”Ar fi fost util un pact politic pentru ca toate partidele în acest domeniu. Asta era un subiect pe care voiam să îl propun președintelui Iohannis, însă după discursul pe care le-am auzit, imi dau seama că ar fi inutil”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

El i-a transmis un mesaj şefului statului. „Din respect pentru această zi, răspunsurile pe care meritau să le dăm astăzi în urma unui discurs le vom da în următoarele zile”.

Potrivit lui Liviu Dragnea, aderarea la NATO nu a fost un obiectiv politic, cum se mai spune uneori, ci este un obiectiv naţional.

„Înainte de toate celelalte lucruri, suntem români, înainte de toate trebuie să gândim şi să acţionăm româneşte, trebuie să fim conştienţi cu toţii că aderarea la NATO nu a fost un obiectiv politic, cum se mai spune uneori, apartenenţa la NATO a fost şi este un obiectiv naţional. Românii trebuie să fie mereu uniţi în jurul marilor obiective naţionale, iar, aşa cum am spus-o, asigurarea securităţii şi stabilităţii României reprezintă cel mai important obiectiv naţional. Apartenenţa şi prezenţa activă în NATO este singura cale pe care putem merge în actualul context internaţional şi când spun acest lucru nu mă refer doar la beneficiile de securitate pe care ni le oferă acest parteneriat. NATO nu este doar o alianţă militară, e mai mult decât atât, este singura garanţie a stabilităţii lumii democratice”, a exlicat Liviu Dragnea.

”România a fost mereu membru activ al NATO, partenerii noștri apreciează loialitatea și implicarea noastră în operațiunile NATO”, a completat Liviu Dragnea, arătând că banii din buget destinații Apărarii se cheltuie cum trebuie. ”Se duc către armată, către dotarea tehnică”, a precizat Dragnea.

”Ce a făcut acest guvern, a majorat salariile din armate, suține în continuare pensiile militare și urmează ca toate nedreptățile din sistem să fie rezolvate”, a mai spus Dragnea.

Citeşte şi: Tolo: Dacă Tudorel Toader, și nu Augustin Lazăr, ar fi refuzat eliberarea unui deținut politic, pe câte voci reîntărite i-am fi cerut demisia?

Urmărește-ne pe Google News