UPDATE ora 15:35. Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea și a suspendat hotărârea prin care a fost desemnat completul de 5 judecători de la instanța supremă, care urma să judece apelul în dosarul angajărilor fictive. Astfel, toate marile procese de la instanța supremă vor fi suspendate cel puțin până la sfârșitul anului.

Președintele PSD este nemulțumit de judecătorii care au fost trași la sorți la începutul lunii noiembrie. Noua alegere a completurilor de judecată a avut loc după ce Curtea Constituțională a decis că există un conflict juridic constituţional între instanţa supremă şi Parlament și a decis că în conformitate cu noua legislație, trebuie desemnate noi complete, scrie Digi 24.

La termenul din 26 octombrie a procesului lui Liviu Dragnea Curtea de Apel București a amânat pentru data de 23 noiembrie procesul în care Dragnea a dat în judecată Instanţa supremă. Dragnea a depus pe 5 octombrie, o cerere, prin care contestă procedură de constituire a completelor de cinci judecători.

Liviu Dragnea a fost judecat în dosarul DGASPC Teleorman de un complet de judecată condus de Iulian Dragomir.

Președintele Partidului Social Democrat a cerut suspendarea în parte a deciziei Colegiului de Conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care a fost stabilită componența completelor de cinci judecători. În chemarea în instanță, Liviu Dragnea a acuzat că decizia Curții Supreme este un act administrativ „nelegal emis cu exces de putere”.

În urma tragerii la sorți din 9 noiembrie, completul 1, la care a fost repoartizat dosarul lui Liviu Dragnea, est format din  judecătorii titulari Rodica Cosma, Horia Valentin Şelaru, Cristina Simona Neniţă, Maria Francisca Vasile, Ioana Alina Ilie și supleanți Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus și Luciana Mera Săndel Macavei.


Citește și: TVR plăteşte 24.000 de euro firmei Laviniei Şandru pentru o emisiune de interviuri pe care tot ea o prezintă


 

Urmărește-ne pe Google News