„Am înțeles că Iohannis vrea să intru la pușcărie, ca să doarmă mai linițit. Klaus, poate nu intru, nu te culca pe o ureche.  Deci, dacă cumva o astfel de acţiune ar aduce dreptate pentru mii de oameni să nu se aducă dreptate, pentru ca Iohannis să doarmă liniştit. Nu se poate judeca aşa. În orice ţară ca afară aşa ceva nu ar fi acceptat. La noi trebuie să fie acceptat. O să lupt până la capăt cu toată coloana mea”, a declarat după şedinţa CExN al PSD Liviu Dragnea.

El a explicat şi atacul la CCR, semnat de Florin Iordache, în numele Parlamentului, pe tema completurilor din justiţie.

„Am vorbit cu Florin Iordache astăzi, m-a informat că a luat această decizie vineri. Mi-a răspuns foarte simplu: în opinia lui și a făcut-o nu în numele Camerei Deputaților, ci ca… președinte… (al Camerei Deputaților, a intervenit un reporter.) Exact! În opinia lui este un conflict juridic de natură constituțională și că acolo nu s-a respectat legea, care era obligatorie să existe complete specializate, nu știu, de 3 (judecători). Asta am discutat”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă este o coincidență că avocații lui au cerut exact același lucru în instanță, liderul PSD a răspuns ironic: „Este o coincidență și faptul că respir… același aer cu mulți oameni”. 

Pe subiectul ăsta văd că abordarea este foarte interesantă. Sigur, nu este o comparație forțată, dar dacă cineva încalcă o lege văd că problema se pune la unul care sesizează că s-ar încălca o lege, nu la cel care încalcă legea. Deci ăla e vinovat. Ar trebui să ne punem întrebări forte serioase despre modul cum s-a funcționat în acea instituție. Deja CCR a descoperit un fapt destul de grav, dacă și acum au dreptate în speța asta. Totuși, un român, chiar așa este exagerat să-și dorească să aibă dreptul la un proces corect, adică să fie judecat de un complet compus legal. Problema e cu ce mă avantajează pe mine. Îmi dă ani din viață? M-ați întrebat dacă depun contestație în anulae. Habar n-am. Nu știu. M-a întrebat și avocata. Nu știu. Îmi mai dă mine cineva viața pe care mi-au distrus-o acești indivizi care m-au condamnat politic?”, a susținut Dragnea.

Cu ce mă avantajează pe mine dacă aș depune contestație în anulare?”, a completat Dragnea. 

La afirmaţia unui reporter, că nu ar mai avea cazier și ar putea fi prim-ministru, Dragnea a replicat: „Și dacă nu mai am cazier? Miza mea nu mai este premierul României. Miza mea e programul de guvernare”, a intervenit el.

Despre referendumul pe Justiţie, anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a răspuns: „Eu de abia îl aștept să organizeze referendumul pe domnul Klaus Werner Iohannis. Nu am avut nicio discuție în CEx pe acest subiect, dar eu abia îl aștept. Va fi un prilej foarte bun pentru români să răspundă și la alte întrebări, ca de exemplu: Câte case este nevoie să furi ca să ajungi președinte României sau câte zeci de dosare penale trebuie să îți fie închise de prieteni să ai șanse la candidatura la prezidențiale. Sigur va fi un prilej serios de dezbatere de genul ăsta”.

Citeşte şi: Mărturisirile unei mame al cărei copil este diagnosticat cu Asperger. “Îl iau în brațe și îi spun: «Nu-i nimic, ne luptăm împreună cu monstrul»”

Urmărește-ne pe Google News