Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul de încetare a raporturilor de serviciu ale chestorului șef de poliție Liviu Vasilescu din Ministerul Afacerilor Interne, scrie într-un comunicat de presă al Cotroceniului, notează HotNews.

Vasilescu era șef al DGA din mai 2021, după ce, anterior, a fost șef al Poliției Române, funcție din care a demisionat după ce în spațiul public au apărut imagini cu el negociind cu clanul Duduianu desfășurarea înmormântării interlopului Emi Pian, ucis în 2020.

Liviu Vasilescu a apărut, recent, într-un nou scandal, după ce un subinspector al Direcției Generale Anticorupție Olt a susținut pe Facebook că șefii Direcției l-au amenințat după ce a avut o dispută la examenul de licență cu judecătorul Alin Sorin Nicolescu, unul dintre cei care i-a achitat pe torționarii disidentului Ursu.

Acesta i-a acuzat pe chestorul principal Liviu Vasilescu și pe adjuncta sa, chestorul șef Manuela Popescu, că l-au fi obligat să-și ceară scuze de la magistratul de la Înalta Curte și l-au acuzat că a făcut instituția de râs, iar dacă nu-i convine să plece din Poliție.

Liviu Vasilescu s-a pensionat la 56 de ani și este polițist din 1991.

Urmărește-ne pe Google News