a început focul de artilerie și i-au dat drumul: „Unul dintre gardieni a spus că vor găsi pe altcineva care să fie mai atractiv. A doua zi am auzit că au abuzat pe altcineva”.

Mai multe detalii aici: Dezvăluirile tulburătoare ale unui soldat ucrainean care a slăbit 40 de kilograme în detenția rusă: „A venit un șobolan mic și am sărit pe el. Îl vânam de 4 luni”

09:45 - Acum 3 ore
27-09-2024

MApN face precizări despre situația de la granița României cu Ucraina

„Vineri, 27 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în proximitatea frontierei fluviale cu România, pe brațul Chilia al Dunării.

Ca urmare a detectării unor grupuri de drone care se apropiau de spațiul aerian al Ucrainei, în apropierea spațiului aerian al României, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea, fiind transmise, la ora 2.01, mesaje RO-Alert.

Pentru monitorizarea situației, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de pe Baza 86 Aeriană Borcea începând cu ora 1.52 și, ulterior, începând cu ora 3.22, încă două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliție Aeriană Extinsă, de pe Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Toate cele patru aeronave de luptă au aterizat pe bazele aeriene în jurul orei 4.00.

Pe parcursul acestui interval orar, sistemul de supraveghere radar al României a indicat posibilitatea ca una dintre dronele implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene să fi intersectat, în jurul orei 3.00, pentru o perioadă foarte scurtă, de sub trei minute, spațiul aerian național, în zona de frontieră cu Ucraina.

Din datele disponibile la acest moment, nu a fost semnalată existența unei zone de impact pe teritoriul național. Forțele Ministerului Apărării Naționale execută, începând din această dimineață, cercetări în zonă cu mijloace aeriene și cu echipe la sol.

MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, se arată în comunicat.

Mai multe detalii aici: Alertă emisă pentru județul Tulcea, după ce mai multe drone au fost reperate la granița Ucrainei cu România

07:30 - Acum 5 ore
27-09-2024

Alertă emisă pentru județul Tulcea, după ce un grup de drone a fost reperat la granița Ucrainei cu România

Structurile in România, cu rol de monitorizare și de apărare al spațiului aerian românesc, au reperat mai multe drone care vizau ținte din Ucraina aflate la graniță cu țara noastră.

Alerta a fost emisă de ISU în cursul nopții de joi către vineri, notează News.ro. Mesajul s-a adresat locuitorilor din nordul județului Tulcea.

Mai multe detalii aici: Alertă emisă pentru județul Tulcea, după ce un grup de drone a fost reperat la granița Ucrainei cu România

07:24 - Acum 5 ore
27-09-2024

Donald Trump îl primește pe Zelenski la Trump Tower din New York

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, a anunţat joi că urmează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, relatează AFP, potrivit news.ro.

„Aşa cum ştiţi, Zelenski a cerut să mă întâlnească. Îl voi întâlni mâine (vineri) dimineaţă, către ora (locală) 9.45 (16.45, ora României) la Trump Tower”, în New York, a anunţat el într-o alocuţiune de presă.

Această întâlnire între cei doi a făcut obiectul multor speculaţii în cursul acestei săptămâni.

Presa americană scrie că lui Donald Trump nu i-a plăcut un interviu acordat de către Volodimir Zelenski revistei The New Yorker, în care liderul ucrainean a declarat că miliardarul „nu ştie cu adevărat cum să oprească acest război”.

Candidatul republican a pretins, în numeroase rânduri, că va „rezolva” războiul între Rusia şi Ucraina „în 24 de ore”, fără  să spună vredată cum anume.

El a fost, în ultimele luni, extrem de critic faţă de miliardele de dolari cheltuite de către SUA în susţinerea Kievului împotriva Moscovei şi a îndemnat Europa „să mişte”.

Preşedintele ucrainean se afla joi la Washington, unde s-a întâlnit cu omologul său Joe Biden şi cu rivala lui Donald Trump în alegerile din 5 noiembrie, vicepreşedinta Kamala Harris.

Mai multe detalii aici: Volodimir Zelenski se întâlnește cu Donald Trump, vineri, la Trump Tower. „A cerut să mă întâlnească”

07:19 - Acum 5 ore
27-09-2024

Biden îi dă asigurări lui Zelenski, în Biroul Oval, că Rusia „nu va învinge” în Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a promis joi, în cursul unei vizite a omologului său ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă, că Rusia nu va învinge în Războiul din Ucraina, relatează AFP, potrivit news.ro.

Volodimir Zelenski nu a primit unda verde la care spera, însă nu va pleca de la Washington cu mâna goală.

„Rusia nu va învinge”, a declarat liderul american în Biroul Oval, cu 39 de zile înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, care se anunţă extrem de strânse şi de care depinde viitorul susţinerii Kievului.

În vederea „susținerii Ucrainei să învingă în acest război”, preşedintele american a anunţat joi dimineaţa o „creştere a ajutorul în vederea securităţii”, însă fără să menţioneze unda verde sperată de Kiev pentru ca să tragă către Rusia rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în SUA.

Volodimir Zelenski a salutat acest anunţ care va favoriza, în opinia sa, „victoria” ţării sale în fața Rusiei.

26 sept. - Acum 14 ore
26-09-2024

SUA extind pregătirea piloților ucraineni pentru avioanele F-16

Președintele american Joe Biden a anunțat că SUA vor sprijini pregătirea a încă 18 piloți ucraineni pentru avioanele de luptă F-16, în 2025, relatează Ukrainska Pravda.

„Pentru a dezvolta capacitățile Forțelor Aeriene Ucrainene, am îndrumat Departamentului Apărării să extindă pregătirea piloților ucraineni de F-16, inclusiv prin sprijinirea pregătirii a încă 18 piloți anul viitor”, a declarat Biden.

La începutul lunii septembrie, un prim grup de piloți ucraineni a început pregătirea teoretică pe avioanele de luptă F-16, în România, și ar putea trece la pregătirea practică în următoarele câteva luni.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp
Știrileprotv.ro
Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp
Gabriela Cristea: „Trebuie să recunosc cinstit. Da, divorțul bate la ușă, asta este. Ce ți-e scris în frunte, ți-e pus...”. Ce se întâmplă în căsnicia ei cu Tavi Clonda
Viva.ro
Gabriela Cristea: „Trebuie să recunosc cinstit. Da, divorțul bate la ușă, asta este. Ce ți-e scris în frunte, ți-e pus...”. Ce se întâmplă în căsnicia ei cu Tavi Clonda
„A divorțat” Flick de prieteni din cauza soției? Primele declarații despre ruptura de Bendeac, Speak, Morar și Răzvan Popescu: „Dacă e să pierd prietenii ăștia pentru relația asta, nu am pierdut nimic”
Libertateapentrufemei.ro
„A divorțat” Flick de prieteni din cauza soției? Primele declarații despre ruptura de Bendeac, Speak, Morar și Răzvan Popescu: „Dacă e să pierd prietenii ăștia pentru relația asta, nu am pierdut nimic”
Orașul din România unde e cel mai bine să trăiești astăzi. E într-o dezvoltare continuă, există numeroase locuri de muncă, iar aerul e foarte curat aici
FANATIK.RO
Orașul din România unde e cel mai bine să trăiești astăzi. E într-o dezvoltare continuă, există numeroase locuri de muncă, iar aerul e foarte curat aici
Propunerea neconvențională primită de Adelina Chivu de la Playboy: „Măi ... nu înțelege greșit”
GSP.RO
Propunerea neconvențională primită de Adelina Chivu de la Playboy: „Măi ... nu înțelege greșit”
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în mai multe orașe din România. Se oferă salarii bune și nu e nevoie de studii superioare pentru unele posturi
FANATIK.RO
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în mai multe orașe din România. Se oferă salarii bune și nu e nevoie de studii superioare pentru unele posturi
Românca Mădălina Ghenea, apariție de senzație la Săptămâna Modei din Milano! A purtat cea mai decupată rochie! FOTO
Unica.ro
Românca Mădălina Ghenea, apariție de senzație la Săptămâna Modei din Milano! A purtat cea mai decupată rochie! FOTO
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Orangesport.ro
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Colegul tinerei care s-a sinucis după ce a fost chemată la birou dezvăluie ce practică adoptase compania
Observatornews.ro
Colegul tinerei care s-a sinucis după ce a fost chemată la birou dezvăluie ce practică adoptase compania
Horoscop 27 septembrie 2024. Leii sunt plini de energie și dornici să compenseze un anumit gol pe care-l simt de ceva timp
HOROSCOP
Horoscop 27 septembrie 2024. Leii sunt plini de energie și dornici să compenseze un anumit gol pe care-l simt de ceva timp

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI