12:02 – Acum 18 minute
30-09-2024

Rușii au lansat 73 de drone și trei rachete

Kievul a fost atacat cu drone din mai multe direcții, timp de cinci ore, dar toate UAV-urile rușilor au fost respinse.

Pe de altă parte, Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene a anunțat că armata rusă a lansat 73 de drone de tip Shahed, precum și trei rachete de diferite tipuri. O rachetă și 67 de drone au fost doborâte peste regiunile Kiev, Cerkasî, Vinița, Kirovohrad, Jîtomir, Poltava, Cernihiv, Sumî, Harkiv, Dnipropetrovsk și Mîkolaiv.

Mai multe detalii aici: Rușii au atacat Kievul cu zeci de drone și rachete timp de cinci ore, dar n-au lovit nicio țintă în capitala Ucrainei

10:57 – Acum o ora
30-09-2024

Serviciile ucrainene de informații anunță asasinarea șefului centrului rusesc de drone, lângă Moscova

Colonelul rus Aleksei Kolomeițev, 51 de ani, responsabil de pregătirea operatorilor de drone, a fost asasinat, vineri, 27 septembrie, într-o „operațiune secretă” în regiunea Moscova, orchestrată de Ministerul ucrainean al Apărării al Ucrainei, relatează Novaia Gazeta, publicație rusească editată în exil, care citează Direcția Principală de Informații de la Kiev. Kremlinul, citat de Gazeta.ru, afirmă că Kolomeițev este în viață.

Mai multe detalii aici: Serviciile ucrainene de informații anunță asasinarea șefului centrului rusesc de drone, lângă Moscova, blogerii pro-Kremlin spun că este „sănătos”

07:25 – Acum 5 ore
30-09-2024

Alertă de raid aerian în estul Ucrainei

Kievul, regiunea înconjurătoare şi toată partea de est a Ucrainei au fost sub alertă de raiduri aeriene din jurul orei locale 01.00, luni, relatează Reuters, potrivit news.ro.

„Mai multe UAV (vehicule aeriene fără pilot) inamice sunt deasupra şi în apropierea capitalei”, a transmis Vitali Kliciko, primarul Kievului.

Forţele aeriene ale Ucrainei au precizat anterior pe Telegram că mai multe grupuri de drone ruseşti se îndreptau spre Kiev şi vestul Ucrainei. De asemenea, au declarat că au detectat lansarea mai multor bombe ghidate din părţile din Ucraina controlate de Rusia în jurul orei locale 04:40.

Moscova a lansat mai multe atacuri aeriene asupra Kievului şi Ucrainei pe parcursul lunii septembrie, vizând infrastructura energetică, militară şi de transport a ţării.

07:00 – Acum 5 ore
30-09-2024

Soldații ruși, bombardați de propria armată în timp ce se predau forțelor ucrainene

Imagini video distribuite pe canalele X și Telegram de armata ucraineană arată un grup de asalt rus format din șapte persoane care se predau și ridică mâinile în mod clar în timp ce ies de sub acoperirea frunzișului înainte de a se întinde cu fața în jos pe sol.

Dar se pare că comandanții lui Putin nu erau pregătiți să îi lase pe soldați să pășească în siguranță pe teritoriul ucrainean.

Mai multe detalii aici: Incident șocant: Soldații ruși, bombardați de propria armată în timp ce se predau forțelor ucrainene I VIDEO

29 sept. – Acum 13 ore
29-09-2024

Bloggerii militari ruși critică vehement Kremlinul și strategia folosită în războiul din Ucraina

Kremlinul se confruntă cu o reacție negativă din partea bloggerilor militari ruși, revoltați de rapoartele conform cărora trupele specializate sunt trimise să asalteze pozițiile ucrainene pentru a menține presiunea pe linia frontului, potrivit analizei cotidianului ucrainean Kyiv Independent.

Confruntându-se cu o lipsă de personal și cu o nevoie urgentă de a continua avansurile lente în estul Ucrainei, Rusia a trimis unele dintre cel mai bine pregătite trupe în atacuri masive de infanterie, la costuri foarte ridicate.

„Ultimele patru luni au fost cele mai costisitoare pentru forțele ruse de la începutul războiului în 2022”, se arată într-un raport al serviciilor de informații militare din Marea Britanie din 23 septembrie.

Mai multe detalii aici: Ruptura din interior crește: Bloggerii militari ruși critică vehement Kremlinul și strategia folosită în războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News