IATĂ CELE MAI IMPORTANTE DECLARAȚII FĂCUTE DE LIVIU DRAGNEA
- Despre modificarea Constituției. Partidul Social Democrat face o serie de acțiuni, o campanie de informare corectă a populației pentru a înțelegere care este scopul acestui referendum. Au fost discuții în ultimele zile despre faptul că întrebarea de pe buletinul de vot este neclară. Legea este clară, nu poate fi altfel.
- Codul Civil se poate modifica în Parlament oricând.
- Eu merg la referendum și educația mea ortodoxă, educația mea de copil crescut la țară, mă face să spun da. Așa văd eu societatea românescă, continuitatea acestui popor.
- Nu este un referendum al PSD-ului, nu este al Parlamentului. Este o inițiativă a trei milioane de români.
- Eu, personal, și PSD nu avem absolut nimic împotriva minorităților sexuale. Suntem toleranți. Înțelegem.
- Se pune de asemenea problema adopțiilor de copii. Cred că un copil, dacă este adoptată, să fie adoptat de un bărbat și de o femeie.
- Modificarea Constituției nu aduce niciun dezavantaj pentru familiile monoparentale.
- Familia tradițională este familia bazată între căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Eu așa am fost crescut. Îmi este imposibil să-mi schimb atitudinea.
- Urmează ca după referendum să se discute despre parteneriatul civil, dar nu despre căsătorie.
- Doamna Viorica Dăncilă a spus (la Bruxelles) că Guvernul nu se implică în această campanie, face doar acțiuni de informare publică.
- Doamna prim-ministru le-a spus liderilor europeni ceea ce va spune și la Strasbourg. Depinde cât va putea spune. I s-au alocat doar cinci minute.
- Curtea Constituțională s-a exprimat că toate cele trei legi ale justiției respectă Constituția. Niciuna dintre acele legi nu afectează independența justiției.
- Nu există nicio altă țară din U.E. în care să fi existat protocoale între serviciile secrete și justiție.
- Despre 10 august, nu cred că în nicio altă țară, președintele țării ar fi ieșit să încurajeze să iasă oamenii la un alt protest neautorizat și să certe jandarmii.
- Traian Băsescu a făcut multe greșeli în mandatele lui, dar nu și-a denigrat niciodată țara. S-a bătut ca orice lider european să înțeleagă că țara are dreptul să își adopte singură legile. S-a bătut pentru orice ar fi putut crea avantaj și să blocheze tot ce ar fi putut crea dezavantaj
- Activarea articolului 7 nu se va întâmpla nici în Ungaria. Este o operațiune plecată din țară, de la președintele Iohannis, de la europarlamentarii PDL, printre care Monica Macovei. Au folosit fotografii de la proteste din alte țări. (…) Au folosit o fotografie care s-a dovedit a fi din China.
- Iohannis nu are alt obiectiv decât al doilea mandat. Nici el și nici partidul care-l susține nu poate prezenta un proiect. Nu vrea decât scandal pentru a avea subiect de discuție, de dezbatere pentru a ieși să spună ceva împotriva Guvernului, împotriva PSD-ului. Singura lui șansă este de a dărâma PSD-ul
- Mijloacele pe care le folosește mijloacele sunt nelegale și neconstituționale.
- Klaus Iohannis a avut un singur proiect politic din 2016: împotriva mea și împotriva PSD-ului.
- Klaus Iohannis l-a chemat în 2016 pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a face o alianță împotriva PSD-ului. Singurul lui obiectiv este să cadă Guvernul PSD și să pună Guvernul lui.
- Mai sunt patru Guverne social-democrate în Europa. Este și o componentă europeană. Este și o influență a altor state pentru a avea acces la resurse.
- Despre clipul lui Darius Vâlcov, în care Iohannis era asemănat cu Hitler. Doamna prim-minitru l-a certat pe domnul Vâlcov (care a redistribuit o filmare prin care Forumul Democrat al Germanilor din România a fost comparat cu partidul nazist) (…) Ceea ce a făcut este nepermis. Și-a cerut și scuze. Scuzele nu pot repara răul făcut. Nu am fost niciodată radicali.
- Vorbim despre un miting neautorizat, deci ilegal. (…) Acum s-a văzut clar o organizare, o coordonare, s-au văzut clar de o violență extremă împotriva jandarmilor. De ce au vrut să ocupe clădirea Guvernului? Să o ocupe. De aceea, am vorbit despre o tentativă de lovitură de stat.
- În acea seară, Iohannis a pus o postare. El a dat semnalul. A vrut să dea două semnale: să timoreze jandarmeria și să le spună protestatarilor violenți să stea liniștiți. Să vină și a doua zi ca să dea jos Guvernul prin violență. De ce se intenționează asta?
- S-a discutat în ultima perioadă despre organizarea unui miting la sfârșitul lunii octombrie. (…) Duci România în haos.
- Un guvern nu poate fi dat jos prin violență. Imediat după alegeri au apărut acțiuni de tulburare, o campanie a președintelui de încurajare. Parchetul, procurorii nu investighează pe cei care au făcut stricăciuni, care au bătut jandarmi, ci doar pe jandarmi, care au respectat legislația în vigoare și regulamentul propriu.
- Despre remanierea Guvernului Dăncilă. Încă nu am stabilit când are loc ședința. După ce se întoarce de la Strasbourg, vom stabili când se convoacă Comitetul Executiv Național.
- Nu există o listă neagră. Ar însemna să pui ținte. Se lucrează la această evaluare.
- Dacă nu ai un minim program de comunicare, nu rămân în piața publică decât înjurături. Orice Guvern care se vrea performant trebuie să comunice. Nu trebuie să împingi un ministru de la spate să comunice ce a făcut.
- Sunt unii miniștri care, din păcate, nu pot să treacă de robia în care i-au dus unii funcționari. Am văzut inițiative de ordonanțe la un minister unde trebuiau să semneze înaintea ministrului 12 funcționari. Un Guvern nu poate funcționa așa.
- La ora aceasta nu există nicio listă de remaniere. N-a început nicio discuție cu doamna prim-ministru despre o listă.
- Despre demisia lui Valentin Popa. Nu i-am cerut (ministrului Valentin Popa) să-și dea demisia. I-am spus să vorbească cu doamna prim-ministru. Îmi pare rău că domnul ministru a ales varianta aceasta. Nu vreau să intru în polemică cu el.
- Nu s-a consultat cu mine. În momentul în care toate minoritățile naționale au o nemulțumire majoră față de un act care împiedica copiii să aibă acces la cunoștințele de limba și literatura română este o problemă. O astfel de prevedere care era în prima ordonanță nu se poate lua decât în urma unei consultări.
- Ordonanța de joi a fost o măsură reparatorie.
- Despre propunerea făcută Ecaterinei Andronescu pentru a prelua funcția de ministru al Educației. Eu sper ca doamna Andronescu să nuanțeze ce a spus. Am avut o discuție mai amplă și sper să o nuanțeze.
- Despre evaluarea ministrului Justiției Tudorel Toader. Evaluarea domnului Toader se face așa cum se face evaluarea unui ministru al unui portofoliu asumat de PSD. În partid nu s-a vorbit despre schimbarea domnului Toader. N-am înțeles de ce colegii de la ALDE au spus că ministrul de pe locul PSD-ului trebuie schimbat.
- Despre amnistie. La un moment dat, în această țară, trebuie dată amnistie. (…) Când consideră partidul, coaliția… S-a vorbit că s-ar da pentru mine.
- Despre casa pierdută de Klaus Iohannis. Câteva sute de mii de euro stau în contul domnului Iohannis într-un mod ilegimit. Deocamdată, statul român nu e în stare să recupereze acești bani.
- Despre relația cu Gabriela Firea. Nu este una specială. (Ați mai vorbit după acel CeX?) Am schimbat câteva mesaje.
- Despre termenul din instanță. Nu prea mai am așteptări de la acest recurs. Nu mai am încredere că cel puțin în ceea ce mă privește, justiția este oarbă. După ce am primit a doua condamnare, fără nicio probă, să spui că nu sunt probe și să fii condamnat pe baza unui studiu sociologic din 1961. Dacă în continuare se poate trimite la închisoare un om, dați-mi voie să nu mai cred.
- Pe 8 octombrie este primul termen. Trebuie să mă hotărăsc cu ce avocați merg.
- Proiectul politic al lui Iohannis, al PNL-ului și al USR-ului a fost Liviu Dragnea, să dispară. Miza este guvernarea.
- Despre mesajul lui Dan Voiculescu referitor la ONG-urile care îl susțin pe Dacian Cioloș. Cred că are mare dreptate domnul Voiculescu. (…) Vorbim despre transparență. Unii nu se pot tăvăli pe jos că vor transparență, dar nu la ei. Când vorbim despre orice firmă din România, este transparentă cu orice intrări de bani. Guvernul ar trebui să facă un proiect de lege pentru transparentizarea fondurilor primite de ONG-uri. (…) De ce trebuie lucrurile ăstea ascunse?
- Despre amenințarea fiului său. Acei oameni fac acele lucruri fac acele lucruri pentru că li s-a spus că nu pot păți nimic. (…) Fiul meu, ce au cu el? Venea pur și simplu spre casă și a fost înjurat. N-ar putea să-mi lase familia în pace?
Remanierea Guvernului a stârnit controverse în coaliţia PSD-ALDE. Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-ar fi conturat ţintele: Tudorel Toader, Teodor Meleșcanu și Paul Stănescu.
Totodată, conducerea PNL a anunțat că a demarat procedura de demitere a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.
Marți, Victor Ponta a declarat, la Buzău, că Liviu Dragnea este vinovat de înaltă trădare pentru legea offshore și spune că liderul PSD ar fi făcut o înțelegere cu Viktor Obran pentru a avantaja companiile maghiare care-l sprijină pe premierul ungar.
De asemenea, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat un nou atac la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea.
Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Hair-stylistul Adrian Perjovschi ne-a dezvăluit care sunt tendințele la care trebuie să ne aliniem. „Băieții cu părul lung și fetele cu păr scurt”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro