La începutul video conferinţei, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus că e nevoie ca astfel de întrevederi să aibă loc în fiecare lună pentru a discuta problemele sistemului de învățământ românesc, dar și probleme cu care se confruntă fiecare județ, informează Ziarul de Iași.
„Rolul elevilor este unul foarte important. Voi sunteţi, şi când spun voi mă refer la învăţământul liceal, voi trebuie să fiţi promotorii acestei reforme. Vă place cum arăta şcoala, când aţi intrat acum 18 ani sau 17 ani? Atunci aţi intrat în clasa I”, a declarat Liviu Pop, conform sursei citate.
Liviu Pop a făcut o nouă gafă. Ce greșeli a mai făcut Ministrul Educației
De-a lungul timpului, ministrul Educației, Liviu Pop, a ieșit în evidență cu tot felul de afirmații controversate, cea mai recentă fiind făcută în urmă cu două zile.
„Trebuie remarcat ca numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de guvernare PSD – ALDE, ceea ce descrie o tendință sănătoasă și de durată, care s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă. (…) Este evident că politica actualei guvernări, de mărire a salariului minim şi a salariilor bugetarilor, vor determina si o mărire a salariilor din domeniul privat”, a menționat ministrul Educației
Tot Liviu Pop a declarat că „fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent”.
Mai apoi, într-un interviu la Digi FM, ministrul Educației și-a cerut scuze „anticipat” pentru greșelile pe care le-a făcut.
Ministrul Educației a mai folosit o formă greșită a cuvântului „genunchi”. Liviu Pop s-a apărat, spunând că a folosit un regionalism din Maramureș. În plenul Senatului, șeful Ministerului Educației a explicat că „greșelile se pot corecta, erorile nu”.
În 2016, Liviu Pop a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi și a anunțat pe Facebook faptul că s-a operat la…„genunche”. Totodată, într-un comunicat transmis pe site-ul Ministerului Educației, în cazul unei posibile fraude la examenul de Bacalaureat, ministrul a informat că a trimis corpul de control în „județul Târgoviște”, în loc de județul Dâmbovița.
De asemenea, la începutul noului an școlar, Pop a ținut un discurs în care cuvântul „copiii” a fost folosit cu doar doi „i”, dând vina pe cel care i-ar fi transcris greșit discursul.
„E o greşeală pe care mi-o asum. Forma discursului meu este pusă pe blog. Un funcţionar din minister a greşit la transcriere, corectând anumite lucruri. E o greşeală pe care mi-o asum în numele funcţionarului din minister”, a declarat ministrul.
În 2012, când era ministru interimar al Educației, nu a știut să rezolve o problemă de la Evaluarea Națională. Problema era următoarea: „Într-o clasă sunt 26 de elevi. Dacă din clasă ar pleca două fete şi trei băieţi, atunci numărul fetelor ar fi egal cu dublul numărului băieţilor. Determinaţi numărul fetelor din clasă”. El a încercat de trei ori să scape de întrebările jurnaliştilor. Răspunsul corect era 16 fete.
Liviu Pop a început să predea matematica în 1996, la o şcoală generală. Ulterior, a predat această disciplină şi liceenilor.
Citește și VIDEO EXCLUSIV/ “Dosarul” TAROM, episodul 2: Compania de stat îi pontează, concurența beneficiază. Tehnicienii își “iau zborul” în timpul programului
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro