UPDATE 22:00: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis în această seară că Eduard Mirițescu a fost numit temporar la șefia Poliției Române, după ce Liviu Vasilescu s-a retras de la conducerea Poliției Române, a transmis ministrul de Interne.

UPDATE 20:00: Potrivit G4media.ro, care citează surse din MAI, Eduard Mirițescu e noul șef interimar al Poliției Române după demisia chestorului Liviu Vasilescu.


Liviu Vasilescu și-a anunțat retragerea din funcția de inspector general al Poliției Român

„Atât ca ofiţer de execuţie cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor.

Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a declarat Liviu Vasilescu în cadrul conferinței de presă la sediul MAI.

Pe 27 august, într-o ieșire publică, Vasilescu a susținut că întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării, a fost o acțiune oficială a Poliției Române și că demersul a fost “absolut legal”.

Am făcut un demers absolut legal, ca să rezolvăm lucrurile, exact în momentul cu eficiență maximă, pentru a proteja populația. Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, nu direct pistolul. Nu am negociat și nu voi negocia siguranța cetățeanului

Liviu Vasilescu:

Contactat de Libertatea chiar în ziua acestor declarații publice, Liviu Vasilescu a spus că ”nu s-a pus până acum problema demisiei”.

Și Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a afirmat atunci că modul în care Poliția și-a îndeplinit misiunea „a fost asumat”.

Nicio clipă Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acestora. Nu s-a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri care să prevină producerea unor evenimente grave. Repet, nu fugim de responsabilitate.

Bogdan Desepescu:

Într-un comunicat oficial emis sâmbătă, 29 august, Poliția Română a susținut că „Vasilescu a fost singurul considerat ca având experiența necesară de a coordona operativ” acțiunea de la înmormântarea de după crima dintre clanuri, motiv pentru care s-a și întâlnit cu unii dintre lideri.

De asemenea, Poliția Româna a mai precizat că Vasilescu a fost rechemat urgent din concediu și „a rezolvat problema în 5 ore”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a evitat sâmbătă, contactat de Libertatea, să explice cine l-a chemat din concediu pe chestorul Liviu Vasilescu, pentru a se întâlni cu clanul Duduienilor înaintea înmormântării lui Emi Pian.

Marcel Vela nu a răspuns nici la întrebarea dacă a fost informat înainte de intenția șefilor Poliției de a organiza o asemenea întâlnire nocturnă cu clanul Duduianu.

Urmărește-ne pe Google News