Judecătorii au mai decis că Liviu Dragnea trebuie să plătească 550 de lei cheltuieli de judecată.

La ultima înfățișare, procurorii au cerut pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea şi alte 45 de persoane. De cealaltă parte, liderul social-democrat şi ceilalţi inculpaţi cer achitarea, susţinând că sunt nevinovaţi. De altfel, Liviu Dragnea a spus, la ultimul termen, că nu ia în considerare o pedeapsă cu executare. „Cred cu tărie în nevinovăţia mea şi în dreptul românilor de a participa la vot. Nu iau în considerare o condamnare cu executare”, a declarat acesta, pe 8 aprilie.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia nefiind definitivă. Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News