”Au trecut aproape 4 luni de la începerea lucrărilor (deja au căzut primii fulgi de zăpadă) şi anveloparea este realizată în proporţie de doar 50%. De câte luni/ani este nevoie pentru izolarea/anveloparea unui bloc?”, s-a întrebat un locatar al blocului situate pe strada Vlăhiţa nr.3, sector 3. Omul este supărat că nu există nici un panou cu data începerii şi închiderii şantierului, nu există şef de şantier care să poată fi întrebat de ce se montează termopane pe frig. Pe schele, rar se văd lucrând doi, trei muncitori.

Anvelopările realizate pe frig nu rezită

”Întrucât au trecut 3 săptămâni de la prima reclamaţie şi nu am primit nici un răspuns concret de la cele 10 instituţii ale statului (nr. de înregistrare de la Primăria Sectorului 3: nr. 90213 din 26.10.2016) am decis să trimit reclamaţia la un nivel mai sus”, ne-a spus petentul.

Nivelul de sus înseamnă Guvernul, preşedintele Iohannis, Biroului European Anti-Fraudă, presa din România şi… din străinătate.

Oamenii au dreptate să fie supăraţi că se fac reabilitări termice pe frig. Specialiştii spun că nu este normal să se facă anvelopari în acest moment al anului, respectiv la temperaturi de sub 5 grade Celsius, pentru că altfel nu rezistă lucrarea, în spacial în cazul adezivului care nu se poate usca în decurs de 12 ore (standard tehnologic) în aceste condiţii de temperatură, umiditate şi curenţi de aer. Menţionăm că săptămâna aceasta s-au înregistrat şi 3,9 grade la Băneasa ziua, iar din 21 noiembrie temperatura urmează să scadă din nou. ”În scurt timp, polistirenul va pica de pe aceste blocuri”, ne-a spus Dan Vintilă, specialist în construcţii, patronul unei firme de profil.

Unele blocuri socialiste sunt şubrede pentru că au fost construite în sezonul rece

Mai mult, Dan Vintilă ne-a explicat motivul pentru care blocurile socialiste se şubrezesc mai repede decât ar fi normal – reamintim că duminică a căzut pe trotuar, de la etajul 10, balconul unui bloc din sectorul 4). În ”elanul creator” al comunismului s-au ridicat multe construcţii chiar şi în sezonul rece, iar tot ce ţine de partea de substanţă chimică a construcţiei nu face priza în conditii de frig – adică sub 5 grade Celsius.

„Nici un locatar din bloc nu a stat fără tâmplărie peste noapte”

”Societatea noastră este subantreprenor pe partea de tâmplărie PVC. Contractul cu Antreprenorul General este făcut acum o lună de zile. 1. Tamplaria este depozitată în casa scării pentru a putea fi montată a doua zi. 2. Nici un locatar din bloc nu a stat fără tâmplărie peste noapte”, ne-au asigurat reprezentanţii firmei care schimbă geamurile mai sus pomenite.

Mulţumiţi că oamenilor nu li se schimbă geamurile noaptea, am vrut să aflăm şi poziţia Primăriei sectorului 3 în acest caz. Din păcate, Primăria nu a răspuns solicitării noastre.

Menţionăm că 20% din valoarea lucrării de rabilitare termică, făcută pe ”bani europeni”, este suportată de proprietarii apartamentelor, restul de UE.

 
 

Urmărește-ne pe Google News