Plenul a mai decis și înfiinţarea a trei noi grupuri de prietenie, cu Senegal, cu Republica Democrată Congo şi cu Zambia.

În total, în Parlament funcționează 91 de grupuri de prietenie cu statele lumii care au funcționat și în legislatura trecută. 41 de grupuri de prietenie au în componență 20 de membri, pritnre care Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Republica Coreea, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania.

Comisiile care au în componență 10 membri sunt Arabia Saudită, Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costatica, Cote DIvoir, Cuba, Ecuador, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Guineea, Oman, Thailanda.

Liderul PSD Liviu Dragnea, cunoscut pentru vacanțele petrecute în Brazilia, este membru în grupul parlamentar de prietenie cu această țară, în timp ce Victor Ponta este membru în grupul parlamentar de prietenie cu Turcia. Ministrul Ana Birchall este președintele grupului de prietenie cu India, iar președintele comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae (PSD) este membru în grupul de prietenie cu Israelul. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu este membru în grupul de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii.

Urmărește-ne pe Google News