- Moartea șoferului de microbuz din Bolintin a provocat proteste în oraș și sute de oameni au ieșit miercuri și joi în stradă, unde au scandat împotriva familiei de romi din care face parte și agresorul de 18 ani. Acesta și rudele sale au venit din județul Dâmboviția și s-au stabilit la marginea orașului. Bolintinenii se plâng că cetățenii de etnie romă din zona limitrofă umblă înarmați cu cuțite și îi amenință. De cealaltă parte, aceștia spun că nu este adevărat, dar înțeleg nemulțumirile oamenilor.
Trupul bărbatului a fost adus la biserica din oraș vineri, în jurul prânzului. Curtea lăcașului este plină de oameni veniți cu coroane de flori și să aprindă o lumânare.
Bolintinenii sunt supărați și pe autorități că nu au luat până acum măsuri ca să-i scape de familia care, spun ei, îi „terorizează” de ani de zile. Ei afirmă că primăria și poliția au luat acum atitudine doar pentru că tragedia a atras atenția presei.
„Nimic nu se face. Se rezolvă doar cât se dă pe ecran”, a spus o femeie la intrarea în curtea bisericii din Bolintin.
După ce nu se mai dă pe ecran, nu se mai face nimic. După ce plecați voi (jurnaliștii, n.r.) nu o să se mai facă nimic. Atât de revoltată sunt că, dacă aș avea eu putere, i-aș lua așa, cu pământ cu tot, și i-aș duce în altă parte.
localnică:
De la 24 de polițiști, la zeci de forțe de ordine
După două zile de proteste în Bolintin, orașul a fost declarat zonă de siguranță publică și este acum împânzit cu forțe de ordine, atât polițiști, cât și jandarmi. Înainte de incidentul din weekend, în localitate existau doar 24 de polițiști, cu tot cu posturile de conducere.
La priveghiul șoferului de microbuz, jandarmii patrulează prin curtea bisericii. Un echipaj de poliție stă, de asemenea, la intrarea în lăcașul de cult.
Bărbatul va fi înmormântat sâmbătă.
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!