La aproape trei ani de la eliberare, Dragnea locuiește într-o casă închiriată din Ilfov și se ocupă de afaceri, deși recunoaște că este din ce în ce mai dificil în România.

În dialogul cu Actualitate.net, Dragnea a dezvăluit că, deși nu și-a refăcut viața sentimentală după despărțirea de Irina Tănase, încearcă să își dezvolte afacerile.

„Mă mai am pe mine, atât”, a spus el, subliniind dificultățile întâmpinate în mediul de afaceri românesc.

Relațiile cu foștii colegi de partid

Dragnea a discutat și despre relațiile tensionate cu foștii colegi din PSD, criticându-l pe Marcel Ciolacu și numindu-l pe Paul Stănescu „trădător”.

Cu toate acestea, Dragnea a declarat că a iertat-o pe Gabriela Firea, în ciuda acuzațiilor de amenințări cu moartea pe care aceasta le-a făcut la adresa sa.

De asemenea, fostul lider PSD a comentat alegerile locale din 2024 și așteaptă rezultatele alegerilor prezidențiale din acest an.

În plus, Dragnea a criticat decizia de a construi cea mai mare bază NATO din Europa în România: „Când faci cea mai mare bază NATO în România, înseamnă că faci din România cea mai mare țintă pentru ruși”.

Statul paralel și sistemul

Dragnea a vorbit și despre „statul paralel” și „sistemul”, structuri pe care le consideră responsabile pentru multe dintre problemele României. Conform acestuia, statul paralel este coordonat de persoane cu putere mare de decizie, cum ar fi șeful SRI sau directorul SPP, Lucian-Silvan Pahonțu.

Tentative de asasinat

În interviu, Dragnea a menționat și tentativele de asasinat la care susține că a fost supus, inclusiv una în timpul detenției. „Acolo pot muri oameni și nimeni să nu fie pedepsit”, a spus el despre condițiile din închisorile românești.

Dragnea a recunoscut că familia sa a suferit mult din cauza problemelor sale. „Copiii au suferit foarte mult, foarte mult. Suntem în relații ok, în regulă, relații bune”, a spus el, adăugând că fiul său, Ștefan, se ocupă de afacerea agricolă a familiei.

Planuri de viitor

În ceea ce privește viitorul, Dragnea a declarat că nu are planuri concrete, dar speră să evite un război extins care ar afecta grav România și Polonia.

„Nu-mi doresc ceva în mod special. Să fiu sănătos, românii să fie sănătoși”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News